داریوش قنبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : مشکل خودکشی در ایلام یکی از معضلاتی اجتماعی این استان است که همواره به شکل خودسوزی های بسیار وحشتناک نمود عینی یافته است.
وی گفت : اگرچه طبق آمار و ارقامی که همه ساله در خصوص میزان خودکشی در ایلام اعلام می شود، سالانه بطور میانگین 430 نفر در این استان خودکشی می کنند، اما گفته می شود امسال در این بخش کاهش نه چندان چشمگیری صورت گرفته است البته این استان همچنان مقام اول را به لحاظ دارا بودن میزان خودکشی در مقایسه با دیگر استان های کشورمان داراست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در رابطه با علل وجودی این بیماری اجتماعی در استان ایلام تصریح کرد : این معضل در ارتباط مستقیم با مسائل و حواشی در حال گذار بودن ایلام، آثار و عواقب روانی و مسائل و مشکلات اقتصادی حاکم بر این استان است.
قنبری در توضیح مسئله در حال گذار بودن این استان گفت : متاسفانه تغییر و تحولات اجتماعی در استان ایلام بسیار است به طوری که در مدت کمتر از 100 سال فرهنگ ساکنان این استان از وضعیت بسیار سنتی به وضعیت نیمه مدرن تغییر یافته ، این در حالی است که هنوز استقرار فرهنگ مدرن بر کل ایران به ثبات نرسیده و در مجموع فرهنگ ایران در وضعیتی ما بین مدرن و سنتی قرار دارد.
وی ادامه داد : به تعبیر جامعه شناسان این گونه تغییرات اجتماعی نوعی بی هنجاری است به طوری که بی اعتقادی جایگزین هنجارهای گذشته شده و به شکل گسیختگی های روانی در میان افراد این استان زمینه بروز پیدا کرده است.
قنبری مهمترین و اصلی ترین علت خودکشی را در ایلام عامل اقتصادی برشمرد و تصریح کرد : هم اکنون یک سوم جمعیت ایلام تحت پوشش کمیته امداد هستند ، یک سوم دیگر نیز به دنبال تحت پوشش قرار گرفتن دیگر نهادهای حمایتی هستند . در چنین شرایطی آیا ممکن است که میزان امید به زندگی در میان این افراد در حد مطلوب قرار داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اقدامات قانونی و اجرایی صورت گرفته برای کاهش آمار خودکشی در ایلام اظهار داشت : علی رغم ملاقات هایی که با مسوولان ملی و محلی در رابطه با حل مشکلات و مسائل اقتصادی و اجتماعی مردم این منطقه صورت گرفته اما تدارک جدی برای فراهم کردن مقدمات این کار هنوز فراهم نیامده است.
وی همچنین با اظهار گله مندی نسبت به عدم تحقق وعده های دولت نسبت به کاهش فاصله توسعه در مناطق مختلف کشور و افزایش میزان برخوردار مناطق محروم از منابع ملی، اذعان کرد : اگرچه امیدوار بودیم در جریان سفر سال گذشته هیات دولت به این استان بخش اعظم مسائل و مشکلات این قشر محروم مرتفع شود اما تا کنون اقدام عملی در جهت کاهش مسائل اقتصادی مردم این منطقه صورت نگرفته است.
قنبری در پایان یادآور شد : اگرچه یک نماینده با مشکلات و معضلات مردم استان خود آشناست اما میزان انتظاراتی که از سوی مردم استان ها نسبت به نمایندگان مجلس می رود بیش از حد توان است . ما فقط می توانیم از طریق نطق های پیش از دستور و تذکرات به مسوولین اجرایی مشکلات و معضلات استان خود را مطرح کنیم ، این در حالی است که هیچ یک از وعده هایی که از سوی مسوولان به ما داده می شود، ضمانت اجرای صددرصد ندارد.
نظر شما