۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۳۲

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل:

۲۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب با هر درجه گرمای هوا بیشتر می شود

۲۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب با هر درجه گرمای هوا بیشتر می شود

قزوین- قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل گفت: بالارفتن یک درجه دمای هوا موجب افزایش ۲۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور می شود و در صورت بی توجهی به صرفه جویی با بحران جدی مواجه می شویم.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دائمی در جلسه مدیران صنعت آب و برق استان که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: دو طرح مهم سد نهب و بالاخانلو از کارهای ارزشمند در حال اجرا در استان قزوین است که می تواند بحران آب را حل کند.

مراقب مصرف آب باشیم

وی اضافه کرد: گرم شدن هوا باعث تشدید بحران شده زیرا مصرف آب و برق را بالا برده و با چالش جدی روبرو هستیم زیرا هر درجه بالارفتن گرمای هوا موجب افزایش ۲۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب می شود که نگران کننده است.

دائمی یادآورشد: در حال حاضر کشور از شرایط بحران خارجی شده و اگر مصرف را مدیریت و کنترل نکنیم با چالش های بیشتری روبرو خواهیم شد.

وی بیان کرد: ۹۰ درصد آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود و باید تغییر روش های آبیاری را با جدیت بیشتری عملیاتی کنیم تا از هدر رفت منابع آبی ارزشمند کشور جلوگیری شود.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل اضافه کرد: آبیاری تحت فشار یک پروژه ملی است که باید بسرعت تکمیل شود تا بتوانیم شرایط کم آبی را با خسارات کمتری سپری کنیم.

وی اضافه کرد: دشت مغان، سیستان و قزوین با بیش از نیم قرن عمر تاسیسات آبی نیازمند نوسازی و بازسی تجهیزات خود است و باید در انتقال آب از سد طالقان نیز با روش لوله گذاری اقدام شود تا از هدر رفت و تبخیر بیش از حد آب ممانعت شود.

دائمی یادآورشد: در برنامه ششم توسعه مقرر شده تا به میزان ۱۱ میلیارد مترمکعب از برداشت منابع آبی کاسته شود که در اجرای این کار باید روش های نوین ابیاری توسعه بیشتری یابد.

وی ازساخت نیروگاههای پراکنده و تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی حمایت کرد و اظهارداشت: در میان کشورهای منطقه بیشترین قیمت خرید تضمینی برق متعلق به ایران است و برای نمونه در پاکستان هرکیلوات ساعت ۵ سنت و درایران ۱۵ سنت خریداری می شود.

دائمی اضافه کرد: انتقال آب از سد طالقان یک کار راهبردی برای تامین نیاز آب شرب شهرها و روستاهای استان قزوین است که ردیف بودجه آن از محل ماده ۹۰۱۰ تعریف شده که به نظر می رسد تامین ۹۰ درصد هزینه ها از محل فروش آب منطقی نیست و باید با کمک نمایندگان مجلس واستاندار محترم این روند به ۵۰ به ۵۰ تغییر کند.

وی گفت: در شرایطی که هزینه تولید آب حدود ۱۵۰۰ تا دو هزار تومان تمام می شود و آن را به کشاورز به قیمت ۴۰۰ تومان می فروشیم مقرون لبه صرفه نیست و اینگونه نمی توان طرح انتقال را اجرایی کرد.

دائمی گفت:درسال گذشته ساخت ۲۸ تصفیه خانه توسط بخش خصوصی ازطریق BOT در کشور عملیاتی شد ولی مطالبات وزارت نیرو به حدی بالات رفته که اجرای پروژه ها را با سختی فراوانی مواجه کرده است که باید با تدبیر آن را حل کرد.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل اظهارداشت: در اجرای نیروگاههای بادی و خورشیدی همه گونه حمایت لازم را انجام می دهیم و برای تسریع در کار برای احداث نیروگاههای با ظرفیت بالای ۵۰ کیلووات بهتر است افراد به تهران معرفی شوند تا بسرعت مجوز لازم را صادر کنیم.

وی اظهارداشت: مطالعه انتقال اب شاهرود در استان قزوین آغاز شده و از برنامه های راهبردی وزارت نیرو محسوب می شود اما باید بدانیم به دلیل هزینه گران این طرح دیگر نباید این آب در مزارع رها شود و قیمت آن بالاتر از وضعیت کنونی خواهد بود تا طرح بتواند اقتصادی شود.

دائمی اضافه کرد: برنامه های ما باید به گونه ای باشد تا بتوانیم سرمایه گذاری در این بخش را اقتصادی کنیم و از منابع ملی بخوبی صیانت کنیم.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل گفنت: اگر آب های زیرزمینی و سطحی بی مهابا هدر می رود باید مصرف را بسرعت اصلاح کنیم تا شرایط مدیریت شود.

انتقال آب سد طالقان یک طرح راهبردی است

وی اضافه کرد: انتقال آب سد طالقان از طرح های راهبردی است و تا ۴۰ سال دیگر نیازهای آب شرب مردم استان را تامین خواهد کرد.

طرح بازتوانی نیروگاه شهید رجایی قزوین عملیاتی می شود

وی بیان کرد: برای بهره وری در کار طرح بازتوانی نیروگاه شهید رجایی قزوین عملیاتی خواهد شد که با تکمیل آن ظرفیت تولید تا دو برابر بدون بالا رفتن میزان سوخت مصرفی افزایش خواهد یافت.

کد خبر 4042018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha