به گزارش خبرگزاری مهر ، "میخاییل مارگلف" رئیس کمیته امور بین المللی شورای فدراسیون معتقد است که سفر لاریجانی شانسی برای ایران جهت روشن کردن موضع خود در مورد مسئله هسته ای پیش از رایزنی ها در شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد.
وی در مصاحبه ای با ریانووستی یاد آور شد: پس از آنکه "تروئیکای اروپا" پیش نویس قطعنامه در مورد ایران را ارائه دهد مسلم شد که رایزنی های نماینده اتحادیه اروپا و ایران به نتیجه نرسیده اند.
مارگلف معتقد است: "پیشنویس قطعنامه عملاً به انزوای ایران خواهد انجامید اما به هیچ عنوان انصراف این کشور را از بلند برنامه های هسته ای ضمانت نخواهد کرد".
به اعتقاد وی، "اگر ایران برنامه هسته ای خویش را شفاف تر نکند و از غنی سازی اورانیوم انصراف ندهد روسیه آماده اعمال فشار بر تهران است اما در شکل بسیار نرم تر و معین تر".
مارگلف در عین حال خاطرنشان کرد: "روسیه دوباره بر آمادگی خود برای غنی سازی اورانیوم جهت استفاده در نیروگاه های برق اتمی ایران در خاک خود و همچنین همکاری در زمینه انرژی هسته ای را اعلام می کند".
وی در ادامه گفت: "در رابطه با تهران زمان اعمال تحریمات شدید هنوز نرسیده است و اینکه آیا زمان آن خواهد رسید بیشتر به نتایج سفر علی لاریجانی به مسکو بستگی دارد".
"میخائیل گریشانکف" معاون اول رئیس کمیته امور امنیتی مجلس دوما انتظار دستیابی به توافقات جدی در جریان سفر لاریجانی به مسکو را ندارد و به گفته وی ایران "معجزه دیپلماسی" محسوب می شود و تهران آنها قادر است تا به همه شرکت کنندگان در مذاکرات امیدواری بدهد و بلافاصله و بطرز زیبایی توافقات بدست آمده را تغییر دهد".
ایران مبارزه دیپلماسی بسیار ماهرانه ای را انجام می دهد و ضمن تراز مرزها و حفظ منافع خود اوضاع را در روند مذاکرات به نقطه بحرانی نمی رساند |
گریشانکف |
البته به اعتقاد وی، روسیه به حمایت از توسعه انرژی هسته ای ادامه خواهد داد و باید با ایران کار کند؛ اما به باور گریشانکف، روسیه به طور حتم تمایل ندارد که بر تعداد اعضای باشگاه هسته ای یعنی کشورهایی که دارای سلاح هسته ای هستند افزوده شود.
"لئونید اسلوتسکی" معاون اول رئیس کمیته امور بین المللی مجلس دوما معتقد است که دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از روسیه ممکن است موجب رفع دوگانگی در سیاست ایران در قبال موضوع هسته ای خود شود.
وی گفت: "ایران از طرفی خود را از جامعه بین المللی پنهان نمی کند و از طرف دیگر به ارتباطات عمیق تن در نمی دهد و به این ترتیب زمان را به هدر می دهد".
به اعتقاد وی، این دیدارها هم برای روابط روسیه و ایران و هم برای کاهش دادن تشنج های پیرامون سوژه هسته ای ایران مفید می باشند.
"ویچسلاو نیکونف" رئیس بنیاد "سیاست" در آستانه ورود "علی لاریجانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران طی مصاحبه ای با نووستی اعلام کرد که روسیه تمایل ندارد که ایران به سلاح هسته ای دست یابد. در عین حال متمایل نیست که تدابیری را پیشنهاد کند که ممکن است بعنوان موافقت روسیه در استفاده از زور بر علیه ایران تعبیر شوند.
وی نیز تاکید کرد که انتظار پیشرفت خاصی در دیدار "ایگور ایوانف" دبیر شورای امنیت روسیه و لاریجانی را ندارد.
به گفته نیکونف، "دیپلماسی روسیه تلاش می کند که بر لبه تیزی حرکت کند و تلاش دارد که ایران را متقاعد سازد که واکنش مثبتی به پیشنهاد روسیه در خصوص تاسیس موسسه مشترک غنی سازی اورانیوم در خاک روسیه از خود نشان دهد".
رئیس بنیاد "سیاست "در ادامه ابراز امیدواری کرد که ایران پیشنهاد روسیه را بپذیرد.
وی در پایان گفت: " ایران این اواخر ضمن ادامه برنامه هسته ای خود کاملاً با موفقیت زمان را طول داده است".
"رجب صفروف" مدیر عامل مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه معتقد است که لاریجانی در جریان سفر خود به مسکو قصد دارد که حمایت روسیه را جلب کند که به اعمال تحریمات بر علیه کشور خود جلوگیری کند.
صفروف در مصاحبه اش با اشاره به لغو سفر "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه از سوی مقامهای ایرانی و برنامه ریزی برای سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به جای وی به روسیه می گوید که این نشان دهنده آنست که طرف ایرانی به دستیابی بر نتایج معین بسیار امیدوار است.
به اعتقاد وی سفر نماینده ایران از این جهت برای تهران لازم است که حداکثر حمایت مسکو را در شرایطی که شورای امنیت سازمان ملل متحد ممکن است تحریماتی بر علیه ایران اعمال کند، جلب کند.
وی توضیح داد: "در تهران امیدوارند که در جریان این سفر بتوانند موضع روسیه را در مورد بررسی برنامه هسته ای ایران بدست آورده و موضع ایران را در این مسئله به طرف روس برسانند".
مدیر عامل مرکز مطالعات ایران معاصر تاکید کرد: "به نظر من مذاکرات در مسکو بسیار دشوار خواهد بود. طرف ایرانی بسیار نگران تغییر اوضاع و موضع روسیه در مورد مسئله ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد. عجیب نیست که طرف ایرانی کاملا آگاه است که تحریمات ممکن است که کاملا حقیقی باشند".
نظر شما