محمد میرزابیگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ساخت ۲۵ هزار تخت بیمارستانی در کشور گفت: بنابر استاندارد جهانی برای این تعداد تخت نیاز به ۶۳ هزار پرستار داریم.
میرزابیگی، در ادامه با اشاره به اینکه ۴۳ هزار و ۵۰۰ نیرو بهکارگیری شده حدود ۱۱ هزار نفر آن استخدام دولتی شدند، ادامه داد: ۱۰ هزار نفر آنها از طریق خرید خدمت (آوا سلامت)، ۱۶ هزار نفر با طرح تحول نظام سلامت، هزار و ۵۰۰ نفر از طریق تمدید طرح نیروی انسانی، پنج هزار نفر با جایگزین مرخصی زایمان و ۴ هزار نفر هم از طریق آئیننامه دانشجویی بهکارگیری شدند.
وی، یادآور شد: پرستاران فعال در بیمارستانهای کشور بیش از ۷۰ هزار نفر است ضمن اینکه به ازای هر تخت ۱.۷ پرستار در بیمارستانها خدمترسانی میکنند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، با اعلام اینکه کم بودن تعداد پرستار به ازای هر تخت باعث کاهش کیفیت خدماتدهی به بیماران میشود که وزارت بهداشت برای رفع این مشکلات به دنبال ادامه جذب نیرو در صورت نبود مجوزهای دولتی ترجیحاً از طریق خرید خدمت و مؤسسات است.
میرزابیگی، بیان کرد: بازنگری و تعریف شرح وظایف جدید گروه پرستاری باهدف تعیین تکلیف ردههای پرستاری و تأمین نیاز مردم در بالین، جامعه و نظام سلامت و مدیریت صف تا ستاد در دستور کار است که در این راستا برای ۵۱ رده شغلی در طول یک سال شرح وظایف تعریف شد.
وی، از برجستهسازی نقش و جایگاه پرستار در ستاد، دانشگاهها و نظام برنامهریزی خبر داد و افزود: ساماندهی نسبی نظام پرداخت به پرستاران در قالب افزایش دو و نیم برابری کارانهها و افزایش حداقل دو برابری آمار افرادی که مشمول دریافت کارانه انجامگرفته است.
میرزابیگی اضافه کرد: البته نظام پرداختی اشکالاتی دارد که میتوانست اصلاح شود که متأسفانه فرصت سوزی شد ضمن اینکه کارانهها نسبت به سال ۹۲ جهش داشت وشمار کارانه بگیران هم افزایش دو برابری داشته است.
وی، در ادامه ابراز کرد: عقبماندگی حدود یک و نیم ساله پرداختی توسط بیمه، فضای افزایش کارانه را آنچنانکه باید شیرین میکرد، نبوده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، با اعلام اینکه در شرایط فعلی با توجه به نیاز وزارت بهداشت و سایر مراکز درمانی خصوصی همه پرستاران فارغالتحصیل مشغول به فعالیت هستند، افزود: هماکنون پرستار بیکار جویای کار در کشور نداریم ضمن اینکه کمبود نیرو شدید است.
وی در ادامه با اعلام اینکه فعالیتهای مراکز خدمات پرستاری در منزل در حال گسترش است، گفت: برای تحقق این هدف تدوین اساسنامه، تصویب تعرفهها، همکاری در مراکز جامع سلامت، چگونگی نظارت و آمادگی برای خرید خدمت از نهاد دولتی در دستور کار قرار گرفت.
نظر شما