به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا فتح آبادی روز شنبه در نشست علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مسئولین حوزه سلامت استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: اقدامات و تصمیمات کارگروه تخصصی سلامت در پیشبرد راهبردها و برنامه های حوزه سلامت در استان حائز اهمیت است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: پیشنهاد می دهیم که مسئولین بهداشت و درمان کشور ارزیابی تخصصی سالانه از این کارگروه داشته باشند که هم باعث ایجاد رقابت بین استان ها شده و هم مصوبات کنترل می شود.
وی بیان کرد: جلسات کارگروه ها در گذشته به ریاست استاندار انجام می شد اما با تغییراتی که در کارگروه های تخصصی انجام شد، تغییر سطح داده شد، اما چون این کارگروه ها در حال تعدیل هستند پیشنهاد دارم با توجه به اهمیت و نقش حوزه سلامت مجددا جلسات کارگروه به ریاست استانداران برگزار شود.
فتح آبادی ادامه داد: موضوع سالمندی در کشور روندی افزایشی دارد پس قاعدتا باید بیش از این سالمندان و کیفیت زندگی آن ها مورد توجه قرار گیرد و به کیفیت زندگی در میانسالی توجه شود تا بعدا دچار مشکل نشویم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی خاطر نشان کرد: پروتکل های اجرایی برای بسیاری از طرح ها و برنامه های ملی وجود ندارد و صرفا راهبرد هستند، اما در حقیقت این طرح ها نیاز به پروتکل اجرایی دارند تا برنامه جامعی برای تحقق شاخص های کمی داشته باشیم.
فتح آبادی اظهار داشت: در بحث آموزش های پیش از ازدواج پروتکل های اجرایی به دانشگاه ها ابلاغ شده بود که در این عرصه شاهد موازی کاری بین وزارتخانه ها هستیم.
وی گفت: نظر به این که نزدیک به ۴۰ درصد ازدواج ها در سطح کشور فامیلی هستند و ۳۰ تا ۴۰ هزار متولد معلول در کشور داریم، حتما باید آزمایش های ژنتیکی قبل از ازدواج الزامی شوند که خود سهم مهمی در بحث بهداشت و پیشگیری از مشکلات این حوزه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تشریح کرد: سطح سواد سلامت در کشور با توجه به آمار پایین بوده و نشان دهنده وجود مشکل در جامعه در بحث سواد سلامت است که باید توجه ویژه ای به این مساله شود.
فتح آبادی افزود: ارائه آموزش برای پیشگیری در لایه های مختلف اجتماع به ویژه در کلونی های جمعیتی مثل زندان ها، پادگان ها و... بسیار مهم است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد و حتی مدراس نیز در این زمینه مشکل دارند.
وی اظهار داشت: استان ها نیز باید به تناسب ویژگی های فرهنگی، اجتماعی و عمده بیماری هایی که دارند سند توسعه راهبردی سلامت داشته باشند و تمامی ظرفیت های استان در راستای اجرای این سند بسیج شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: بعضی از قوانین بالاخص قانون مبارزه با دخانیات نیاز به بازنگری دارد و در استان مرکزی با توجه به ویژگی های صنعتی آن ایجاد کلینیک طب شغلی حتما باید در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما