سیدرضا موسوی، قائم مقام اداره نغمات دینی معاونت صدا، درباره اهداف و برنامه های این اداره به خبرنگار مهر گفت: "اداره نغمات دینی بر اساس نیازهای معاونت صدا در تهیه موسیقی های آئینی و دینی، جمع آوری آوازهای عرفانی، تواشیح و ... برای گروههای معارف حدود یک سال پیش راه اندازی شد."
وی در ادامه افزود: "از سال ها قبل حسین صبحدل در رادیو ایران نغمات دینی و عرفانی را جمع آوری می کرد و آوازهای عرفانی و تواشیح ها ضبط می شد، اما ساماندهی خاصی نداشت. تا اینکه معاونت صدا برای این کار جایگاه مستقلی در معاونت صدا به وجود آورد تا تهیه نغمات دینی با ساماندهی انجام شود."
وی در ادامه افزود: "برای تهیه نغمات دینی و آئینی کارشناسان متبحری حضور دارند و این اداره بخش های مختلفی چون تولید، تامین، نظارت، اطلاع رسانی، جشنواره ها و طرح برنامه دارد. در ابتدا این اداره بیشتر بر اساس نیازهای گروههای معارف راه اندازی شد، اما به مرور زمان تهیه کنندگان و مدیران بخش های مختلف سفارش کار به ما دادند و این اداره هر سه ماه یکبار کنداکتوری بر اساس مناسبت های مختلف تهیه می کند و به شبکه های مختلف رادیویی ارائه می دهد."
موسوی در توضیح بیشتر گفت: "در کنداکتورهای سه ماهه مناسبت های ولادت و شهادت را مشخص می کنیم و شبکه های مختلف رادیویی سفارش کار می دهند که چه تعداد برنامه های مداحی، تواشیح و آوازهای عرفانی می خواهند. حتی تهیه آرم برای برنامه های مذهبی مثل "آیه های زندگی" هم انجام می دهیم. ما در آیتم های کوتاه تلاوت هایی را از قاریان ایرانی و خارجی تهیه و برای پخش به شبکه های مختلف ارائه می کنیم تا در مناسبت های مختلف پخش شود."
وی با اشاره به ارتباط بیشتر رادیو قرآن و رادیو معارف با اداره کل نغمات دینی افزود: "در این دو شبکه از موسیقی استفاده نمی شود و ما سعی می کنیم نغمات دینی و آئینی را برای آنها تولید کنیم. در بخش تامین این اداره هم مجالسی که در مناسبت های مختلف برگزار می شود، اگر در رسانه کاربرد داشته باشد، ضبط و بر اساس موضوعات دسته بندی می شود. علاوه بر آن در شش ماه دوم کار این اداره گسترش پیدا کرد و در ماه رمضان هم شبکه های مختلف سیما به ما سفارش کار دادند."
قائم مقام اداره نغمات دینی معاونت صدا خاطرنشان کرد: "تمام تلاش ما این است که موسیقی نداشته باشیم، کارهایی که ما تهیه می کنیم بدون موسیقی است. به عنوان نمونه در تواشیح ها تاکید ما روی کلام است. یک بخش دیگر از این اداره اختصاص به اذان دارد و ما جوانان موذن را رصد می کنیم. البته انتخاب این جوانان با معیارهای شوارهای قرآن هماهنگ است. علاوه بر آن امسال چهارمین دوره جشنواره اذان، دعا، ابتهال و همخوانی و دومین دوره ترتیل خوانی و اولین دوره قرائت و تحقیق قرآن برگزار می شود."
وی ادامه داد: "این اداره پل ارتباطی گروههای تواشیح، مداحان، موذنین و قاریان کشور با رسانه است، حتی ما از کسانی که آثارشان را به این اداره ارسال می کنند، استقبال می کنیم و اگر با استانداردهای این اداره هماهنگ باشد، پخش می شود."
موسوی درباره اینکه آیا این اداره برای مناسبت های ملی مثل ارتحال امام (ره) هم تولیدات دارد یا نه، گفت: "بله، آقای امیری اسفندقه که از شاعران معاصر است اشعاری را برای اداره نغمات آماده می کند و ما این اشعار را در اختیار مداحان می گذاریم و آنها هم می خوانند، حتی کارهایی که در این اداره تولید می شود اشعارش را خودمان تهیه می کنیم. گروههای تواشیح هم اشعارشان را ارسال می کنند و ما در کمیته بررسی می کنیم و اگر مناسب بدانیم، بهره می بریم."
قائم مقام اداره نغمات دینی معاونت صدا درباره کارشناسانی که این اداره از آنها بهره می برد، گفت: "ما از کارشناسان موسیقی، آئینی، صوت و لحن، تجوید و کارشناسان اشعار فارسی و عربی استفاده می کنیم. حتی هنگام ضبط کارشناسان ناظر بر کار هستند تا آثار با کیفیت بالا تولید شود. ما با همفکری اساتید، تهیه کنندگان و سردبیران رادیو کارهای فاخری انجام می دهیم."
نظر شما