۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۰۰

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خبر داد:

راه اندازی یک ستاد مشترک برای ۲ دانشگاه

راه اندازی یک ستاد مشترک برای ۲ دانشگاه

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی گفت: هیچ گاه موضوع ادغام دو دانشگاه فنی و حرفه ای و علمی و کاربردی مطرح نبوده است اما ایجاد یک ستاد مشترک برای این دو دانشگاه در حال بررسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین امید ظهر امروز در نشست خبری در سازمان مرکزی دانشگاه علمی و کاربردی گفت: با توجه به اینکه کارکرد دو دانشگاه فنی و حرفه ای و علمی و کاربردی با یکدیگر متفاوت است هیچ گاه ادغام این دو دانشگاه مطرح نبوده است.

وی افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه دولتی است اما دانشگاه علمی کاربردی مراکز خودگردان و خصوصی دارد که بر این اساس نحوه فعالیت و کارکرد این دو دانشگاه متفاوت است.

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خاطرنشان کرد: موضوع ادغام مطرح نیست اما برای جلوگیری همپوشانی فعالیت ها در این دو دانشگاه موضوع ایجاد یک ستاد مشترک مطرح است که این موضوع در زمان هایی تا بخشی جلو رفته است.

امید اظهار داشت: موضوع ایجاد یک ستاد مشترک برای دو دانشگاه علمی و کاربردی و فنی و حرفه ای در وزارت علوم در دستور کار و در حال مطالعه است اما هنوز جمع بندی نهایی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: با ایجاد این ستاد سیاستگذاری ها، راهبری ها، برنامه ریزی های درسی، گسترش آموزش و نظارت به صورت یکسان انجام خواهد شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: مراکز این دانشگاه با محوریت تعامل و صنعت شکل گرفته اند اما در مقاطعی برخی از مراکز ایجاد شده اند که این ارتباط میان آنها وجود نداشت.

امید خاطرنشان کرد: برنامه داریم به مراکزی از این دانشگاه که در جوار صنعت ایجاد شده اند کمک کنیم تا فعالیت آنها در این مسیر ادامه یابد و مابقی مراکز را نیز حمایت کنیم تا در این زمینه حرکت کنند.

وی با بیان اینکه آموزش های دانشگاه علمی کاربردی باید تقاضامحور باشد تأکید کرد: در برخی از مراکز ما نقص هایی در ارائه آموزش های مهارت محور وجود دارد که این نقص ها برطرف خواهد شد.

سطح بندی مجدد مراکز علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی تصریح کرد: سطح بندی مجدد از مراکز این دانشگاه انجام می گیرد که نتیجه آن در نیم سال اول تحصیلی سال جاری اعلام خواهد شد.

امید عنوان کرد: سطح بندی اولیه که از مراکز این دانشگاه انجام شد به نحوی بود که با ابهام مواجه بود چرا که برخی از داده ها به صورت خوداظهاری مراکز اعلام شده بود.

وی تأکید کرد: برخی مراکز به نتایج این سطح بندی  اعتراض داشتند بنابراین برنامه داریم براساس اطلاعات سال تحصیلی ۹۵-۹۶ سطح بندی مجدد مراکز را انجام دهیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی همچنین با بیان اینکه آموزش های مهارتی این دانشگاه باید به جامعه شناسانده شود، ادامه داد: اگر بتوانیم دانشگاه را به مردم بشناسانیم و ضعف های خود را پوشش دهیم با مشکل کاهش جمعیت دانشجویی در  این دانشگاه مواجه نخواهیم شد.

امید اظهار داشت: ۷۵ درصد دانشجویان این دانشگاه که شاغل نبوده اند پس از اتمام تحصیل، شغل پیدا کردند. این امر نشان دهنده جایگاه مناسب آموزش های مهارتی این دانشگاه در جامعه به شمار می رود.

راه اندازی مراکز علمی کاربردی در کشور عراق

وی افزود: با توجه به تصویب آئین نامه پذیرش دانشجوی خارجی و ایجاد مراکز علمی کاربردی در کشورهای همجوار برنامه داریم تا در حوزه بین‌المللی فعالیت کنیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی گفت: ایجاد مراکز این دانشگاه در برخی از کشورهای همسایه با سرمایه گذاری این کشورها در دستور کار است که این روند با کشور عراق آغاز شده است.

امید خاطرنشان کرد: این مأموریت به مراکز استان های مرزی از جمله کردستان و عراق اعطاء شده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر برخی از مراکز این دانشگاه نیز دانشجوی خارجی پذیرش کرده اند و این روند توسعه خواهد یافت.

ارزیابی مدرسان دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به ارزیابی مدرسان این دانشگاه گفت: پس از اتمام برگزاری فراخوان جذب مدرس ارزیابی مدرسان فعلی این دانشگاه آغاز خواهد شد.

امید تصریح کرد: ممکن است برخی از مدرسان این دانشگاه که سالها مشغول به تحصیل بوده اند در ارزیابی کیفی که قرار است انجام گیرد، صلاحیت های لازم را کسب نکنند.

وی با اشاره به فراخوان جذب مدرس در مراکز دانشگاه علمی کاربردی اظهار داشت: در استان هایی که متقاضی کمتر بود، آزمون برگزار نشد اما در استان تهران ۴۳ هزار نفر متقاضی تدریس در این مراکز این دانشگاه بودند که روز گذشته آزمون پذیرش این افراد برگزار شد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی تأکید کرد: در مجموع در کل کشور این دانشگاه نیازمند ۹ هزار مدرس بود که ۴۳ هزار نفر ثبت نام کردند.

امید گفت: ارزیابی اولیه برخی از متقاضیان تدریس در این دانشگاه در استان ها به اتمام رسیده و این افراد می توانند از مهرماه مشغول به تدریس شوند اما روند بررسی در برخی دیگر از استانها ادامه دارد.

وی عنوان کرد: در استان تهران نیز ۱۳ هزار نفر برای آزمون جذب مدرسان ثبت نام کردند که از این تعداد ۳ هزار نفر در مرحله اول پذیرفته و برای انجام مصاحبه انتخاب می شوند که در نهایت هزار نفر پذیرش نهایی خواهند شد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی توضیح داد: با توجه به اینکه موضوع ارزیابی مدرسان این دانشگاه در دست انجام است بنابراین براساس نتایج این ارزیابی، مرتبه تدریس و امکان انتقال به مدرسان این دانشگاه اعطاء می شود که این موارد در میزان حقوق مدرسان اعمال خواهد شد.

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه علمی - کاربردی

امید خاطرنشان کرد: نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه علمی – کاربردی، ۱۰ مرداد تا ۱۳ مردادماه در نمایشگاه بین‌المللی برگزار می شود.

وی افزود: در این نمایشگاه دستاوردهای ۲۲۰ مرکز این دانشگاه در ۲۹ استان کشور ارائه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی تأکید کرد: در این نمایشگاه ۱۲۰۰ دستاورد ارائه خواهد شد که ۸۵ درصد این دستاوردها مربوط به گروه صنعت، ۹ درصد مربوط به گروه فرهنگ و هنر، ۳ درصد مربوط به گروه کشاورزی و ۱.۵ درصد مربوط به گروه خدمات است.

امید گفت: در حاشیه این نمایشگاه، معرفی دوره های علمی کاربردی، بازارچه کارآفرینی و بستر ارتباط میان مراکز و صنایع مختلف برگزار خواهد شد.

کد خبر 4044064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha