۲۱ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۳۴

/ برای اولین بار در کشور /

پژوهشگران ایرانی موفق به کار شیمیایی بر روی فولرن شدند

پژوهشگران ایرانی موفق به کار شیمیایی بر روی فولرن شدند

کار شیمیایی بر روی فولرن برای اولین بار در کشور توسط محققان پژوهشگاه صنعت نفت صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهرام قنبری - مسئول پروژه فولرن گفت : فولرن یک مولکول شیمیایی است که تنها اجزا تشکیل دهنده آن کربن است

وی افزود : ما در زندگی روزمره خود ترکیبات کربنی را به شکل های مختلف مانند گرانیت و الماس مشاهده می کنیم اما تفاوت عمده فولرن با تمامی آنها در این است که فولرن از شکل کروی برخوردار است و می توان روی آن واکنش های شیمیایی انجام داد، زیرا فولرن با روش قوس الکتریکی و از گرانیت ساخته شده است.

قنبری گفت : فولرن به عنوان یک نانو ذره، قابلیت تحمل فشار بسیار بالای 3000 اتمسفری را دارد. حتی بعد از برداشته شدن فشار از روی فولرن این مولکول به حالت اولیه خود باز می گردد و از آنها می توان در میان سطوح روان کاری شونده به منظور کاهش ضریب اصطکاک استفاده کرد.

وی افزود : به این ترتیب با وارد کردن این مولکول در روغن های روان کننده، بنزین و نفت خام پیش بینی می شود، شاهد کاهش مصرف بنزین و سهولت انتقال نفت خام در سطوح لوله باشیم.

قنبری اضافه کرد: کار شیمیایی روی فولرن انجام شد تا در روغن موتور و بنزین قابل حل باشد. به این ترتیب با انجام آزمون های استاندارد، قابلیت فشار روغن ها به مقدار قابل توجهی افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر با افزودن آن در بنزین، مصرف موتور کاهش یافته و شاخص های آلاینده منتشره از اگزوز نیز به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

وی افزود: در پژوهشگاه مشغول ساخت این ذره هستیم تا در مرحله بعد، از واردات آن بی نیاز شویم.

کد خبر 405605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha