۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۷

مدیر جهاد کشاورزی سرایان خبر داد:

پیش بینی برداشت ۱۰ تن زعفران از مزارع کشاورزی سرایان

پیش بینی برداشت ۱۰ تن زعفران از مزارع کشاورزی سرایان

بیرجند- مدیر جهاد کشاورزی سرایان از پیش بینی برداشت ۱۰ تن زعفران از مزارع کشاورزی این شهرستان خبر داد.

موسی سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال جاری بالغ بر دو هزار و ۶۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت زعفران قرار دارد.

وی با بیان اینکه از این میزان دو هزار و ۴۰۰ هکتار بارور و ۲۲۵ هکتار غیربارور است، بیان کرد:  پیش بینی می شود امسال بالغ بر ۱۰ تن زعفران از این اراضی برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان با بیان اینکه در راستای توسعه کشت زعفران و با توجه به فرا رسیدن زمان کاشت آن باید برخی توصیه ها را جدی بگیرند، عنوان داشت: زعفران کاران عملیات آماده سازی زمین را معمولا از پاییز سال قبل آغازکرده و تاکید می شود پیاز زعفران باید در زمین کاشته شود که در آن زعفران کشت نشده باشد.

سلیمانی با تأکید بر اینکه زعفران در بافت خاک لومی شنی بهترین عملکرد را دارد، بیان داشت: در انتخاب پیاز زعفران باید دقت زیادی صورت گیرد و از کشت پیازهای ریز دوری کرد و پیازها باید عاری از هر گونه آلودگی باشد.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از هر گونه آلودگی قارچی و کنه، باید پیازها را با سموم قارچ کش و کنه کش مناسب زیر نظر کارشناسان گیاهپزشکی  ضد عفونی کرد.

کشت پیاز زعفران از شهریور ماه

مدیر جهاد کشاورزی سرایان با اشاره به اینکه بهترین موقع کاشت زعفران از لحاظ علمی در خرداد ماه است، بیان کرد: به دلیل اینکه در این موقع جوانه های پیاز در حالت خواب حقیقی بوده و در اثر جابجایی کمترین خسارت به آنها وارد می شود.

سلیمانی اضافه کرد: با این وجود کشاورزان بدلیل اینکه در این موقع سال به کشت های دیگر مشغول می باشند ترجیح می دهند در ماههای شهریور و مهر اقدام به کاشت زعفران کنند و در سرایان کشاورزان معمولا از شهریور ماه تا اواسط مهرماه اقدام به کاشت پیاز زعفران انجام می شود.

وی، خرگوش، موش و تشی از انواع آفات مزارع زعفران عنوان کرد و گفت: قراردادن  طعمه مسموم در مسیر ورود به باغ یا داخل لانه با آنها از جمله راه های مبارزه با این آفات است.

مدیر جهاد کشاورزی سرایان با تأکید بر اینکه بهترین روش برای مبارزه با علف های هرز مبارزه مکانیکی است، افزود: روش‌های شیمیایی برای مبارزه با علف‌های هرز مرسوم نیست، ضمن اینکه یکی از عوامل آلودگی زمین زعفرانی به علف های هرز ورود دام  به مزارع است، بنابراین به شدت از ورود این دام به باغات زعفران باید جلوگیری شود.

کد خبر 4066230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha