به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمود علوی پیش از ظهر شنبه در همایش «انقلاب اسلامی در استان کرمان به روایات اسناد ساواک» در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی کرمان گفت: انقلابیون کرمان مردمی متین، عاقل، دارای اندیشه و انقلابی هستند.
وی ادامه داد: ویژگی انقلابیون کرمانی این است که انقلابی گری آنها بر جوش و خروش آمیخته با شعار انقلابی خلاصه نمی شد؛ آنها انقلابیونی هستند که عقل خود را با انقلابی گری و شعارهای مبارزه جویانه همراه کردند و اثرگذاری راهبردی در انقلاب داشتند.
حجت الاسلام علوی کرمان را نقطه خیزش حرکت انقلابی در دوران مبارزات دانست و افزود: اتفاقاتی که در دوران مشروعیت در کرمان رخ داد به حرکت مشروعیت خیزشی دوباره دارد.
وی ادامه داد: توهینی که والی کرمان به یکی از علمای این دیار کرد در سطح کشور منعکس شد و خون غیرت را در رگ های مردم کشور به حرکت در آورد.
وزیر اطلاعات ادامه داد: در زمان قیام سال ۴۱-۴۲ توهینی که نسبت به علمای کرمان توسط مسئولان حکومتی وقت صورت گرفت در سطح کشور عامل خیزش عمومی و فراگیری نهضت شد.
حجت الاسلام علوی عنوان کرد: در سال ۵۷ ماجرای مسجد جامع کرمان خون تازه ای وارد بدن انقلاب کرد و باعث فراگیری آن شد. علمای کرمان همچون سایر علمای کشور با ویژگی متانت انقلابی و انقلابی گری خردورزانه در تمام عرصه ها اثرگذار بودند.
تدوین ۲۰ جلد کتاب در خصوص انقلاب اسلامی در کرمان
وی ادامه داد: وزارت اطلاعات بر خود دید که در مورد حرکت مردم و علمای استان کرمان براساس اسناد به جای مانده از ساواک رسالت انتقال فرهنگ انقلاب به نسل های بعدی را از این روزنه انجام دهد.
حجت الاسلام علوی تصریح کرد: ۲۰ جلد کتاب در این زمینه تدوین می شود که تاکنون پنج جلد در ارتباط با مردم با عنوان «انقلاب اسلامی در استان کرمان به روایت اسناد ساواک» چاپ شده است و ۱۰ جلد دیگر هم چاپ خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین پنج جلد در ارتباط با رجال سیاسی و علمای استان کرمان تدوین خواهد شد و امیدواریم این مسئله ادای دین کوچکی در برابر حق بزرگ مردم استان کرمان باشد.
وی با اشاره به اینکه همواره خردورزی یک ویژگی علما و رجال سیاسی کرمان بوده است، افزود: مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید باهنر و ... از افراد انقلابی و مبارز استان کرمان بودند.
حجت الاسلام علوی تصریح کرد: چهره های نظامی همچون سردار سلیمانی در عین اینکه در اوج انقلابی گری هستند اما با آرامش بر مرکب عقلانیت یک حرکت مبنایی و راهبردی دارند.
وی از آیت الله جعفری به عنوان شخصیت تاثیرگذار در استان کرمان نام برد و افزود: سخنان آیت الله جعفری در خطبه های نماز جمعه بسیار تاثیر گذار است و جامعه را دوقطبی نکرده و همواره با مردم با زیبای سخن گفته است و از تریبون نماز جمعه بهترین ها را با مردم در میان گذاشته است.
وزیر اطلاعات گفت: نهال تشیع تلقی طبیعی اسلام است و اسلام پیوسته با خطرات سهمگینی مواجه بوده و ائمه ما در چنین شرایطی این نهال را حفظ کرده اند.
استقبال علمای اسلام از خطر با هدف صیانت از دین
حجت الاسلام علوی ادامه داد: علما به تبعیت از اهل بیت (ع) سعی کرده اند مکتب علمی و فقهی اهل بیت (ع) بارور شود. علمای شیعه همیشه برای صیانت از اسلام و حفظ کرامت امت اسلامی به استقبال خطر رفته اند و از جان خود برای اینکه اسلام و مکتب اهل بیت (ع) و پیروان آنها عزیز و سربلند باشند، گذشته اند.
وی با اشاره به اینکه علمای شیعه برای حفظ جان خود زیر پرچم بیگانه نرفتند، افزود: امام راحل (ره) در شرایطی که همه تحلیل گران سیاسی فریاد مبارزه را با پاسخ فراگیر مواجه نمی دیدند فریاد برآوردند و هر زمان خطر سلطه شیاطین چه سخت و چه نرم بود به میدان آمدند.
حجت الاسلام علوی گفت: در دوران مشروعیت علما پیشگام مبارزات بودند و مردم با اعتمادی که به علما داشتند به صف مبارزان و مجاهدان می پیوستند و در مبارزه ملی شدن صنعت نفت مردم با پرچم داری علما موفق به ملی کردن صنعت نفت شدند.
وزیر اطلاعات بیان کرد: همیشه علما جلودار بودند و مردم پشت سر آنها حرکت کردند و در برابر استبدادگران کوتاه نیامده اند.
مجاهدت و استقامت علما الگویی برای مردم است
وی ادامه داد: مجاهدت و استقامت علما همواره برای مردم به عنوان الگو مطرح بوده و زمانی که هیچ امیدی به فراگیری مبارزه وجود نداشت امام خمینی (ره) مردم را به مبارزه فرا خواندند و یک نهضت فراگیر که منتهی به ۱۵ خرداد شد به وجود آوردند.
حجت الاسلام علوی عنوان کرد: علمای ما فرهنگ اهل بیت (ع) که فرهنگ عزت و سربلندی است را حفظ کرده اند که بسیار ارزشمند است.
وی گفت: برای علمایی که راهنما، هادی، جهت دهنده و باعث سربلندی و آزادی مردم می شوند باید حرمت قائل شد و تواضع نشان داد.
وزیر اطلاعات بیان کرد: مردم باید با علمایی که همه چیز خود را وقف آنها می کنند همراهی کنند چرا که سود این همراهی به مردم می رسد.
وی گفت: خدمت گذاری به معنای ارباب و رعیتی نیست بلکه فرد باید در محضر عالم زانو بزند، علم یاد بیگیرد و همراه با او باشد.
نظر شما