به گزارش خبرنگار "مهر"، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به دستورالعمل کدینگ گوشی تلفن همراه در کشور ، گفت : این دستورالعمل حدود یک ماه و نیم با کارکارشناسی دستگاه های ذیربط در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرح و تصویب شد که این امر به منظورجلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه صورت می گیرد.
حمید رضا تقی زاده با اشاره به راههای واردات گوشی تلفن همراه به کشور، افزود: واردات از طریق نمایندگی های مجاز بهترین روش محسوب می شود که خود نمایندگی مسئولیت و ارایه خدمات پس از فروش را می پذیرد.
به گفته وی، ستاد مبارزه با قاچاق و ارز درصدد است تا از طریق ساماندهی بازارگوشی تلفن همراه از ایجاد هر گونه مشکل برای خریداران و فروشندگان جلوگیری کند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره روش های اجرایی ساماندهی بازار گوشی تلفن همراه در کشور ، تصریح کرد: این ستاد به شرکت هایی که از طریق ثبت سفارش قانونی اقدام می کنند و در داخل کشوردارای نمایندگی بوده و خدمات پس از فروش ارایه خواهند داد ، اجازه واردات می دهد مشروط بر این که نمایندگی مربوطه مسئولیت این شرکت ها را بپذیرد.
وی افزود: هر گونه واردات گوشی تلفن همراه از طریق مسافر ممنوع است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است از فعال کردن این گونه گوشی ها در قسمت کد جلوگیری کند.
تقی زاده گفت: وزارت ارتباطات از هفته جاری گوشی های متفرقه و ثبت سفارش نشده را فعال نمی کند و این سازمان موظف است این امر را در سایر اپراتورها و قراردادهای آنها نیز بگنجاند.
به گفته وی، در ابتدا و به صورت کوتاه مدت احتمال فعال شدن دستگاه های اپراتورهای گوشی های تلفن همراه فعال می شود اما پس از مدتی با اطلاع رسانی ، از فعال شدن این گونه گوشی ها جلوگیری خواهد شد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصرریح کرد: وزارت بازرگانی موظف است تا نسبت به توجیه نمایندگی ها و اتحادیه های مربوطه اقدام کند و از ثبت سفارش گوشی های متفرقه خودداری کند.
وی همچنین تاکید کرد: در مبادی ورودی و خروجی نیز گمرک باید تذکرات لازم را ارایه دهد و گوشی های تلفن همراه متفرقه را درصورت تایید نمایندگی های آنها ترخیص کند مشروط به این که نمایندگی ها مسئوولیت آنها را برعهده بگیرند.
تقی زاده افزود: همچنین وزارت بازرگانی موظف است از طریق نمایندگی ها نسبت به تامین بازار داخل گوشی های تلفن همراه اقدام کند.
وی درخصوص نگرانی ناشی از کدگذاری تکراری بر روی گوشی های تلفن همراه قاچاق در برخی از نقاط با نرم افزارهای ویژه و فعال شدن آنها، خاطرنشان کرد: نرم افزاری پیش بینی شده است که از فعال شدن این گونه گوشی ها که دارای کد موازی در کشور هستند، جلوگیری می شود و یا درصورت فعال شدن آنها با ارسال SMS از دارنده گوشی خواسته می شود تا مشکل ایجاد شده را برطرف کند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخصوص جمع آوری گوشی های تلفن همراه غیرمجاز در بازار از طریق ستاد گفت: کار این ستاد بیشتر جنبه اطلاع رسانی دارد و ازروش های سخت افزاری و برخوردی خودداری می کند.
وی هشدار داد: از بیستم آبان ماه سال جاری از ثبت سفارش گوشی های دارای کد موازی و یا غیر مجاز در کشورجلوگیری می شود و مسئولیت آن بر عهده فروشنده و خریداراست که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان باید به این گونه اختلافات رسیدگی کند.
تقی زاده درباره جمع آوری گوشی های تلفن همراه غیر مجاز از سطح بازار، افزود: وزارت بازرگانی باید به اتحادیه های مربوطه اخطاردهد تا از واردات گوشی های غیر مجازخودداری کنند.
وی تصریح کرد: نیروی انتظامی موظف است تا افرادی که نسبت به تعویض کد تلفن همراه خود اقدام می کنند از طریق اتحادیه مربوطه ابتدا اطلاع رسانی و سپس برخورد کند.
به گفته دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران برای اطمینان از مجاز بودن گوشی تلفن همراه باید نسبت به همخوانی گوشی خود با مدارک فروش و کد روی جعبه دقت لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به این که یکی از مشخصات گوشی تلفن همراه بی هویت ، ارزان بودن آن است ، افزود: درحال حاضر14 نمایندگی فعال در کشور وجود دارد که دارای خدمات پس از فروش هستند .
نظر شما