به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورک آلرت، علی پاشا وزیری، محقق و رییس آزمایشگاه نوروتکنولوژی و بیوفیزیک دانشگاه راکفلر با همکاری گروهی از محققان توانسته الگوریتمی برای ردیابی فعالیت های مغزی بسازد.
در این تحقیق از روشی مبتنی بر میکروسکوپ برای بررسی فعالیت های نورون های مغزی موش استفاده شده است. این الگوریتم به دانشمندان کمک کرد تا سیگنال های خاصی را میان صدها نورون در یک فرایند ردیابی کنند.
وزیری در این باره می گوید: هدف ما درک بهتر از فعالیت مغز با کنترل دینامیک بخش های مرتبط و سه بعدی شبکه نورون هاست.
درهمین راستا وزیری و همکارانش نورون های مغزی موش را دستکاری کردند تا فلورسنت شود. به این ترتیب هرچه سیگنال ها قدرتمندتر باشد، سلول ها نیز درخشندگی بیشتری خواهند داشت. برای ثبت این فعالیت آنها از روشی استفاده کردند که در آن طیفی از لنزها نماهایی از جهات مختلف می سازند. این تصاویر ترکیب می شوند تا یک الگوی سه بعدی بسازند.
اما به کارگیری این روش در مغز موش ها با یک چالش عمده روبرو بود، زیرا برای ثبت فعالیت نورون ها به طور همزمان، تصاویر نیز باید به طور همزمان توسط یک دوربین گرفته شوند.
همین مشکل تشخیص دادن سیگنال های ارسالی از سلول ها را سخت تر می کرد. در نتیجه در پژوهش های پیشین، نورون ها در تصاویر به شکل انبوهی از سلول های بهم پیوسته به نظر می رسیدند.
اما الگوریتم وزیری و همکارش امکان شکار همزمان مکان نورون های مجزا و همچنین زمان ارسال سیگنال آنها را فراهم می کند. دانشمندان همچنین توانستند سیگنالهای موجود در داخل بخش سهبعدی مغز که حاوی چند لایه نورون بود، را شکار کنند.
نظر شما