سردار حسین آبادی در نشست خبری خود گفته بود که طی طرحی که در ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید ، در صورتی که معتادان تزریقی تا یک ماه دیگر خود را به مراکز درمانی دولتی و خصوصی معرفی نکنند پلیس اقدام به دستگیری و انتقال آنان به 10 مرکز درمانی احداث شده در 10 استان کشور خواهد کرد.
در این نشست وی از بسیج تمام توان پزشکی و انتظامی کشور در برخورد با معتادان تزریقی خبر داده بود و اعلام کرده بود ، در این طرح تمام ظرفیت درمانی کشور بسیج شده است و این در حالی است که وزارت بهداشت با اعتبار 18 میلیارد تومان در حوزه کاهش آسیب موظف به احداث 100 مرکز DIC در کشور شده است. در عین حال 10 مرکز بازپروری در 10 استان کشور موظف به بازپروری معتادان جمع آوری شده خواهند بود.
رئیس مرکز مبارزه با مواد مخدر ناجا همچنین وعده صدور کارت متادون برای معتادان جهت قطع ارتباط بین توزیع کنندگان ومعتادان را داده بود و با تاکید بر اجرایی و عملی بودن این طرح تاکید کرده بود:در این طرح برای هر یک از معتادان کارت صادر خواهد شد و معتادان می توانند با این کارت از مراکز درمانی متادون دریافت کنند.
وی پیش از این نیز در نشست های قبلی خود از اجرای طرحی مشابه موسوم به" طرح شفق" خبر داده بود درحالیکه به گفته برخی کارشناسان و رئیس سازمان بهزیستی کشور این طرح با شکست مواجه شد ولی حسین آبادی با رد این اظهار نظرها گفته بود: رئیس بهزیستی نه اطلاعی از طرح داشته و نه اطلاعی از مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد. طرح شفق به صورت آزمایشی با 575 نفر معتاد شروع به کار کرد که همه بازپروری شدند و مجوز ترک اردوگاه را گرفتند.
حسین آبادی در همین رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این طرح دنبال می شود و مراجع ذی ربط پیگیبر موضوع هستند.
وی در ادامه بدون توجه به پایان ضرب العجل مقرر برای معتادان تزریقی ، تاکید کرد:طرح مزبور شکست نخورده و مهلت مقرر هنوز تمام نشده است.
طرح جمع آوری معتادان تزریقی به نظر می رسد با اختلاف نظرهای زیادی در حوزه مدیریت و نحوه به کارگیری توان اجرایی کشور مواجه است و این اختلافات در اظهار نظرهای مسئولان بهزیستی و نیروی انتظامی بیشتر نمود پیدا می کند.به طوریکه در فواصلی از اجرای طرح شفق که در واقع طرح آزمایشی برای اجرای طرح نجات در سراسر کشور بود بارها این دو نهاد از یکدیگر گله داشتند و همدیگررا به عدم همکاری محکوم می کردند.
ولی گویی این عدم ناهماهنگی ها در این روزها که 20 روز از پایان مهلت مقرر برای معرفی داوطلبانه معتادان تزریقی گذشته است به هماهنگیهای مصلحتی انجامیده است؛ حسین آبادی درادامه با اشاره به این هماهنگیها گفت: در جلسه ای که با مسئولان سازمان بهزیستی و دیگر ارگان ها داشته ایم این مهلت تمدید شده است وهنوز فرصت برای معرفی داوطلبانه معتادان وجود دارد.
مسئولان نیروی انتظامی که در چند ماه گذشته امید فراوانی به اجرا و موفقیت این طرح داشتند گویی در این مدت به مشکلات عدیده ای بر خورده اند که ناشی از عدم مدیریت یکپارچه در این زمینه و وجود ارگانها و مراجع مختلف برای رسیدگی به این معضل است.
سال گذشته چند تن از معتادان در گوشه های خیابان از سرما و ضعف جسمانی جان باختند و وجود ایجاد گرمخانه های شهرداری نیز این موضوع هنوز حل نشده است چراکه بسیاری از این معتادان از بیم دستگیر شدن به این گرمخانه های مراجعه نمی کنند.
با این تفاسیر و با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما آیا امسال نیز شاهد یخ زدن این افراد آسیب دیده و بیمار که نیازمند کمک و همیاری مراجع مختلف حمایتی هستند خواهیم بود؟و آیا باز هم باید دست نیاز این افراد را که به گدایی در خیابانها در مقابلمان دراز می شود را به سردی پس بزنیم ؟
بنابر گزارشهای مسئولان شهری ، بسیاری از این افراد غالبا سر و سامانی ندارند و با کارتن خوابی روزگار می گذرانند حضور این افراد در منظر عمومی شهر باعث به خطر افتادن امنیت روانی و عاطفی شهروندان می شود اما گویی هیچ عزم جدی در بهبود این معضل وجود ندارد.
نظر شما