به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از جهادکشاورزی هرمزگان، محمد پورطرق بیان داشت: طرح اصلاح نژاد بز تالی در هرمزگان با هدف ارتقا ء بهره وری واقتصادی کردن حرفه گله داری وحفظ ژنتیکی بز های بومی در استان در حال اجرا است که از موفقیت های خوبی برخوردار بوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: این طرح در سال های اخیر در استان شروع شده و امروز شاهد نتایج خوبی در اجرای طرح اصلاح نژاد بز تالی هستیم.
پورطرق افزود: مقاومت خوب به شرایط آب و هوایی استان، مقاومت در مقابل بیماری ها و انگل های خارجی، سازگاری و کم توقع بودن از لحاظ تغذیه ای، شیردهی مناسب و چندقلو زایی از مهمترین مزایای بز تالی است.
وی با بیان اینکه در استان بیش از ۱۳۰هزار راس دام سبک وجود دارد اظهارداشت: سالیانه قریب به ۴۲۰تن گوشت قرمز و شش هزار و ۶۰۰تن شیر از دام سبک در استان تولید می شود.
پور طرق در بخشی از سخنان خود با اشاره به وجود ۶۳هزار راس دام سنگین در استان افزود: همچنین سالیانه از دام سنگین ۶۵۰۰تن گوشت قرمز و ۲۵۰۰۰تن شیر تولید می شود. در راستای طرح اصلاح نژاد دام استان طرح دومنظوره آمیخته گری دام در حال توسعه است.
پور طرق اضافه کرد: طرح دومنظوره آمیخته گری دام بومی بانژاد سمینتال در ۹۵ گاوداری استان در حال اجرا است. تاکنون ۲۳درصد آمیخته گری در واحد های گاوداری استان انجام شده است. کیفیت مناسب شیر، سازگاری با طبیعت، آلودگی کمتر خاک از مهمترین خصوصیات نژاد آمیخته گری دو منظوره است.
نظر شما