ردیابی سلول های سرطانی با فناوری نانو توسط محققان کشور

ردیابی سلول های سرطانی با فناوری نانو توسط محققان کشور

محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی موفق شدند با استفاده از فناوری نانو، روشی نوین جهت ردیابی سلول های سرطانی پروستات را ارائه کنند.

دکتر علیرضا مهدویان عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و مجری طرح «ردیابی سلول های سرطانی و نشاندار کردن آنها» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما توانستیم ترکیباتی را طراحی کنیم که با استفاده از آن سلول های سرطانی را نشاندار و ردیابی کنیم.

وی با اشاره به کاربردهای این طرح گفت: از نتایج این طرح می توان در پزشکی، بیولوژی و مطالعات بیوشیمیایی و بیوفیزیکی بهره برد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران افزود: در سال های اخیر برای مطالعات پیشرفته سلول های سرطانی، استفاده از مواد دو رنگ نما متداول شده است که به واسطه دقت بالای این مواد است. در این راستا ما توانستیم گونه ای جدید از این مواد را برای اولین در دنیا تهیه کنیم و ورود آنها به درون سلول های سرطانی پروستات و تغییرات رنگ مربوطه را مورد مطالعه قرار دهیم.

مهدویان با اشاره به کارکرد این روش اظهار داشت: این مواد دو رنگ نما ویژگی شان این است که وقتی نور با طول موج خاصی به آنها تابیده می شود یک رنگ و زمانیکه با طول موج دیگری تابیده می شود، رنگ اولیه آنها خاموش و رنگ دیگری از خود نشان داده می دهند.

به گفته وی،  با این روش می توان اثر سایر مواد رنگزای گمراه کننده و مزاحم در داخل سلول ها را خنثی و به ردیابی و شناسائی دقیق سلول های هدف دست یافت.

مجری طرح با بیان اینکه از نتایج این طرح در نشاندار کردن سلول های سرطان پروستات انسانی استفاده شده است، اظهار داشت: ما موفق شدیم بعد از به بهینه کردن پاسخ نانو ذرات تهیه شده نسبت به نور، از آنها در داخل سلول های سرطانی پروستات انسان عکس برداری کنیم.

وی ادامه داد: این مواد در شرایط آزمایشگاهی به محیط کشت سلول اضافه شده و سلول ها پس از جذب آنها در زمان معمول، مورد تصویر برداری و ارزیابی قرار می گیرند. از ویژگی های این مواد بر اساس نتایج آزمون های سمیت سلولی این است که نانو ذرات فوق سمیت بسیار پائین و در حد استانداردی داشته و موجبات مرگ سلولی را فراهم نمی آورند.

به گفته عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، همچنین از نتایج این طرح می توان در ردیابی و شناسایی سایر سلول های سرطانی نیز استفاده کرد.

مهدویان با اشاره به دیگر کاربرد های این طرح خاطر نشان کرد: همچنین علاوه بر ردیابی و شناسایی سلول های سرطانی، در سیستم های نوین دارورسانی و تصویر برداری سلولی می توان از نتایج این طرح بهره برد.

وی با بیان اینکه این طرح از ۳-۴ سال پیش اغاز شده  است، گفت: بنا داریم این طرح را ادامه بدهیم و در راستای ردیابی هدفمند سلول های سرطانی از آنها بهره ببریم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی عنوان کرد: هدف ما برای ارائه این طرح این است که بتوانیم یک ترکیب و ماده جدیدی را به علم پزشکی معرفی کنیم که در نشاندار کردن سلول های سرطانی از آن استفاده می شود.

به گفته وی، این طرح در کشورهای دیگر به کار گرفته نشده و این مهم تنها با توجه به قابلیت های فناوری نانو به نتیجه رسیده است.

کد خبر 4017705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha