۱۳ آبان ۱۳۸۵، ۲۰:۲۲

اخلاق پيامبر(ص) بايد الگويي براي مسلمانان باشد

اخلاق پيامبر(ص) بايد الگويي براي مسلمانان باشد

عضو هيئت علمي مركز تحقيقات اديان و مذاهب قم با اشاره به اينكه پيامبر گرامي اسلام(ص) نه تنها آموزگار انسانها است، بر ضرورت پيروي از اخلاق حسنه پيامبر تأكيد كرد و گفت: مسلمانان بايد از اخلاق و اعمال شايسته پيامبر اسلام (ص) پيروي كرده و با خلق نيك نمونه اي از مسلماني واقعي باشند .

مهراب صادق نيا عضو هيئت علمي مركز مطالعات اديان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پيامبر گرامي اسلام(ص)، تعليم دهنده و تربيت كننده انسانها است، در بخش تعليم دانش از سوي حضرت منتقل مي شود اما در بخش تربيت كه خيلي اهميت دارد و دين اسلام نيز به آن سفارش كرده است بحث انسان سازي مطرح است.

 

عضو هيئت علمي مركز مطالعات اديان و مذاهب قم با تأكيد بر اينكه رفتار نبي اكرم(ص) بر همگان حجت است، يادآور شد: حجت رفتار پيامبر اسلام(ص) بر همگان واضح است، در اديان مختلف هنگامي كه شخصيتي برجسته وجود دارد مردم مي توانند از وجود اين شخصيت بهره برده و به آن اقتدا كنند، در دين اسلام نيز همين گونه است مسلمانان زماني ايمان كامل مي آورند كه به پبامبر اقتدا كنند .

 

وي افزود: زماني مي توان به شخصيت برجسته اي افتخار كرد كه بتوان به آن اقتدا نمود، پيامر اكرم(ص)، در قرآن به عنوان اسوه و الگوي انسانها خوانده شده است و همه انسانها مي توانند به پيامبر گرامي اسلام اتكا كنند، تنها كافي است كه به وجود پيامبر به ديد اسوه و الگو نگاه كنيم و اين قاعده كلي را همواره در نظر داشته باشيم.

 

مهراب صادق نيا در ادامه با اشاره به اينكه پيامبر(ص) داراي خلقي نيكو بودند، اظهار داشت: پيامبر اكرم (ص)، شخصيت بزرگ و عظيمي است كه قرآن وي را در موارد بسياري توصيف كرده و وجود گرامي اش را داراي خلقي عظيم خوانده است . 

 

وي با تأكيد بر اينكه پيامبر(ص) سرمشقي براي انسانها است، تصريح كرد: به اين دليل كه پيامبر گرامي اسلام از اخلاقي نيكو بهره مند است و خداوند او را به عنوان سرمشق براي هدايت انسانها عنوان كرده، پس شايسته است با قدري تأمل در اين رابطه از وجود گرامي و نازنين پيامبر استفاده كنيم و رفتار او را به عنوان معيار و الگو در تمام لحظه هاي زندگي مد نظر قرار دهيم.

 

وي همچنين تصريح كرد: به لحاظ نظري در رابطه با تمعق خصوصيات اخلاقي پيامبر(ص) ابتدا بايد اين تفكر در ذهن حل شود كه پيامبر چون متصل به منبع وحي بود همه آن اموري را مي دانستند كه عموم مردم از دانستن آن عاجز بودند پس به گونه اي رفتار مي كنند كه شايسته است و مصلحت بشر در آن قرار دارد .

 

صادق نيا در ادامه افزود: بر اساس اين پيش فرض اگر پيامبر(ص)، توانست به مراتبي برسد ما نيز مي توانيم مانند او باشيم چرا كه در روايات آمده است كه روز قيامت هيچ چيزي مانند خوش خلقي سنجيده نمي شود، پيامبر اكرم(ص) در ميان مردمي زندگي مي كردند كه داراي فرهنگي مرده بودند ايشان در ميان اين مردم شهره خوش خلقي بودند بنابراين ما نيز بايد بتوانيم در دنياي امروز مانند پيامبر(ص) رفتار كنيم.

کد خبر 402202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha