به گزارش خبرنگار مهر، سعید مازندرانی عصر شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان گلستان اظهار کرد: آموزش و پرورش اعلام می کند در زمینه فرهنگسازی در خصوص هدایت تحصیلی دانش آموزان کار کرده ایم اما همچنان این سوال مطرح است با فرهنگسازی های انجام شده، چه مشکلی حل شده است.
وی با بیان اینکه بخش فرهنگی و اقتصادی هر دو در هدایت تحصیلی دانش آموزان موثر است، یادآور شد: طبق آخرین بررسی های انجام شده پس از انجام مشاوره های هدایت تحصیلی به دانش آموزان، متغییرهای مزاحم مانند خانواده و دوستان و ... تا ۶۵ درصد نظر دانش آموزان را تغییر داده و باعث می شود امر هدایت تحصیلی موفق نباشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان با تاکید بر اینکه هدایت تحصیلی باید بر اساس نیاز بازار و دانشآموز در گلستان انجام شود، ادامه داد: ما همچنان در بحث فرهنگ سازی اشتغال مشکل داریم و خانوادهها در تلاش هستند و دوست دارند که فرزندانشان وارد شغل های دولتی شوند.
وی متذکر شد: بحث فرهنگسازی در هدایت تحصیلی برای دانش آموزان و خانواده ها باید از همان دوره ابتدایی آغاز شود در حالی که چنین اتفاقی نمی افتد.
بازار جامع کار در گلستان نداریم
مازندرانی با بیان اینکه هم اکنون بازار جامع کار در کشور و استان نداریم، اضافه کرد: در حال حاضر نمی دانیم نیاز و ظرفیت استغال استان در هر بخش (کشاورزی، صنعت، خدمات و ...) چقدر است و تا این اطلاعات در دست نباشد نمی توانیم هدایت تحصیلی متناسب با نیاز شغلی جامعه ارائه دهیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان با بیان اینکه ۳۷ تا ۴۰ درصد اشتغال بخش صنعت در استان گلستان مربوط به بخش خدمات است، افزود: بازار کار گلستان تقاضا محور نیست و عرضهمحور است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دستگاه ها جزیره ای عمل می کنند، تاکید کرد: باید جلسات کارشناسی شده بیشتری در خصوص هدایت تحصیلی و نیاز بازار کار استان برگزار شده و دانش آموزان نتایج مهارت آموزی را در محل کار ببینند.
نظر شما