حجتالاسلام حجتالله سروری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دشمنان فرهنگی ما هر روز برای پیشبرد فعالیتهای ضد دینی و مذهبی خود با طرح و ایدههای سازمان یافته برای جنگ با هویت دینی و ملی مذهبی ما گام بر میدارند.
وی لازمه مقابله جنگ فرهنگی دشمنان را شناخت خود و موقعیت دشمن دانست و افزود: اگر شناخت نسبت به خود نباشد دچار بحران هویت دینی و خودباختی خواهیم شد و اگر موقعیت و اهداف دشمن را به موقع و درست تشخیص ندهیم نمیتوانیم کار تاثیر گذاری در مقابل فعالیت داشته باشیم.
کار فرهنگی سازنده برای اثرگذاری و نتیجه بخشی در جامعه باید فرا جناحی باشد
حجتالاسلام سروری با تاکید بر اینکه برای برنامه های دشمنان در جنگ نرم نیازمند پادزهر قوی هستیم، گفت: ما به یک شورای فرهنگی قوی به عنوان هسته مرکزی و اتاق فکر نیاز داریم و نیز نیازمند برنامه ریزی کاربردی و طراحی صحیح و دقیق فرهنگی و مذهبی در سطوح مختلف جامعه هستیم.
وی با اشاره به نامههای حکمت آمیز نهج البلاغه گفت: در نامه ۶۲ نهج البلاغه امام علی (علیه السلام) فرمودند: وَ اِنَّ اَخَا الحَربِ الاَرِق؛ کسی که اهل مبارزه است بیدار و هوشیار است؛ اَرِق یعنی دائم بیدار است، بعد می فرماید: وَ مَن نامَ لَم یُنَم عَنه؛ اگر شما در جبهه خوابت برد، معنایش این نیست که طرف مقابل هم خوابش برده وغافل است؛ نخیر، شما ممکن است خوابت ببرد، [امّا] او بیدار باشد و منتظر ضربه زدن و نفوذ است و این یک آیتم برای همه کسانی که در عرصه های مختلف من جمله کار فرهنگی فعالیت می کنند کافیست که نباید یک لحظه غفلت بشود.
این استاد و محقق برجسته حوزه در ادامه بیان کرد: سیاست امروز دشمنان، سیاست اندلسی کردن ایران است! غفلت از دشمن، بزرگترین اشتباه مسلمانان اندلس برای استحاله شدن بود، قریب به ۸ قرن فرهنگ اسلامی را نادیده گرفتند و جامعه را به افول وسقوط کشاند، غفلت از ظرفیتهای فرهنگی خود و چشم داشتن به فرهنگ بیگانه، اعتماد کردن به دشمن با انگیزه تثبیت موقعیتی جدید، به فساد کشاندن جوان ها و ترویج بی بندباری و میگساری داشتن و تشویق محو کردن حدود الهی و رو آوردن شهوترانی بی حد و مرز و سوق دادن جوانان به سمت زنان و دختران و به شهوات آلوده کردن آنها و غرق شدن در تجمل گرایی و غفلت مسئولین و... همه بهانهای شد تا آندلس آن زمان و اسپانیای فعلی بدون سر وصدا و بسیار خزنده فرهنگی وارداتی جایگزین فرهنگ داخلی یک ملتی با که مهد تمدن وفرهنگ وعلم با قدمت ۸ قرن شود.
حجت الاسلام سروری اظهار کرد: امروز هم جامعه ما درگیر جنگ تحمیلی فرهنگی است و متولیان فرهنگی و هدایتگران فرهنگی باید لحاظ کنند که دشمن در صدد حمله و پاتک است و این حمله از کجا است و چگونه است، با چه وسیله ای است.. تا منجر به شکست فرهنگی نشود که اگر هویت فرهنگی یک جامعه گرفته شود تسلط برآن بسیار آسان خواهد شد.
نویسنده کتاب "معیارهای آتش به اختیار فرهنگی" تاکید کرد: نباید عملکرد دستگاههای فرهنگی کشور در هر دو سطح آفندی و پدافندی ضعیف باشد در غیر این صورت آسیب سختی خواهیم دید، اگر حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور سست شد، همهچیز از دست خواهد رفت.
دشمن با ابزارهای تبلیغی و شگردهای گوناگون به دنبال فروریختن پایههای ایمان مردم و ایجاد تردید در دلهاست
نویسنده کتاب "نفوذ" فضای مجازی و کانالهای ماهواره را از مهم ترین اهرمهای دشمن در جنگ نرم دانست و گفت: دشمن با اینهمه ابزارهای تبلیغی و شگردهای گوناگون بدنبال فروریختن پایههای ایمان مردم و ایجاد تردید در دلها و ذهنهای مردم و تضعیف باورهای دینی اعتقادی آنها هستند و هر روز هم آماج این حمله شدت میگیرد.
وی با بیان اینکه دشمن، ایمان دینی مردم را به عنوان هسته اصلی ایجاد نظام اسلامی هدف قرار داده، گفت: اگر ما قلعه و دژ مستحکم فرهنگی ایجاد کنیم ایمان و فرهنگ دینی و ملی حفظ میشود و به تعبیر مقام معظم رهبری، حصار فرهنگی برای حفظ این ایمان است و ایشان می فرمایند "ما درحال جنگیم، منتها جنگ نظامی نیست؛ جنگ معنوی است، جنگ اعتقادی و ایمانی است".
حجت الاسلام سروری با اشاره به وجود تفاوت میان تهاجم فرهنگی و تبادل فرهنگی گفت: تهاجم فرهنگی، یک امر منفی است؛ اما تبادل فرهنگی، یک امر مثبت است.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی سال ۱۳۸۰ در جمع فرهنگیان در مصلای رشت فرمودند "هر مسئول و مدیری که وظیفه فرهنگی دارد، اگر کار فرهنگیِ خود را در خدمت سیاستهای خطّی و جناحی قرار دهد، خیانت کرده است".
نویسنده کتاب "معیارهای آتش به اختیار فرهنگی" تاکید کرد: کار فرهنگی تمیز اگر بخواهد به ثمر بنشیند و میوه کال ندهد و در بدنه جامعه تاثیر گذار باشد، باید فرا جناحی باشد.
نظر شما