۲۱ آبان ۱۳۸۵، ۱۴:۳۵

/ تکرار انتشار /

تلاش صادقانه فرهیختگان علم و فرهنگ و ادب شایسته تجلیل ملی است

تلاش صادقانه فرهیختگان علم و فرهنگ و ادب شایسته تجلیل ملی است

دبیر ششمین همایش "چهره های ماندگار " گفت : تلاش و خدمات صادقانه در جهت ارتقای سطح علمی دانش پژوهان از طریق تدریس در دانشگاه های کشور ، عرضه شیوه ها و روشهای جدید تحقیق ، تالیفات و آثارارزشمند علمی ، ابداع ، ابتکار، اختراع و اکتشاف مهم ، انتقال تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه ادبی و ... جزء ممیزه های اصلی انتخاب اساتید علمی و فرهنگی در سطح ملی است .


دکتر محمود اسعدی که در آستانه برگزاری همایش ششم با خبرنگار مهر ، سخن می گفت ، با بیان این مطلب با مروری گذرا بر پنج همایش گذشته ، افزود : نخستین دوره در سال 80 در 6 بخش دانشگاهی علوم انسانی ، علوم پایه، فنی ، هنر ، کشاورزی و پزشکی، بخش نخبگان بدون مدرک (رشته های ادبی و هنری) برگزار شد که با استقبال گسترده اهالی علم ، فرهنگ و ادب مواجه گردید . از همان دوره اول، صدا و سیما به عنوان محل همایش و دانشگاه ها، مراکز فرهنگی و فرهنگستان ها به عنوان یاری دهنده ما به کمکمان آمدند .

وی با اشاره به دلیل برگزاری این همایش از سوی صدا و سیما ، تصریح کرد : " تلویزیون " رسانه پرنفوذ و گسترده ای برای مخاطبان خاص وعام است که اکثر اطلاعات این رسانه توسط همین فرهیختگان و نخبگان کشور تهیه می شود ، بنابر این قدردانی از آنها وظیفه صدا و سیماست . ضمن اینکه تا قبل از این اقدام صدا و سیما ، ما شاهد چنین حرکتی در سطوح ملی نبودیم و چنانچه سازمانهایی بوده اند که قدردانی از این عزیزان می توانسته دربرنامه کاری آنها قرار بگیرد ، متاسفانه این حرکت مغفول واقع شده است . 

اسعدی که ازطراحان همایش چهره های ماندگار است ، با تاکید بر ضرورت برگزاری این همایش درجهت تکریم بزرگان فرهنگ و علم و ادب و تاریخ ، یادآور شد : از سال 73 تا حدود سال 76 یک برنامه تلویزیونی با همین عنوان تهیه و پخش کردیم. در آن سالها هر هفته یکی از شخصیت های بزرگ ایران را معرفی و آرا و اندیشه های وی را مورد بررسی قرار می دادیم . شخصیت هایی چون : احمد آرام ، علامه محمد تقی جعفری ، علامه تستری و.. در این برنامه معرفی شدند که خیلی از آنها متاسفانه اکنون دیگر در قید حیات  نیستند . این برنامه با اینکه حدود یک بامداد از شبکه 2 سیما پخش می شد اما مخاطب خاص خودش را پیدا کرد و شاید دلیل آن همان خلاء بود که در این زمینه احساس می شد.

دبیر ششمین همایش "چهره های ماندگار " در ادامه اظهار داشت : این اولین بار بود که برنامه ای درباره شخصیت های علمی و فرهنگی در تلویزیون پخش می شد. خیلی از شخصیت های علمی و  فرهنگی نه در ایران بلکه در جهان با تلویزیون رابطه ای ندارد و معتقدند که تلویزیون رسانه ای براساس سرگرمی برای مخاطب عام است ، بنابراین تفکر و اندیشه دراین ساحت جایی ندارد و نسبتی بین متفکران وتلویزیون نیست !؟  آنها فکر می کنند تلویزیون حتی اگر به تفکر بپردازد، آن رانازل می کند . نیل پستمن - استاد دانشگاه نیویورک معتقد است : مشکل اصلی تلویزیون سرگرمی نیست بلکه مساله این است که می خواهد همه چیز را با عنوان و در قالب سرگرمی به خورد مردم بدهد . این درحالی است که ما از قدرت تلویزیون در ارتباط برقرار کردن با مردم بی خبر نیستیم و گریزی از این قدرت نیست .

وی یادآور شد : در تهیه و پخش برنامه تلویزیونی چهره های ماندگار دیدیم که رسانه تلویزیون در معرفی چهره های علمی و فرهنگی کشورخودمان و دیگر کشورها موفق بود و ایده همایش چهره های ماندگار از همین جا گرفته شد . استفاده از رسانه جمعی تلویزیون و مراسم تجلیل از بزرگان علم وفرهنگ کشور پایه های اصلی این طرح بودند . طرح در میانه سال 79 تصویب شد و سعی کردیم سنگ بنای اولیه آن خیلی محکم باشد و برای انتخاب افراد 20 ممیزه اصلی تعیین کردیم.

دکترمحمود اسعدی با اشاره به شخصیت های تجلیل شده در این همایش تا امسال ، اضافه کرد : تا کنون از 160 شخصیت علمی ، فرهنگی ، هنری در چهره های ماندگار تقدیر شده است . ما از همان ابتدا انتظارمان این بود که به این همایش چهره بین المللی بدهیم وحداقل جهان اسلام با 55 کشور اسلامی را تحت پوشش قرار دهیم و همچنان نیز دنبال این مساله هستیم اما تا یک تشکل جا بیفتد، زمان زیادی طول می کشد . همچنین قرار بود بنیاد چهره های ماندگار تشکیل شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است. در حال حاضر ما به صورت ستاد زیر نظر تلویزیون و با همفکری 300 انجمن علمی- تخصصی دانشگاه ها و.. فعالیت می کنیم .

کد خبر 405812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha