خبرگزاری مهر – گروه استانها: بز مادر، دو قلو به دنیا آورده بود در دامان طبیعت، آنها قرار بود در همین طبیعت به زندگی ادامه دهند و ارزشی باشند بر پیکر طبیعت ایران اما شکارچی سرنوشت دیگری برایشان رقم زد.
وقتی مادر دوقلوهایش را به دنیا آورد شکارچیان سر رسیدند، کهره ها را زنده گیری کردند بدون اینکه فرصت داشته باشند اولین شیرشان را بخورند که شاید اگر چنین شده بود فورا جست می زدند و از دست شکارچیان فرار می کردند اما چنین نشد، مادرشان را شکارچیان همان لحظه کشتند و کهره های شکار دو قلو را هم با خود بردند تا انسانیت پیش چشم حیوانات رنگ ببازد.
رئیس محیط زیست فیروزآباد ماجرا را اینگونه تعریف می کند که سه روز قبل از نوروز سال ۹۶ در یکی از مناطق قیروکارزین یک بز مادر دوقلو به دنیا آورد، همان لحظه شکارچیان سر رسیده و مادرشان را یه یک قبضه سلاح می کشند و این بره ها را زنده گیری می کنند.
هوشنگ علیپور ادامه ادامه داد: دو ماه بعد یکی از کهره شکار ها به فروش می رسد اما ما موفق شدیم که یک نفر را در این رابطه دستگیر و بره دیگر را نیز زنده کشف کنیم.
وی عنوان کرد که بز مادر با یک قبضه اسلحه سیمینوف تلف شده بود و افزود: این شکارچی اکنون در زندان به سر می برد.
می گویند زنده گیری یکی از غیر انسانی تر اقداماتی است که میشود در حق حیات وحش کرد، وقتی که بره یا بچه حیوانی به دنیا بیاید فورا صید می شود تا هیچوقت رنگ طبیعت را نبیند.
آنطور که متولیان محیط زیست می گویند، حیواناتی که با این روش زنده گیری می شوند در صورت کشف از شکارچی ها بازهم توان زندگی در دامان طبیعت را ندارند.
علیپور در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: زنده گیری یک نوع شکار محسوب می شود که قانون برای آن نیز حکم صادر کرده و ممنوعیت دارد.
وی ادامه داد: اکنون این کهره شکار دیگر نمی تواند به طبیعت بازگردند و ناچارا آن را به مراکز تکثیر و پرورش می سپاریم.
رئیس محیط زیست فیروزآباد ادامه داد: شکارچیان باید بدانند با این کار حیات وحش از دست می رود و عملا قابل بازگشت به طبیعت نیستند و از نظر قانون نیز این کار تخلف و جرم محسوب می شود.
وی با اشاره به ماده قانونی صید و شکار نیز بیان کرد: بر اساس ماده دو آیین نامه اجرایی قانون شکار و صید، شکار عبارت است از تیراندازی به پستانداران، خزندگان و پروندگان وحشی و یا کشتن یا گرفتن یا تعقیب کردن آنها به هر کیفیت و وسیله و طریق که منظور از گرفتن همان زنده گیری است.
رئیس محیط زیست فیروزآباد با اعلام اینکه جریمه این اقدام ۱۰ میلیون تومان است، افزود: شکارچی دستگیر شده اکنون در زندان به سر می برد اما شکارچیان غیر مجاز باید بدانند این نوع شکار هم تخلف محسوب می شود و زنده گیری یک اقدام بسیار ناپسند است.
کره شکار زنده و سالم در اختیار محیط زیست قرار گرفت اما بدون مادر در طبیعت امکان زنده ماندن ندارد، آن را به مراکز پرورش می برند و شاید تا آخر عمل فرصت نداشته باشد در طبیعت جست بزند.
نظر شما