۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۲

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع:

۲۰ میلیون هکتار مناطق بیابانی ایران تحت فرسایش بادی قرار دارد

۲۰ میلیون هکتار مناطق بیابانی ایران تحت فرسایش بادی قرار دارد

آران و بیدگل - رئیس سازمان جنگل ها و مراتع گفت: ۲۰ میلیون هکتار مناطق بیابانی ایران تحت فرسایش بادی قرار دارد.

خداکرم جلالی عصر سه شنبه، در حاشیه بازدید میدانی وزاری محیط زیست و نمایندگان ۳۹ کشور از طرح های بیابان زدایی آران و بیدگل در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۸۰ درصد از منشا ریزگردها در ایران در خارج از مرزهای ایران اتفاق می افتد.

وی تاکید کرد: کاهش بارندگی ها در استان های مختلف به ویژه در شهرستان آران و بیدگل، شرایط اقلیمی را برای کشاورزان سخت کرده است.

رئیس سازمان جنگل ها افزود: میانگین بارندگی در سطح کشور حدود ۲۵۰ میلی متر بوده و این درحالی است که میزان تبخیر با رقم دو هزار و ۱۰۰ میلیمتر حدود سه برابر میانگین جهانی است.

وی با اشاره به وسعت زمین های زیر کشت در منطقه آران و بیدگل و اجرای طرح بیابان زدایی در این شهرستان گفت: با عملیات های صورت گرفته در این منطقه بخش عظیمی از این شهرستان تحت کنترل قرار گرفته و توانسته ایم خسارات ناشی از طوفان های شن را به حداقل برسانیم.

جلالی در ادامه تاکید کرد: ایران با داشتن ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت دارای ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل، ۸۵ میلیون هکتار مراتع و ۳۲ میلیون هکتار بیابان است.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون هکتار مناطق بیابانی ایران تحت فرسایش بادی قرار دارد، گفت: تا به امروز ۷.۵ میلیون هکتار از این وسعت را تحت کنترل قرار دادیم و ۲.۳ میلیون هکتار عملیات بیابان‌زدایی و ایجاد جنگل‌های بیابانی به طور کامل انجام شده است.

رئیس سازمان جنگل ها اعلام کرد: در این منطقه که قبلاً کانون بحران و بیابان بود به وسعت ۱۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ کیلومتر شنزار را تشکیل می داد که با اجرای طرح بیابان زدایی ۱۲۰ هزار هکتار از جنگل ‌های دست کاشت تاغ، روند بیابانی زایی مهار شده و اکنون کشاورزی در این منطقه انجام می شود.

وی با اشاره به تپه‌های ریگ بلند و بندر ریگ که در منطقه آران و بیدگل واقع شده است، گفت: به وسیله کاشت درختان تاغ حرکت شن‌ها مهار شده است و میانگین بارندگی در این منطقه ۹۰ میلی‌متر است.

جلالی افزود: با کاشت این جنگل‌ های بیابانی روند مهاجرت معکوس شده و در این منطقه باغ های پسته توسط باغداران به بهره برداری رسیده است.

وی برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با ریزگرد را راهی برای استفاده تجربیات کشورهای در معرض از یکدیگر دانست و گفت: در پایان این کنفرانس قطعنامه ای بین اعضا برای همکاری بیشتر و کمک سازمان ملل امضا و قرائت می شود.

کد خبر 4021666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha