به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر موسوی کیا صبح چهارشنبه در همایش زمین؛ سیاره آبی اظهار داشت: زمین مهد و گهواره انسان بوده که تمامی نیازهای مادی و معنوی او را براورده می کند.
وی، زمین را یکی از راه های شناخت خدا و مسیر الهی دانست و گفت: در جای جای قرآن کریم به این موضوع توجه زیادی شده و بسیاری از اسامی قران مجید منحصرا به حوزه زمین شناسی مربوط می شود.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تنها بحث علمی مورد توجه نیست، عنوان داشت: طبق این سند تنها به دنبال این نیستیم که دانش آموز را به سطح علمی برسانیم بلکه یکی از اهداف آن علمی است.
موسوی کیا اضافه کرد: از اهداف دیگر این سند آموزش های زیستی، تربیت بدنی، اخلاق، دینی، سیاسی و اجتماعی بوده که تمامی این موضوعات در دروس زمین شناسی خود را نشان می دهد.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا زمین سیاره آبی باقی بماند، بیان داشت: متاسفانه با دخالت هایی که بشر از اوایل قرن بیستم آغاز کرده امروز در ابعاد مختلف مشکل آفرین شده است و اگر این روند ادامه پیدا کند انسان باید به دنبال مهاجرت کلی از زمین باشد.
شرق کشور بیشترین تاثیر را از تغییر اقلیم دارد
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی به پدیده تغیر اقلیم اشاره کرد و گفت: امروزه تغیر اقلیم خود را به خوبی در جهان نشان داده و اثراتی که انسان با استفاده از سوخت های فسیلی، گازهای گلخانه ای و انباشت گازهای گلخانه ای ایجاد کرده سبب گرم شدن سطح زمین به صورت گلخانه ای و افزایش یک درجه ای متوسط دمای زمین شده است.
موسوی کیا، تغییر الگوی کشت، افزایش دمای زمین و خشکسالی های ممتد را از جمله نتایج تغییر اقلیم در جهان عنوان کرد و گفت: تا سال ۲۰۲۵ ایران نیز جزء ۵۰ کشوری خواهد بود که بیشترین تاثیر را از این تغییر اقیلم خواهد داشت.
وی ادامه داد: ایران رتبه ۱۸ را در بین کشورهای دنیا از حیث تاثیرات تغییر اقلیم دارد و این نشان می دهد که همه باید بر این باور باشیم که سیاره را از این آلاینده ها نجات دهیم.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی باب یان اینکه تغییر اقلیم به گونه ای عمل می کند که مناطق خشک خشک تر می شود و مناطق دارای آب تاثیر کمتری می پذیرند، عنوان داشت: از این رو در ایران شرق کشور بیشترین تاثیر را از تغییر اقلیم خواهد داشت.
موسوی کیا با اشاره به شکل گیری دو درس مهم محیط زیست و زمین شنایی در آموزش و پرورش، بیان کرد: این امر نشان می دهد که آموزش و پرورش به موضوعات زمین شناسی و زیست محیطی توجه بیشتری دارد.
نظر شما