۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۰

یادداشت بین الملل؛

ترامپ روی قلبش پا نمی‌گذارد/ پیاده نظام آقای پرزیدنت

ترامپ روی قلبش پا نمی‌گذارد/ پیاده نظام آقای پرزیدنت

مواضع دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در قبال حوادث اخیر شهر «شارلوتزویل» در ایالت ویرجینیا جنجال تازه ای را ایجاد کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-حنیف غفاری: ترامپ تاکنون در قبال حوادث این شهر، سه بار موضع گیری کرده و تنها در یک موضع گیری حاضر شده است مستقیما نژادپرستی و خشونت ناشی از آن را مورد عتاب و انتقاد قرار دهد.

ترامپ اصرار دارد که "هر دو طرف" در این معادله مقصر بوده اند! این در حالیست که شواهد و مستندات موجود نشان می دهد نژادپرستان و راستگرایان افراطی مولد اصلی بحران در شارلوتسویل بوده اند.

بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی و اجتماعی آمریکا، ازمواضع ترامپ به عنوان مواضعی خطرناک یاد کرده و از اینکه رئیس جمهور کشورشان حمایت غیر مستقیم خود را از نژادپرستان مخفی نمی کند ابراز تاسف کرده اند. حتی برخی مقامات اروپایی مانند زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان نیز مواضع ترامپ را در قبال حوادث اخیر در ایالت ویرجینیا تاسفبار و غیر قابل قبول دانسته اند.

واقعیت امر این است که اساسا نمی توان از ترامپ انتظار داشت تا بر خلاف ماهیت و هویت خود ، اقدامی را در تقابل با نژادپرستی صورت دهد. ترامپ بخش مهمی از پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی را مرهون حمایت گروههای افراطی و نژادپرست می داند.

در چنین شراطی وی علیه پیاده نظام خود در صحنه سیاسی آمریکا سخنی بر زبان نمی آورد!ترامپ قصد دارد سبد آرای نژادپرستان و ملی گرایان آمریکایی را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به سود خود حفظ کند.

رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آمریکا که نسبت به نظرسنجی های اخیر صورت گرفته در کشورش بسیار نگران به نظر می رسد، قصد دارد در حداقلی ترین اقدام ممکن، طرفداران فعلی خود را از دست ندهد. نظرسنجی های اخیر در آمریکا نشان می دهد که برخی طرفداران ترامپ دیگر حاضر به حمایت از او در انتخابات بعدی نیستند.

از سوی دیگر، میزان نارضایتی ها از دولت آمریکا نیز به شدت افزایش یافته است. در چنین شرایطی ترامپ نسبت به وجود افراد نژادپرست و ملی گرای افراطی در ایالات متحده به مثابه یک فرصت می نگرد نه تهدید.

از سوی دیگر، ترامپ خود نیز دارای عقاید نژادپرستانه و سرسختانه ای است که منجر به بروز نگرانی هایی در آمریکا و حتی نظام بین الملل شده است. در جریان رقابتهای انتخاباتی سال گذشته در آمریکا، گروههای نژادپرست و راستگرایان افراطی در اروپا، حمایت خود را از نامزدی ترامپ اعلام کردند.

به عنوان مثال، مارین لوپن رهبر جریان راست افراطی فرانسه خواهان   پیروزی ترامپ و حضور وی در کاخ سفید بود. پس از حضور ترامپ در قدرت، ارتباط وی با جریانهای افراطی در اروپا حفظ شد. ارتباطی که هم چنان نیز  ادامه دارد....

درنهایت اینکه  ایستادگی ترامپ در مقابل فشار رسانه ها و نهادهای حقوق بشری (که از موضع گیری وی در قبال حوادث اخیر ویرجینیا به شدت ناراضی هستند)، یکی ریشه در ماهیت ذهنی و شخصیتی رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آمریکا و دیگری ریشه در محاسبات سیاسی وی دارد.

ترامپ عقاید نژادپرستانه خود را در قالب ملی گرایی به شهروندان آمریکایی عرضه کرده است. این رویکردی است که افرادی مانند مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا نیز آن را دنبال می کنند. مواضع اخیر ترامپ نشان می دهد که او قصد ندارد روی قلب خود پا بگذارد و بر خلاف ماهیتی که دارد، ژست ضد نژادپرستانه به خود بگیرد!

کد خبر 4061946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha