به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج این ارزیابی که توسط هیات نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی دبیرخانه شورای عالی حاصل شده است، گویای آن است که رشد تولید علم در کشور پرشتاب ادامه دارد و شماری از شاخص های علم و فناوری بهبود یافته اند.
برخی از این شاخص ها مربوط به تعداد نیرو ی انسانی شاغل در بخش تحقیقات و توزیع متوازن آنان در سطح استان های کشور و همچنین تعداد تولیدات علمی منتشره ایران در مجلات معتبر بین المللی است. این تولیدات که بیشتر مختص گروه های علوم پایه و فنی و مهندسی است با رشد 53 درصدی در سال 1381 نسبت به سال 1380، 18/0 درصد از کل تولیدات علمی منتشره در مجلات معتبر بین المللی را به خود اختصاص داده است.
بر طبق این ارزیابی در حالی که بیشترین تولید مقاله ها در داخل کشور به گروه علوم انسانی تعلق دارد ولی بیشترین تعداد ارجاعات به تولیدات علمی ایران در مجلات معتبر بین المللی مربوط به گروه علوم پایه است.
بر اساس این ارزیابی با وجود شتاب فزاینده علمی، سهم هزینه های تحقیقاتی در هر دو بخش خصوصی و دولتی همچنان بسیار اندک است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور توسعه متوازن علم و فناوری در ایران، تهیه نقشه جامع علمی کشور را خواستار شد. این نقشه شامل نیازهای علمی کشور به رشته های مختلف تحصیلی در آموزش عالی به ویژه تحصیلات تکمیلی ، الگوی منطقی تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس آن نیازها و ارتقاء کارآمدی علمی و پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه ها در راستای برنامه توسعه آموزش عالی کشور است.
نظر شما