۲۳ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۲۳

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتگو با مهر خبر داد :

بازنگری 70 برنامه درسی در 3 مقطع دانشگاهی / اعمال تغییرات محتوایی در بازنگری دروس

بازنگری 70 برنامه درسی در 3 مقطع دانشگاهی / اعمال تغییرات محتوایی در بازنگری دروس

دکتر رجبعلی برزویی با بیان اینکه تغییرات در بازنگری دروس، محتوایی خواهد بود، گفت: بازنگری 70 برنامه درسی در 3 مقطع دانشگاهی به صورت مشترک بین دانشگاه اصفهان و وزارت علوم انجام شد.

دکتر "رجبعلی برزویی" - مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به تدوین و ابلاغ آیین نامه واگذاری اختیارات برنامه ریزی درسی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که دارای هیات ممیزه مستقل هستند، شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم در سال 1379 در شورای گسترش آموزش عالی ادغام و مصوبات مربوط از طریق این شورا انجام می گرفت.

وی ادامه داد: به دلیل تعدد برنامه های پیشنهادی دانشگاه ها به ویژه در رشته های تحصیلی میان رشته ای و به لحاظ حفظ کیفیت و سیاست گذاری های کلان و نیز هماهنگی های لازم شورای مزبور مجددا در وزارت علوم شکل گرفت.

بازنگری برنامه های دروس بر اساس پیشرفت علم روز

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت : به طور کلی شورای عالی برنامه ریزی قریب به 40 کمیته و 8 گروه برنامه ریزی دارد که شامل 380 نفر از اساتید برجسته دانشگاه ها می شوند.

وی اظهار داشت: ایجاد این شورا و فعالیت کمیته ها در وزارت علوم به این معنا نیست که اختیارات دانشگاه ها کم می شود بلکه دانشگاه ها فعالیت خود را در قالب اختیارات داده شده انجام می دهند و شورا سیاستگذاری کلان را در ارتباط با برنامه ریزی و تدوین دروس دانشگاه ها انجام می دهد.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با اشاره به اهداف برنامه چهارم توسعه مبنی بر بازنگری برنامه های دروس بر اساس پیشرفت علم روز افزود: در سیاست های وزارت علوم، بازنگری، اصلاح برنامه های آموزشی موجود و نیز تدوین برنامه های آموزشی جدید مطابق با نیاز کشور و نیز پیشرفت های علمی و یافته های جدید در دنیای امروز است.

عدم بازنگری در برنامه های آموزشی برخی رشته های تحصیلی در 10 سال گذشته

وی ادامه داد: این عمل در گذشته به دلیل کمبود بودجه به صورت ناقص انجام می گرفته است. در حال حاضر یکی از اهداف و سیاست های کلان وزارتخانه بازنگری برنامه های آموزشی رشته های تحصیلی است که در حداقل 10 سال گذشته تغییری نداشته باشند یا تدوین و برنامه ریزی رشته های تحصیلی جدید مطابق با نیازهای کشور و نیز یافته های جدید در مقاطع مختلف تحصیلی است.  

برزویی اظهار داشت : در این راستا دانشگاه اصفهان اولین گام را برداشت و طی گردهمایی 70 برنامه درسی، 25 رشته را در 3مقطع تحصیلی را در دست بازنگری قرار داد. این بازنگری به صورت مشترک بین دانشگاه اصفهان و وزارت علوم انجام می شود که بیشتر این برنامه ها متعلق به رشته های تحصیلی در گروه علوم انسانی است.

وی با بیان اینکه در سمینار اخیر بازنگری و تدوین دروس در اصفهان افراد صاحب نظر بسیاری شرکت کردند گفت: بازنگری در شورای برنامه ریزی دانشگاه اصفهان و کمیته های تخصصی که از برخی دانشگاه های دیگر نیز شرکت داشتند مورد بررسی قرار گرفت و دانشگاه اصفهان در پایان نتیجه بررسی ها را به شورای گسترش آموزش عالی ارائه خواهد داد. این شورا نیز پس از بررسی مجدد در کمیته های تخصصی تصمیم گیری نهایی را اتخاذ می کند.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: در بحث بازنگری دروس آخرین پیشرفت های روز، نیازهای جامعه، اهداف یک رشته، گرایش های جدید و آخرین کتب تألیف و ترجمه شده مد نظر قرار می گیرد.

وی افزود : وزارت علوم بر این باور است که تدوین و بازنگری برنامه های درسی یک ضرورت است و تمامی دانشگاه های کشور باید طبق آیین نامه به این امر بپردازند البته همگرایی در برنامه ها نیز ضروری است.

برزویی ادامه داد : بازنگری و تدوین برنامه های درسی امری مستمر است و مانند دانشگاه های صاحب نام دنیا با توجه به نیازهای گسترده و پیشرفت علم در جهان باید ادامه داشته باشد. همچنین ضروری است که از تغییرات صوری در برنامه های درسی جلوگیری و بیشتر به تغییرات محتوایی پرداخته شود.

وی تأکید کرد: در گردهمایی بازنگری و تدوین دروس دانشگاه اصفهان مقرر شد دانشگاه ها همزمان با بازنگری برای تألیف و تدوین منابع درسی دانشگاه ها تلاش کنند و در تدوین و بازنگری از صاحب نظران در صنایع و دستگاه های اجرایی نیز بهره مند شوند. 

کد خبر 406073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha