به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه چهارمین جشنواره ملی ایدههای برتر و اختراعات مدیریت شهری با محوریت تبریز ۲۰۱۸، شامگاه جمعه با حضور مسئولان شهری تبریز و نیز شرکتکنندگان این جشنواره در عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.
حجتالاسلام احمد حمیدی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز در این جلسه به معرفی تبریز برای حضار پرداخت و گفت: تبریزی شهری تاریخی و زیباست که از زمان تولدش به صورت شهر بوده، نه روستا و در طول تاریخ بیش از ۴بار پایتخت ایران عزیز بوده است.
وی ادامه داد: در طول تاریخ بزرگان بسیاری از این خطه رشد کرده و به مدارج مهم علمی، ادبی، فرهنگی و... دنیا دست یافتهاند و تنها مجموعه مقبرهالشعرا تبریز آرامگاه بیش از ۴۰۰عالم، عارف و شاعر است.
حجتالاسلام حمیدی همچنین به جنبه علمی این شهر اشاره کرد و افزود: مرکز علمی ربع رشیدی در واقع در شکلگیری تمدن اسلامی نقش مهمی داشته است.
وی همچنین با بیان اینکه ۲۴اولین به نام تبریز ثبت شده و این شهر را به نام شهر اولینها مشهور کرده است، تصریح کرد: ۷۰۰سال پیش صنعت بیمه از تبریز ابداع شد درحالی که اروپاییها مدعی هستند که صنعت بیمه را آنها ابداع کردهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارش از جشنواره چهارم ایدههای برتر پرداخت و تشریح کرد: شهردار تبریز اعتقاد زیادی به توسعه دانشبنیان دارد و به همین خاطر این جشنواره میتوانست گامی جدی در همین راستا به شمار بیاید.
وی اضافه کرد: همچنین برای اینکه در حوزه مدیریت شهری عملکرد موفقی از خود ارائه دهیم ضروری است که از افکار و نظرات تمامی اقشار و آحاد مردم، به ویژه متخصصان استفاده کنیم.
حجتالاسلام حمیدی در پایان اعلام کرد: در مدت زمانی که برای ارسال آثار مشخص کرده بودیم، ۳۳۱ایده دریافت شد که از این تعداد ۳۰ اثر برای مرحله داوری انتخاب شدند و همچنین ۴۷ اختراع به دبیرخانه ارسال شده بود که ۲۹ اختراع پذیرش شده و در حال داوری هستند.
۵ ویژگی متمایز
مهرداد امامی، رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار کرد: این جشنواره از نظر علمی با جشنوارههای دیگر در این حوزه ۵ ویژگی متمایز داشت.
وی ادامه داد: امروزه مدیریت شهری بدون در نظر گرفتن نظر مردم به هیچ وجه عملی نمیشود و به همین خاطر ایده برگزاری چنین جشوارهای در آستانه و در راستای تبریز ۲۰۱۸ بسیار نیکو بود.
امامی درباره دومین ویژگی این جشنواره اعلام کرد: شایان توجه است که بعد از ۳دوره برگزاری، همچنان دانشگاههای استان و تبریز حامی جدی این جشنواره در بحثهای علمی هستند و این بسیار باارزش است.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی همچنین خاطرنشان کرد: چارچوب استانداردی که این جشنواره داشت باعث شد بخش اختراع در بنیاد ملی نخبگان در این حوزه به عنوان جشنوارهای استاندارد ثبت شود.
وی همچنین انتخاب خانههای تاریخی تبریز را برای برگزاری جشنواره، ایدهای بسیار خوب دانست و اضافه کرد: تبریز خانههای تاریخی بسیاری دارد و تا میتوانیم باید از ظرفیتهای این خانهها که نشانگر هویت و تاریخ شهر است در سال ۲۰۱۸ استفاده کنیم.
نظر شما