به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی سعیدیان بعد از ظهر سه شنبه در نخستین جلسه کمیته آسیب های اجتماعی شهرستان ورامین با رویکرد طلاق که در محل فرمانداری برگزار شد، طی سخنانی با تاکید بر حفظ نهاد خانواده، اضافه کرد: خانواده از ارکان اصلی و مهم جامعه اسلامی است و ارزش های دینی ما هم بر حفظ این کانون که محلی برای آرامش زن و شوهر و تربیت فرزندان است تاکید جدی دارد.
پیامدهای طلاق در جامعه جبران ناپذیر است
وی طلاق را بزرگترین دغدغه و مساله اجتماعی دانست و گفت: طلاق پیامدها و عوارض جبران ناپذیری بر خانواده ها بجا می گذارد که نه تنها بر زن و شوهری که طلاق می گیرند اثر می گذارد بلکه فرزندان آنان را هم با آسیب جدی مواجه می کند.
سعیدیان گفت : اولین اقدام برای پیشگیری از طلاق و افزایش ازدواج های موفق ، آموزشهای قبل از ازدواج و افزایش سواد عمومی جامعه در مورد خانواده و ازدواج است.
معاون سیاسی انتظامی فرماندار ورامین با تاکید بر این که دستگاه های ذی ربط باید علل افزایش پدیده طلاق را بررسی و آسیب شناسی کنند ، گفت : کارشناسان این حوزه باید بتوانند دلایل مختلف سوق پیدا کردن زندگی ها به سمت طلاق را پیدا کرده و برای رفع آن برنامه ریزی کنند و آموزش مهارت های زندگی به زوج های جوان در دستور کار دستگاه های متولی قرار گیرد.
وی تأکید کرد: باید از ظرفیت مساجد، حسینیهها و روحانیون برای رفع مشکلات جامعه به ویژه آسیبهای اجتماعی بهره گرفت و لازم است در این زمینه با ترویج کارهای فرهنگی و نگاه دینی و در خانواده ها بتوانیم از پدیده شوم طلاق جلوگیری کنیم.
ظرفیت سینمای ورامین برای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده شود
سعیدیان یکی دیگر از راهکارهای کاهش آسیبهای اجتماعی را استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در جامعه دانست و اظهار کرد: در حال حاضر عزم ملی و جدی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور وجود دارد و سمن ها ظرفیت های فراوانی در مباحث اجتماعی دارند که این امر می تواند نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شبکه های اجتماعی هم در نحوه زندگی خانواده ها تغییراتی ایجاد کرده اند ، گفت : علاوه بر آسیب هایی همچون اعتیاد، طلاق، فقر، بیکاری، اعتیاد به فضای مجازی، روابط فراخانوادگی نیز از آسیب های نوظهوری هستند که نیازمند مراقبت از جوانان و نوجوانان را ضروری می کند.
معاون سیاسی انتظامی فرماندار ورامین در ادامه تعامل بین دستگاه های اجرایی را در مقابله و کاهش این معضل اجتماعی خواستار شد و گفت: دراین میان سازمان تبلیغات اسلامی و اداره ارشاد می توانند با استفاده از ظرفیت تنها سینمای شهرستان در خصوص اکران فیلم با موضوع تحکیم بنیان خانواده نقش اساسی با مقابله با پدیده طلاق ایفا کنند.
در این جلسه کاهش معنویت و باورهای دینی در بین زوجین، کمبود مهارت های زناشویی، مسایل اقتصادی با محوریت بیکاری و مشاغل غیرپایدار، اعتیاد و سوء ظن ،وسواس ،اختلالات رفتاری و.... از علل افزایش طلاق در شهرستان عنوان شد .
در این نشست بهره گیری از حضور روحانیون در جامعه هدف، تشکیل جلسه تخصصی با دست اندرکاران رسیدگی به امر طلاق، ضرورت اجباری شدن آموزش مهارت های زندگی برای زوجین و خانواده های آنان، بهره گیری از ظرفیت شبکه های اجتماعی جهت تقویت بنیه خانوادها و اعلام آثار سوء طلاق و ضرورت کنترل خانواده ها بعد از طلاق و احتمال شیوع فساد در قالب طلاق به تصویب رسید.
نظر شما