به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ در راستای مستندنگاری جامع از آثار موجود در بافت تاریخی کنگ، پروژه تهیه و توسعه پایگاه اطلاعات مکانی در محیط جی آی اس (پایگاه داده ها) در دستور کار قرار گرفت.
«اشکان مختاری» معاون میراث فرهنگی استان هرمزگان با بیان این مطلب گفت: در راستای مستندنگاری آثار موجود در بافت تاریخی کنگ قرار است برای نخستین بار در بافت تاریخی کنگ، پروژه تهیه و توسعه پایگاه اطلاعات مکانی در محیط جی آی اس (پایگاه داده ها) انجام شود.
وی افزود: در مرحله نخست تلاش شده تا نسبت به تدوین یک استاندارد جامع برای مستندنگاری فعالیت ها صورت بگیرد همچنین در جهت پیشبرد پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی کنگ به عنوان یک پایلوت در استان هرمزگان، نیاز به شناخت، مدل سازی و نیز پیاده سازی الگوهای بومی ـ محلی و سنتی در بافت داشتیم.
آنطور که مختاری معتقد است، علاوه بر انجام مطالعات جی آی اس، لازم بود تا در جهت حفظ و احیاء بادگیرهای منطقه کنگ تحت عنوان مدلی پویا و منحصربه فرد در منطقه جنوب کشور، مطالعات بازشناسی و الگوهای معماری گونه های بادگیر انجام شود. این فعالیت ها در بافت تاریخی کنگ سبب می شود تا اقدامات حفاظتی و مرمتی در بافت تاریخی کنگ دارای ساختار، الگو و مطابق با استانداردهای حفاظتی و مرمتی باشد.
نظر شما