به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد سرشماری کشور، دکتر معینی رئیس گروه جامعهشناسی دانشگاه آزاد افزود: در گذشته حاکمان و سلاطین به هر صورت که خود مایل بودند کشور را اداره می کردند اما امروز با گسترش آزادی ها و پشرفت های جوامع درجنبه های مختلف این مردم هستند که با حضور در انواع انتخابات و رقابتهای سیاسی، سرنوشت کشور را تعیین کرده و مدیران وگردانندگان سیاسی خود را انتخاب می کنند.
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: از همین رو وجود آمار و اطلاعات دقیق از وضعیت جمعیتی کشور، نقش و تاثیر تعیین کننده ای در روند رویدادهای سیاسی کشور دارد.
این مدرس دانشگاه، برگزای حداقل به طور متوسط یک انتخابات در هر سال در کشور را از جمله انتخابات شوراها، مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری نشانه پر تحرکی جامعه در روند های سیاسی کشور دانست و دسترسی به آمارهای جمعیتی را از جمله مهمترین نیازهای این فعل و انفعالات اجتماعی ذکر کرد.
معینی در تشریح بیشتر اهمیت و نقش سرشماری در جریان عمومی کار و زندگی درکشور گفت: اگر بخواهیم از بعد اقتصادی نیز ضرورت سرشماری را بررسی کنیم اعداد و ارقام سرشماری در واقع نقاط اتکایی برای ساماندهی عرضه و تقاضا، توزیع مناسب و متوازن کالا وخدمات نیز تعیین نیازهای جامعه به انواع کالاهای مورد نیاز است.
وی نیاز کشور به مواد پروتئینی، سوخت، حبوبات و همچنین نیازهای کشور در بخش های جاده ای، ریلی و هوایی وحتی در خصوص توزیع آب و ساماندهی سیستم آبرسانی را از مهمتری نکاتی دانست که برنامه ریزان در مواجهه با آن نیازمند همین اعداد وارقام هستند.
این مدرس دانشگاه به برخی معضلات که ظاهرا زیاد جدی گرفته نمی شود مانند بحث زباله اشاره کرد و گفت: حتی جمع آوری زباله وتفکیک انواع آن که می تواند در دراز مدت به یک بحران هم تبدیل شود نیازمند آن است که بدانیم در یک محله ناحیه و یا منطقه چقدر جمیعت داریم.
معینی مثال سیستم آبرسانی را از دیگر مباحث اساسی و مهم جامعه دانست و گفت: ما باید هنگام برنامه ریزی واجرای طرح ها و پروژه ها اطلاعات و آمار کافی از وضعیت جمعیت داشته باشیم به طور مثال باید بدانیم که در 10 یا 15 سال آینده مخازن و منابع آب و سیستم آبرسانی ما پاسخگوی جمعیت می باشند یا نه ما با انواع این سوالات برای رفاه جمعیت ساکن در کشور رو برو هستیم که مقدار زیادی از این سوالات در سرشماری جواب داده می شود ما باید بدانیم چه مقدار جمعیت و با چه ترکیبی وجود دارد تا بتوانیم به این سوالات پاسخ بدهیم.
این شخصیت دانشگاهی کشور در پایان گفت: با توجه به ضرورت ها و اهمیت نتایج سرشماری در سرنوشت کشور بویژه در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها انتظار این است که همه آحاد مردم فارغ از گرایش ها و جایگاه اجتماعی، اقتصادی و نیز تحصیلاتی که دارند، به درستی و صداقت، دقیق ترین اطلاعات را دراختیار مسئولان سرشماری و افرادی که برای گردآوری داده ها مراجعه کنند، قرار دهند.
نظر شما