به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فغفوری در دیدار سفیر اندونزی در ایران با فعالان اقتصادی استان زنجان، با یادآوری اینکه طی سالهای اخیر شاهد افزایش روند صادرات ایران به کشور اندونزی بودهایم، افزود: خوشبختانه محصولاتی که از ایران بهعنوان کالاهای صادراتی به اندونزی صادر شده است، جزو کالاهایی است که استان زنجان در تولید این محصولات از مزیت نسبی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه پارسال برای اولینبار شاهد انجام صادرات از استان زنجان به کشور اندونزی بودیم، ادامه داد: محصولاتی که از استان زنجان برای اولینبار در سال گذشته به کشور اندونزی صادر شد، شامل سرب تصدیع شده بود که مزیت تولید بیش از 90 درصد سرب از خاک کشور در استان باعث شد تا ظرفیتی خوبی برای این صادرات فراهم شود.
فغفوری با بیان اینکه امیدواریم روند صادرات محصولات از استان زنجان به اندونزی با توجه به ظرفیتهای غنی که در استان سراغ داریم روز به روز افزایش یابد، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر شاهد صادر شدن محصولاتی از قبیل کفپوش، چای، خرما، کربنات کلسیم، کشمش تیزابی، سنگ تزئینی، سنگ گچ و نفت به کشور اندونزی بودیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز در این دیدار با یادآوری اینکه استان زنجان در حال تبدیل شدن به مرکز فناوری اطلاعات در کشور است، افزود: استان زنجان در حال حاضر جایگاه دوم کشوری را در صنعت نساجی از آن خود کرده است که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد و با انتقال تکنولوژی، تعامل بازرگانان و تجار دو استان زنجان با کشور اندونزی را ارتقا داد.
غلامحسین جمیلی با اشاره به مزیت نسبی زنجان در منطقه جغرافیایی و با یادآوری اینکه نیمی از جمعیت کشور در شعاع ۴۰۰ کیلومتری زنجان قرار دارد، ادامه داد: همه این ظرفیتهای حاکی از آن است که استان زنجان میتواند تعاملی سازنده و مؤثر با کشور اندونزی در بحث صادرات داشته باشد، به همین خاطر باید برگزاری این جلسات را به جد تداوم بخشیم.
وی از آمادگی زنجان برای میزبانی نشست بعدی تخصصی تجارت ایران با اندونزی خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مزیتهای استان زنجان در امر صادرات، بحث فرش است. فرش زنجان از قدمت بسیار بالایی برخوردار است، لذا علاقهمندی مردم اندونزی به این صنعت ارزشمند دستی میتواند زمینه رونق روابط تجاری دو کشور را فراهم کند، این در حالی است که آمارها حاکی از آن است که بخش عمده فرش ابریشم صادراتی ایران در زنجان بافته میشود.
نظر شما