به گزارش خبرنگار مهر، شهرام مکری در آئین نکوداشت عباس کیا رستمی کارگردان فقید کشورمان که به عنوان یکی از برنامه های جنبی سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان برگزار شد با اشاره به اینکه عباس کیارستمی نگاهی متفاوت نسبت به فیلم نسبت به دیگر هنرمندان داشت، اظهار داشت: کیارستمی همواره لابه لای فیلم های بلندش فیلم کوتاه کار می کرد.
وی با تاکید بر اینکه عباس کیارستمی به فیلم کوتاه به عنوان یک فعالیت آرتیستیک نگاه می کرد، افزود: فیلم کوتاه ده و زنگ تفریح از جمله فیلم های کوتاه عباس کیارستمی است که مورد اقبال قرار گرفت.
فیلمنامهنویس، تدوینگر و کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه عباس کیارستمی در توصیف سینمای هنر و تجربه از جمله «خوش آید که هنر و تجربه آید به میان» استفاده کرده است، افزود: این هنرمند بزرگ کشورمان همیشه در مراوداتش شوخ و طناز بود.
وی در ادامه با بیان اینکه عباس کیارستمی رفتاری صادقانه داشت، افزود: همیشه همان چیزی بود که از او می دیدیم، امیدوارم یک روزی برسد که همه ما آثارمان و فیلم هایمان شبیه خودمان باشد.
تولیدات کودک و نوجوان سینمای عباس کیارستمی مانند یک خاطره دور است
هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما نیز در ادامه این آئین نکوداشت با اشاره به اینکه همواره فیلم های عباس کیارستمی را دنبال کرده و می کنم، گفت: به نظرم بخش کودک و نوجوان سینمای عباس کیارستمی مانند یک خاطره دور است، حالا که دوباره به آن فیلم ها نگاه می کنم به نظرم رسید که فیلم هایش که جنبه آموزشی داشتند، معمولی بودند.
وی اضافه کرد: فیلم های عباس کیارستمی در عین حال که معمولی و توضیح واضحات بود اما در همان فیلم ها نشان می داد که حرف های زیادی برای گفتن دارد.
این منتقد سینما تصریح کرد: عباس کیارستمی در آن زمان که فیلم هایی برای کودکان و نوجوان می ساخت در واقع کودک و نوجوان برایش بهانه ای برای بیان مطالب فلسفی بود.
وی با تاکید بر اینکه کارنامه عباس کیارستمی برای اعتبار بخشیدن به چند زندگی هنری کافی است، افزود: چندین بزرگداشت تاکنون برای او برگزار شده اما با این حال آن گونه که شایسته او بوده قدرش دانسته نشد.
گلمکانی بیان داشت: کیارستمی در زمان زندگی اش مانند هوا بود، وقتی هست کسی حواسش نیست اما حالا که نیست تازه کمبودش را احساس می کنیم.
نظر شما