به گزارش خبرنگار مهر، سخنان بیژن نامدار زنگنه، وزیر پیشنهادی وزارت نفت دقایقی قبل در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اغاز شد. زنگنه روز سه شنبه از سوی حسن روحانی، رئیس جمهور برای تصدی وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.
روحانی سه شنبه گذشته در دفاع از بیژن زنگنه با تاکید براینکه زنگنه باید اقداماتی که در دولت قبل کامل نشد را در این دولت به سرانجام برساند، گفت: در دولت یازدهم، در بخش گاز به خود کفایی خوبی رسیدیم. گاز به بیشتر روستاها رفته است. آقای زنگنه قول بدهند اقداماتی که در دولت قبل کامل نشد در این دولت به سرانجام برسد. ساحل مکران ما باید آباد و به مسئله فلرها رسیدگی شود. باید فلرها را جمعآوری کنیم.
رییس جمهور با تاکید بر لزوم توجه به LNG، گفت: باید همچنان به میادین نفت و گاز مشترک توجه کنیم؛ میدان گازی پارس جنوبی باید تمام شود. صنایع پتروشیمی برای ما مهم است. لازم است بر انتقال فناوری در زمینه نیرو تمرکز شود و همکاری بیشتری در این زمنیه انجام شود. همچنین باید به ساکنان بومی هرجایی که پتانسیل نفت و گاز دارد، توجه شود.
زنگنه وزیرنفت پیشنهادی دولت دوازدهم در توضیح اینکه علت استخدام نمایندگان ادوار گذشته مجلس در این وزارتخانه که به حمایت از شما در گذشته پرداخته بودند چیست گفت: پس از اینکه دوره خدمت این نمایندگان در مجلس تمام می شد هیئت رئیسه جلسه ای برگزار می کرد و این مطلب را که فکری به حال آینده شغلی این نمایندگان داشته باشید مطرح می کرد.
زنگنه تاکید کرد: اگر نمایندگان مجلس دغدغه کار و شغل آینده خود پس از دوره فعالیت خود در مجلس شورای اسلامی باشند هزار مفسده ایجاد می کند. من این افراد را در وزارت نفت بکار گرفتم و این مقوله پوشیده ای نیست و به آن افتخار می کنم.
وی در بخش دیگری از دفاعیات خود در پاسخ به پرسش مطرح شده مبنی بر اینکه کی به جوانان میدان برای فعالیت می دهید، تصریح کرد: نظر من در این مورد این است که همین الان می توان به آن میدان داد. من تنها آمده ام و شهوت قدرت ندارم اما نمی توانم در مقابل خواست جوانان و فرزندان شهدا بایستم.
زنگنه باشگاه نفت و نیرو را غیرانتفاعی و خصوصی دانست و ادامه داد: این باشگاه به منظور گردهم آمدن متخصصین و افراد با تجربه حوزه نفت و نیرو تاسیس شد و هیچ وابستگی به دولت ندارد و هیچ هدیه یا هزینه ای از سمت هیچ نهاد دولتی دریافت نمی کند و تنها برنامه آن برگزاری سخنرانی است.
به گفته وزیر نفت دولت یازدهم ۵۰ میلیارد دلار وامی که به وزارت نفت داده شد بدون بهره نبوده و با نرخ هشت درصد بازپرداخت شده است.
این مقام مسوول با بیان اینکه هنگامی که از نفت صحبت می شود، صحبت از یک کالا نیست بلکه نفت و به تبع آن وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی و حتی امنیت ملی بوده و در مسیر توسعه اقتصاد غیرمتکی به نفت هم سهم صنعت پتروشیمی نقش تعیین کننده دارد، گفت: نزدیک به ۹۸ درصد از انرژی اولیه از نفت و مشتقات آن تهیه و بخش عمده منابع ریالی کشور هم به طور مستقیم وغیرمستقیم از طریق نفت تامین می شود؛ این اهمیت عظیم نفت در کشور موجب شده دشمنان ما در برخورد با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی به اعمال تحریم و اشکال تراشی علیه صنعت نفت کنند.
وی افزود: در فراکسیون ها و کمیسیون ها و اجتماعات مختلف بر نکاتی مانند توسعه میدان های مشترک، تسریع در انعقاد قراردادهای نفتی، پرهیز از خام فروشی، حمایت از ساخت داخل، مدیریت نیروی انسانی تاکید شد.
وزیر پیشنهادی نفت با تاکید بر اینکه برنامه ارائه شده برنامه ای روشن و منسجم است که در این برنامه با آنچه که معاونت نظارت ریاست مجلس بررسی کرده است ۴۷ درصد برنامه پیشنهادی با احکام بالادستی منطبق و ۴۰ درصد همسو است، ادامه داد:هیچ موردی مبنی بر مغایرت برنامه های با اسناد بالادستی یافت نشده و در برنامه به ۱۳ درصد از موارد اشاره شده،وجود ندارد.
زنگنه چند صفحه پایانی برنامه این وزارتخانه را مختص برنامه ششم و اهدافی نفتی آن دانست و تصریح کرد: اگرچه در عرف آیین نامه نوشته شده که وزیر باید برنامه ارائه دهد اما وزیر نمی تواند برنامه ارائه دهد و برنامه آن چیزی است که در قانون تصویب و به ما ابلاغ می شود و ما موظف به اجرای آن هستیم و در واقع آنچه که ما ارائه می کنیم راهکارها و راهبردهایی است برای اجرای اهداف کمی و کیفی که در برنامه های مصوب قانونی مجلس و بودجه های سنواتی ذکر می شود بنابراین تمامی اسناد بالادستی را که از سیاست های مقام معظم رهبری باشد تا قانون برنامه ششم و موارد دیگر را مطرح کرده و به آنها تاکید کردم.
وی ادامه داد: مهمترین چیزی که در نفت باید به آن توجه شود سرمایه گذاری در صنعت نفت است؛ سرمایه گذاری برای توسعه میدان های مشترک که تمامی آنها باید در طول این ۴ سال تعیین تکلیف شوند و هیچ میدان مشترکی نباید بلاتکلیف بمانند و در واقع سرمایه گذاری است که باید انجام شود.در برنامه خود به عقد قراردادهای جدید نفتی باهدف توسعه این میدان ها و افزایش ضریب بازیافت از مخازن با به کارگیری فناوری های نوین و جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد اشتغال اشاره کرده ام.
زنگنه یادآور شد: اگر بخواهیم صنعت نفت پیش رود طبق همین برنامه ای که شما همه ما را متعهد به اجرای آن می دانید ۲۰۰میلیارد دلار در صنعت نفت ایران طی ۵ سال باید سرمایه گذاری و از این مقدار نزدیک ۱۳۰ میلیارد دلار منابع خارجی باید جذب شود و اگر بخواهیم این منابع خارجی را جذب کنیم و به همراه سایر منابع در بخش های بالادستی و پایین دستی رونقی می توان در اقتصاد کشور ایجاد کرد.
وی ایجاد تحرک در خوزستان را مشروط به توسعه طرح های میدان های نفتی و طرح های افزایش بازیافت نفت در میدان های در حال بهره برداری دانست و ادامه داد: در نتیجه این سرمایه گذاری های ده ها میلیارد دلاری صدها هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در کشور ایجاد می شود. درست است که نفت یک صنعت اشتغال زا در دوران بهره برداری نیست اما در دوران اجرای طرح ها به شدت صنعت اشتغالزایی است در زنجیره خدمات فنی و مهندسی و این چیزی است که باید برای آینده کشور انجام شود و در غیر این صورت منابع مشترک هدر رفته و منابع موجود از بیین رفته و با افت تولید روبرو خواهیم شد.
زنگنه یادآور شد: افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز با هدف افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی است؛ در سیاست های کلی نظام که در سال ۷۹ ابلاغ شده یک بندی داریم که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند و بر اساس آن افزایش ظرفیت تولید صیانتی نفت متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از افزایش قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: این امر یعنی نفت مقوله ای اقتصادی نیست بلکه رابطه ما با دیگر کشورها را از نظر قدرت و جایگاه سیاسی و امنیتی رقم می زند.
وزیر پیشنهادی نفت یادآور شد: در بخش دیگری از راهکارها گفتیم که اتمام فازهای پارس جنوبی که تمام شود و فاز ۱۱ در مرحله تخلیه طبیعی و بازسازی و نوسازی تاسیسات نفتی که ده ها میلیارد دلار سرمایه گذاری می خواهد.
زنگنه یادآور شد: در سال ۷۶ که وارد وزارت نفت شدم تولید پتروشیمی یک میلیارد دلار بود که در سال ۸۴ که از وزارت نفت خارج شدم با طرح هایی که به اجرا رسید تولید پتروشیمی ها نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار رسید و اگر پتروشیمی نبود تحریم ها را به دشواری می توانستیم از سر بگذرانیم؛ طی این سال ها نزدیک به ۹ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی ها افزوده شد و با برنامه ارائه شده به بالای ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی ادامه داد: نقش آفرینی جدی در صادرات گاز صورت گرفته هر چند گفته شده تاکنون وزارت نفت در حوزه صادرات نفت کاری نکرده در حقیقت با توجه به احتیاجات گازی در داخل کشور نمی توانستیم به موضوع صادرات بپردازیم اما هم اکنون که تولید و برداشت از پارس جنوبی ۲ برابر شده و ظرف ۲ سال آینده نزدیک ۱۷۰ میلیون مترمکعب گاز جدید اضافه خواهیم کرد می توان به صادرات بپردازیم.
زنگنه افزود: هم اکنون ۱۰ میلیارد مترمکعب صادرات گاز داریم که طی ۴ سال آتی به ۷۰ میلیارد متر مکعب خواهیم رساند. در حوزه طرح های ساخت داخل نیز کارهای بزرگی انجام گرفته که عقد قرارداد بالای ۶۰۰ میلیون دلار با شرکت خارجی برای ساخت لوله های بدون درز و مقاوم به خوردگی است. با این قرارداد ظرف ۳ سال سازنده این لوله ها خواهیم شد.
وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم قراردادهای دیگر برای ساخت مته، تجهیزات درون چاهی و غیره را یادآور شد و گفت: گازرسانی به شهرهای کوچک و روستاها نیز در دولت دوازدهم دنبال خواهیم کرد، از اول تاریخ تا شروع دولت یازدهم ۱۴ هزار روستا گازرسانی شد اما از آغاز دولت یازدهم تاکنون ۹ هزار روستا گازرسانی شده و ۵ هزار روستا نیز در دست اجرا است.
وی یادآور شد: شبکه گازرسانی به روستاها طرح های بین شبکه، طرح های بهینه سازی مصرف سوخت و تربیت مدیران نفتی و نیروهای نفتی از دیگر برنامه های این وزارتخانه در ۴ سال آتی خواهد بود.
زنگنه معیشت نیروهای نفتی را یادآور شد و گفت: معیشت کارکنان نفت نیازمند توجه بسیار است، این افراد مشابه کارکنان یک اداره کل نیستند، از این رو اجبار کردیم مجموعه های نفتی در عین اینکه بنگاه اقتصادی هستند، دولتی باقی بمانند لذا با قواعد مشابه شرکت ها باید کار کنند.
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه در سال ۸۴ تمام نیروهای رسمی و قراردادی این وزارتخانه ۱۲۰ هزار نفر بود، افزود: بعد از آنکه در سال ۹۲ مجددا این وزارتخانه را عهده دار شدم تعداد نیروهای رسمی و قراردادی به ۲۲۰ هزار نفر رسید در حالی که تمام پتروشیمی ها و پالایشگاه ها واگذار و کارها به میزان قابل توجهی کاسته شده بود.
وی با تاکید بر مسئله مسئولیت های اجتماعی نفت گفت: خوشبختانه از اولین دفعات است که نمایندگان مناطق نفت خیز از وزیر نفت حمایت می کنند این نشان از علاقه مردم بوده لذا باید به بهبود وضعیت زندگی آن ها توجه شود.
زنگنه با اشاره به اینکه حمایت از بورس و جذب سرمایه و اشتغال از دیگر برنامه های این وزارتخانه است، تاکید کرد: این اقدامات جز با همدلی و هماهنگی و همراهی تحت رهبری مقام معظم رهبری امکان پذیر نیست لذا باید در راستای صیانت از منافع ملی با یکدیگر همراه شویم.
وزیر پیشنهادی نفت رأی اعتماد وزرا در ۴ سال گذشته را یادآور شد و گفت: در آن زمان به افرادی چون آقایان زاکانی و نادران که به عنوان مخالف بنده صحبت کردند، یادآور شدم اجازه دهید مخالف یکدیگر باشیم اما متنفر نباشیم از همین رو در مسیر کار در وزارتخانه در مواردی از این افراد و آقای توکلی کمک خواستم که خوشبختانه مردانه در مسائل و مشکلات کمک کردند از این رو لازم است در حیطه صیانت از منافع ملی همکاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۹ بار رأی اعتماد گرفتم، گفت: رأی اعتماد در این روزها بسیار لذت بخش تر است زیرا همه نمایندگان در چارچوب اصول مدنی و قانونی به عنوان موافق و مخالف صحبت می کنند.
وزیر پیشنهادی نفت تاکید کرد: اختلافات سلیقه ای و حزبی را باید کنار بگذاریم زیرا دشمنان سرسختی داریم که همکاری در مسیر عزت و پیشرفت کشور را نیازمند است.
نظر شما