به گزارش خبرنگار مهر، درحالی با برگزاری انتخابات فدراسیون تیراندازی علی دادگر از سوی مجمع به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شده بود، دیوان عدالت اداری در نامه ای به وزارت ورزش تاکید کرد این انتخابات باطل است و سیدمهدی هاشمی همچنان رئیس فدراسیون است. با این حال وزارت ورزش همچنان بر مواضع قبلی خود مانده و از رای مجمع خود دفاع می کند.
سید مهدی هاشمی رئیس سابق فدراسیون تیراندازی بعدازظهر امروز دوشنبه در نشست خبری به ارائه توضیحاتی در این مورد پرداخت تا شاید بخشی از ابهاماتی که در این مورد وجود دارد برطرف شود.
هدفم رفع ابهامات موجود است
هاشمی در ابتدای این نشست گفت: امروز به دلیلی که همه می دانید برای توضیح کامل و مناسب در این نشست حضور پیدا کردم تا در ارتباط با بحث اخیر ریاست فدراسیون تیراندازی صحبت کنم و توضیحاتی را به اصحاب رسانه ارائه دهم و ابهامات موجود را رفع کنم تا با یک وحدت و صحت در گفتار و عمل کارمان را پیش ببریم.
همه مکلفیم به قانون عمل کنیم
همه ما در معرض امتحان قرار داریم و مکلفیم به قانون عمل کنیم هرچند که به دفعات این امتحان برای افراد مختلف پیش آمده اما در این موضوع ما یکبار امتحان خود را پس دادهایم و علیرغم اینکه حق با ما بود و ایراد در رای صادره وجود داشت به صورت منطقی با موضوع کنار آمدیم. حالا نوبت دیگران است که شعار قانونمداری دارند اما در بسیاری موارد به موضوع توجه نداشته اند. قضاوت در این موضوع را مردم خواهند داشت.
ایرادهایی وجود داشت اما انتخابات برگزار شد
وی با بیان اینکه بررسی صلاحیت کاندیداها براساس آنچه در آن مقطع زمانی مطرح شده بود باعث وقفه در برگزاری انتخاب شد گفت: البته در روند بررسی صلاحیت کاندیداها ایرادهایی وجود داشت که اینجا جای پرداختن به آن نیست. فقط اینکه در نهایت 17 کاندیدا تایید صلاحیت شدند و با حضور آنها انتخابات برگزار شد.
ریاست فدراسیون شغل محسوب نمی شود
هاشمی با یادآوری اینکه انتخابات تیراندازی به ریاست معاون وزیر برگزار شد تاکید کرد: قبل از رای گیری مجددا این مسئله که آیا نماینده بودن مجلس شغل به حساب می آید مطرح شد. در همان نشست تاکید شد و بازهم من می گویم که شغل نیست چون مسئولیت موقت با مدت مشخص است و پست سازمانی ندارد و تمام وقت نیست و حقوق به این معنا ندارد). بنابراین مانعی برای ریاست نبود. ضمن اینکه براساس نظریه ٨٥١٣ شورای نگهبان، قبلا اظهار نظر شده بود که شغل محسوب نمی شود و به همین دلیل است که در اساسنامه ریاست فدراسیون پاره وقت است.
وزارت ورزش از یک کاندیدای خاص حمایت کرد
پیگیری این موضوع در فدراسیون تیراندازی باعث شد تا دوره مدیریتی ما را مستحکم ندانند و اسپانسرها ورود پیدا نکنند و دودش به چشم فدراسیون ما برود. علیرغم اینکه در دیوان عدالت اداری حکم علیه فدراسیون و ما صادر شد وزارت ورزش و حوانان از ما حمایت نکرد و پشتیبانی خود را از یک کاندیدای خاص علنی کرد و با عدم اعتراض به حکمی که علیه خودش صادر شده بود جانبداری خود را علنی کرد.
دیوان عدالت نباید به انتخابات ورود می کرد!
به گزارش خبرنگار مهر، وی با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در رابطه با انتخابات تیراندازی گفت: البته دیوان عدالت اداری صلاحیت ورود به انتخابات ورزشی را ندارد و خود این دیوان هم به این مسئله اشاره داشت. در واقع ایراد اصلی به وزارت ورزش بود اما تفسیر غلط آنها را به اشتباه انداخت.
از تمام نتایج انتخابات فقط مرا حذف کردند
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه رئیس فدراسیون پس از انتخابات توسط مجمع موظف به معرفی و انتصاب دبیر، خبره ورزشی و ... است گفت: قاعدتا وقتی انتخاباتی باطل می شود باید تمام نتایج آن نیز ابطال شود اما بعد از اعلام ابطال انتخابات فدراسیون تیراندازی فقط رئیس را حذف کردند و مابقی انتخابات شده ها سر کار ماندند!
سجادی حکم را به فدراسیون جهانی فرستاد
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از انتخابات و صدور حکم بدوی که ما اعتراض کردیم و اعتراضمان هم پاسخ مثبت گرفت، معاون وزیر دکتر سجادی که هرجا هست سلامت باشد حکم بدوی ما را به فدراسیون جهانی فرستاد! اولا چه ربطی به فدراسیون جهانی دارد دوما اگر حکم را می فرستید چرا حکم تجدید نظر را نمی فرستید؟ چرا کاری که خودمان می توانستیم در مجامع داخلی حل کنیم به خارج می فرستیم؟ من از اول هم گفتم موضوع را از طریق مجامع بین المللی پیگیری نمی کنم چرا که در داخل قواننین کاملی داریم.
متاسفانه طرح این موضوع برای اولین بار در فدراسیون جهانی توسط وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت و فدراسیون جهانی هم واکنش سریعی به این موضوع داشت و از کمیته ملی المپیک پرسید داستان چیست؟
به وزیر ورزش نامه نوشتم
با تغییر وزیر موضوع شدت بیشتری پیدا کرد. با آمدن سلطانی فر نامه ای در ١٨ دی ماه ٩٥ به ایشان نوشتم و گفتم زمان بدهند موضوع در مجامع داخلی رسیدگی می شود و بعد تصمیم گیری شود و اگر قائل به این موضوع نیستند مجمع فوق العاده بگذاریم تا ببینیم نظر اعضای مجمع چیست و به آن عمل کنیم. اگر نظرشان به ابطال انتخابات است برای حفظ ظاهر کار من استعفا بدهم و مجمع بپذیرد اما نگوییم دیوان الزام و اجباری ایجاد کرده است و حتی گفتم اگر وزیر نظر دیگری دارد برای به چالش نکشیدن به آن گوش می دهم.
انتخاب سرپرست تیراندازی با بی اخلاقی انجام شد
اما متاسفانه علاوه بر بی قانونی، بی اخلاقی هم صورت گرفت و بدون اینکه به من اطلاع دهند در سایت وزارت ورزش و جوانان سرپرستی برای فدراسیون انتخاب کردهاند. اگر می خواستند از قدرت و اختیار خود استفاده کنند چرا شبانه و به این شکل با بی اطلاعی انجام دادند؟ در حکم سرپرست جدید به صراحت اعلام شد که به دلیل حکم دیوان و نه به علت تخلف من این حکم صادر شده است. من هم موضوع را پیگیری کردم و از طریق ماده ٧٩ نقض حکم قبلی را گرفتم و موضوع به وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون و من هم اعلام شد.
تمام اقدامات غیرقانونی برای انتخابات دوباره
بعد از این موضوع به صورت تعجیلی انتخابات را در دستور کار قرار دادند. ثبت نام کردند و در همزمان آیین نامه را هم عوض کردند. زمان ثبت نام را تمدید کردتد تا دو نفر جدید ثبت نام کنند و اقدامات غیر قانونی زیادی صورت گرفت. اساسا برگزاری و ابطال انتخابات در اختیار وزارت ورزش و حوانان و دیوان عدالت اداری نیست. آنها حتی دبیر فدراسیون را هم بعد از انتخابات تغییر دادند که قانونی نیست.
وزارت ورزش زحمت استعلام هم به خود نداد
درحالی که ١٨ تیرماه حکم جدید صادر شد اما وزارتخانه روز ٢٠ تیرماه انتخابات را برگزار کرد با این بهانه که حکمی به ما نرسیده است. وزارت ورزش و جوانان حتی این زحمت را به خودش نداد که از دیوان در این مورد استعلام بگیرد و فردی ناآشنا با لابی و فشار رئیس شد.
مکاتباتی که همه از آن بی خبر بودند
مکاتباتی در زمان سرپرستی مبینی در تیراندازی با فدراسیون جهانی صورت می گرفت که همه از آن بی خبر هستند. دوستان از مصاحبه عضو ایرانی دادگاه بین المللی ورزش مطلع شده اند که عمل نکردن به حکم دیوان چه نتایجی دارد. در قوانین داخلی ما تصریح شده است که فدراسیون ها تابع اساسنامه خودشان هستند اما تا امروز مغایر با این اساسنامه ها عمل کرده اند.
برخورد گزینشی با احکام تیراندازی
در پایان این موضوع حکم دیوان صادر شد که ما صلاحیت ورود به انتخابات های ورزشی (نه فقط تیراندازی) را نداریم. متاسفانه در تیراندازی گزینشی با احکام برخورد شد و بسیاری از مشکلات ناشی از سوءتدبیر و برخورد گزینشی با احکام قضایی است و ضرر و خسارت زیادی چه در ارتباط با من و چه فدراسیون رخ داد و برخی موارد دیگر نیز رخ داد که قابل پیگرد است و باید پاسخگو باشند.
کارنامه وزارت ورزش ارائه شود
هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: در شب رای اعتماد مجلس هستیم و خوب است که در این ایام کارنامه وزارت ورزش و جوانان و توفیقات بدست آمده مطرح شود. این مهم است که آیا در وزارتخانه های متعدد انتخاب وزیر مرتبط با موضوع صورت می گیرد و این انتخاب چه تاثیری میتواند در کارآیی آن وزارتخانه داشته باشد. ظاهرا رسانه ها بیشتر از دولت نگران ورزش کشور هستند و وزارت ورزش کمتر از آنها نگران عدم پیشرفت ورزش در کشور هستند.
چه پاسخی به مجامع بین المللی بدهم
رئیس پیشین فدراسیون تیراندازی با تاکید بر اینکه هیچ وقت نخواسته مسائل داخلی به مجامع بین المللی کشیده شود گفت: سه نوبت به مجامع بین المللی دعوت شدم اما واقعا به آنجا بروم و چه بگویم؟ بگویم دولت در مسائل ورزشی دخالت می کند یا خیر؟
ماجرای ارسال نامه به فدراسیون جهانی
وی در پاسخ به این سوال که چرا شهنازی نامه کمیته به فدراسیون جهانی صادر کرده و هاشمی از متن نامه ناراحت است گفت: رونوشت حکمی که ١٨ تیر توسط دیوان عدالت اداری صادر شد به کمیته ملی المپیک هم ارسال شد. این حکم در کمیته به شخص هاشمی داده شد و وی هم به امور بین الملل اعلام کرد تا مکاتبات لازم را با فدراسیون جهان انجام دهد. ارسال نامه توسط شهنازی هم یک تصمیم داخلی بود. البته چند روز پیش هاشمی به من گفت که بعد از پایان سفرش نامه را به امور بین الملل ارجاع می دهد. گلایه هاشمی از این بود که چرا تصویر این نامه در اختیار رسانه ها قرار گرفته است. قرار ما این بوده است تا پایان زمان اجرای حکم این موضوع در اختیار رسانه ها قرار نگیرد و گفتند شایسته نبود متن نامه رسانه ای شود.
حضور افراد در فدراسیون قانونی نیست
سیدمهدی هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: فدراسیون جهانی هنوز با من مکاتبه می کند و از ما خواستند تا موضوعات داوری و ... را پیگیری کنیم. حضور افراد پس از حکم دیوان عدالت اداری در فدراسیون این رشته قانونی نیست و قطعا در آینده به این موضوع رسیدگی می شود.
انتخابات اخیر درست نیست
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه حکم دیوان در مورد انتخابات فعلی هیچ چیزی نگفته و تکلیف انتخابات سال ٩٦ چیست؟ گفت: اساسنامه باید مد نظر قرار بگیرد که بر اساس اساسنامه انتخابات اخیر درست نیست. انتخاب سرپرست هم برای حکم دیوان عدالت اداری بود نه اساسنامه. وقتی صحت انتخابات سال ٩٣ اعلام می شود روشن است که ٤ سال دوره مدیریتی یک فرد است. البته ٧-٨ ماهی هم خلا در این مورد بوجود آمده و حتی باید به دوره مدیریتی ما اضافه شود که البته فعلا به آن ورود نمی کنیم. فعلا موضوع ما اجرای این حکم است و هرکس بعد از اجرای این حکم رئیس فدراسیون است می تواند درخواست برگزاری مجمع را داشته باشد. در اساسنامه همه این موارد آمده است که اگر کسی تخلف کند یا حکم قضایی پیش آید یا کسالت و فوت داشته باشد انتخابات برگزار می شود.
گفته اند حکم اجرا می شود
من دو نوبت حکم فعلی را پیگیری کردم که به من گفته شده است این حکم انجام می شود و البته در مورد زمان اجرای آن چیزی نگفتند. مواردی همچون اینکه الان در زمان رای اعتماد هستیم و بررسی باید داشته باشیم که به چه روشی انجام شود مطرح شده است. من اگر قرار بود شرط و شروطی را بپذیرم در این سه سال می پذیرفتم. بر اساس ماده ٣٥ قانون مستنکفین از رای محاکم چه عواقبی را برایشان متصور است، از انفصال و جبران خسارت گرفته تا ... این موضوع در کشور ما سابقه در حد وزیر و معاون رئیس جمهور هم داشته است. من و داورزنی و سلطانی فر که غیر حقوقی هستیم تخصص این کار را نداریم ممکن است حرفی بزنیم که بار حقوقی هم داشته باشد، اما متخصصان حقوقی در این موضوع نظر خود را گفته اند. چطور شده است که در این مقطع حقوقی وزارت ورزش و جوانان ورودی به قضیه نداشته است؟
نظر شما