به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میراث فرهنگی استان مرکزی، سید محمد حسینی اظهار داشت: هویت و اصالت یک جامعه در گرو حفظ داشتهها و تاریخ آن جامعه است و حرکت در جهت سوددهی کوتاهمدت، نه تنها باعث از بین رفتن ثروتهای ملی میشود بلکه هویت آینده کشور را نیز با مخاطره روبرو می کند .
وی افزود: سنگنگارههای تیمره خمین نمود اصالت و تمدن در استان مرکزی است، زیرا تاریخ منطقه را به ۳۵ تا ۴۰ هزار سال رسانده و میتوان گفت در حقیقت ریشههای تاریخی استان مرکزی همین سنگنگارهها هستند که حفظ و حراست آنها بر هر مسئول، سازمان و حتی شهروندی واجب است زیرا این آثار، ثروت مشترک تاریخی محسوب میشوند .
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی بیان کرد: بارها اعلام کردهایم که انجام فعالیتهای عمرانی و معدنی در اطراف آثار تاریخی استان را به هیچ عنوان برنمیتابیم و در این خصوص موضعگیری سختی خواهیم داشت زیرا رسالت سازمان میراث فرهنگی حفظ این ثروتهای ملی است.
حسینی ادامه داد: نمیتوان به بهانه توسعه یا راهاندازی یک معدن یا عملیات عمرانی با دامنه سودی مشخص و عموما کوتاه مدت، توقع داشت که از ثروتی تمامنشدنی و پایدار چشمپوشی شود، هر معدن و پروژه عمرانی نهایتا چند دهه سوددهی و کاربرد دارد، از این رو نمیتوان برای یک پروسه درآمدزایی محدود، یک ثروت نامحدود را نادیده بگیریم و تن به نابودی آن دهیم .
وی با اشاره به تعطیلی معادن اطراف سنگنگارههای خمین اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری و دلسوزی قابل تقدیر استاندار مرکزی، قوه قضائیه و شخص دادستان شهرستان خمین دو معدن اطراف این محوطه تاریخی و با ارزش تعطیل و ماشین آلات آنها توقیف و به پاسگاه روستای رباط میل منتقل شد .
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: امیدواریم حساسیت دستگاهها در خصوص حفاظت از تاریخ و هویت ملی افزایش یابد و فارغ از نگاه اداری به آن نظاره شود تا بتوانیم پاسبانانی وفادار نسبت به داشتههای آیندگان باشیم، زیرا محور اقتصاد کشور در آیندهای نه چندان دور بر همین داشتهها استوار خواهد شد.
نظر شما