دکتر «رضا سیمبر» استاد روابط بین الملل در دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرگزاری مهر در خصوص سیاست های رئیس جمهور جدید آمریکا اظهار داشت : «حمایت گرایی» نقش عمده و مهمی در سیاست خارجی دولت ترامپ دارد. اکثر اقدامات دونالد ترامپ طی مدت حضور وی در کاخ سفید در قالب و چارچوب همین اندیشه حمایت گرایانه قابل تفسیر است.
وی ادامه داد: ترامپ از یک سو موضوع استخدام آمریکایی ها و اقتصاد آمریکایی را مطرح می کند و در مقابل، اتحادیه اروپا به اقتصاد بازار آزاد و تجارت جهانی متکی است.
این استاد روابط بین الملل با بیان اینکه اروپا در صدد است مبادلات ۴۶۰ میلیارد دلاری خود را با آمریکا حفظ کند، گفت: سیاستهای حمایت گرایانه ترامپ، با مولفه های اقتصادی رایج در اتحادیه اروپا همخوانی ندارد و همین موضوع باعث برخی نگرانی ها در میان سران اروپایی شده است.
سیمبر با تاکید بر اینکه با همه این اوصاف، ما شاهد بروز اختلافات بنیادین و ساختاری بین ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیستیم، عنوان کرد: اگرچه ممکن است در این خصوص چالشهایی وجود داشته باشد اما همان گونه که اشاره کردم، منافع اقتصادی موجود اقتضا می کند که کلیت و چارچوب روابط آمریکا و اروپا در حوزه های امنیتی و اقتصادی حفظ شود.
وی افزود: ایالات متحده آمریکا همچنان به اندیشه آتلانتیسیسم یا آتلانتیک گرایی پایبند است. با این حال ایالات متحده قصد دارد سقف تعهدات اقتصادی و دفاعی اروپا را افزایش دهد . واشنگتن قصد دارد در حوزه هایی مانند مناسبات دفاعی و... حق السهم بیشتری از طرف اروپایی دریافت کند.
این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه در حوزه اقتصادی نیز آمریکا در صدد است با اتخاذ سیاستهایی حمایت گرایانه، از صنابع داخلی این کشور حمایت کند، گفت: نمی توان رویکرد ترامپ در حوزه اقتصاد و سیاستهای دفاعی و نظامی را به مثابه تغییر رویکردی بنیادین دانست. رفتارهای دولت ترامپ جنبه ای تاکتیکی دارد که از هزینه های آمریکا بکاهد و در مقابل، بر میزان تعهدات اروپا بیفزاید.
دکتر سیمبر در پایان تاکید کرد: چالشهای به وجود آمده بین ایالات متحده آمریکا و اروپا بر سر موضوعاتی مانند برجام و منازعات زیست محیطی نیز چالشی بنیادین نیست. در جریان نقض برجام از سوی ایالات متحده آمریکا و وضع تحریمهای جدید سنا علیه ایران، شاهد بودیم که اتحادیه اروپا واکنشی قوی و حتی در سطح متوسط نشان نداد. همچنین اتحادیه اروپا با تحریم برخی افراد ایرانی نشان داد که در کلیت این روند با واشنگتن همسو است.
نظر شما