سعید الهی پناه، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به انجام ممیزی ۴.۸میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی استان سمنان در سال گذشته، بیان کرد: این امر در ادامه سه مرحله ممیزی و تنسیق در سال های ۵۸، ۵۹تا ۶۹ و ۷۰ صورت می گیرد.
وی ضمن بیان اینکه ممیزی های اولیه استان سمنان اما در سال ۴۸ آغاز و تاکنون ادامه دارد، افزود: ۲۱۷هزار هکتار آن برای قبل از سال ۵۸ و چهار میلیون و ۶۱۵هزار هکتار بعد از انقلاب اسلامی بوده است لذا این موضوع سبب شد تا در مسایل مربوط به سامانه های عرفی وحق وحقوق بهره برداران مورد تجدید نظر وپایش قرار گیرد.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان درباره هدف از ممیزی اراضی طبیعی، گفت: حفظ و احیاء مراتع و تقویت پوشش گیاهی از نظر کمی و کیفی به دلیل وضعیت تغییر اقلیم، کنترل پروانه چراهای صادر شده، راستی آزمایی هر سامانه عرفی بر اساس کارت ممیزی مراتع و حذف دامدارانی که بیش از دو سال ترک دامداری کرده و یا اقدام به اجاره دادن مرتع بر اساس شیوه نامه فنی و اجرائی ضوابط و شرایط بهره برداری از مراتع دارند از جمله اهداف این ممیزی است.
الهی پناه گفت: با این ممیزی ها همچنین سوق دادن بهره برداران برای اخذ کارت پروانه چرا و در نهایت به تهیه طرح مرتعداری و شناسایی دامداران برای اخذ عوارض نیز صورت می گیرد.
وی افزود: ممیزی اراضی طبیعی همچنین به منظور تعیین سامانه های مورد هدف ابتدا به شهرستان های تابعه مناطق پیشنهادی ارسال و سپس با بررسی پرونده های آن و نوع مرتع و فصل تعلیف مورد اهتمام است اما در این طرح اولویت با سامانه هایی بوده که دارای مشکلات خاص و در طی سنوات گذشته، مورد مقفول قرار گرفته است.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: این اداره کل در راستای سیاستهای سازمان مربوطه و پایش مراتع تا پایان سال۹۵ در دو بخش سامانه های عرفی دارای طرحهای مرتعداری ۳۴۵ فقره مصوب که ۲۲۴ فقره آن انجام و همچنین در بخش سامانه های عرفی دارای پروانه چرای دام ۳۳۰ سامانه برای پایش مصوب که ۲۴۸ سامانه آن انجام شده است.
الهی پناه افزود: در سال ۹۶ نیز برای مراتع ییلاقی ۱۱۶ سامانه عرفی در سطح استان سمنان پیش بینی شده که کارشناسان مرتع و یگان حفاظت بازدیدها و بررسی های مقدماتی را انجام و در حال بررسی وضعیت مراتع هستند.
نظر شما