به گزارش خبرگزاری مهر، اهم شرایط و ضوابط اختصاصی پذیرش دانشجو در رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش مندرج در دفترچه شماره (۲) راهنمای انتخاب رشته در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ و مفاد اطلاعیه های اصلاحی مورخ ۱۳۹۶.۵.۱۸، ۱۳۹۶.۵.۲۳ و ۱۳۹۶.۵.۲۴ مندرج در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به شرح زیر اعلام شد.
۱) کسب حداقل نمره علمی کل ۶۵۰۰ و بالاتر (در زیر گروه مربوط) جهت مجاز شدن برای انتخاب رشته در گروه آزمایشی مربوط به آزمون سراسری سال ۱۳۹۶
۲) نداشتن هیچ گونه رابطه استخدامی یا تعهد خدمت (دائم یا موقت) به نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی (از آغاز تا پایان دوره تحصیل در دانشگاه)
۳) داشتن حداقل معدل کل ۱۵ در دوره متوسطه دوم (معدل سه پایه اول، دوم و سوم)
تبصره) حداکثر معدل کل تحت هر شرایطی تغییر نخواهد داشت.
۴) داشتن حداقل سن ۲۲ سال تمام در بدو ورود به دانشگاه (۱۳۷۴.۷.۱ به بعد)
تبصره ۱) محاسبه سن هر داوطلب با توجه به مندرجات اصل شناسنامه ای است که به استناد آن در آزمون ورودی ثبت نام می کند. بنابراین تغییراتی که پس از ثبت نام در آزمون، در مدارک هویتی به ویژه تاریخ تولد داوطلب به وجود آمده باشد معتبر نیست و در صورت پذیرفته شدن در آزمون در هر مرحله ای قبولی وی لغو خواهد شد.
تبصره ۲) انجام خدمت سربازی و یا سوابق کاری و موارد دیگر، تحت هیچ شرایطی به سقف سنی داوطلب افزوده نمی شود.
تبصره ۳) حداکثر سن ورود به دانشگاه تحت هر شرایطی تغییر نخواهد داشت.
۱) بومی بودن داوطلب در هر یک از کد رشته محل های اعلام شده از سوی آموزش و پرورش
تبصره ۱) ملاک های تعیین بومی بودن داوطلبان در هزار کد رشته محل ها به شرح ذیل است:
الف) در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه برای داوطلبان نظام قدیم و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید در یک بخش، شهر و یا استان باشد داوطلب بومی آن بخش، شهر و استان تلقی می شود.
ب) در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر داوطلب در یک بخش، شهر و یا استان نباشد. بخش، شهر و استان محل تولد داوطلب به عنوان بخش، شهر و استان بومی وی در نظر گرفته می شود.
ج) داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را در خارج از کشور گذرانده اند استان محل تولد، استان بومی اینگونه داوطلبان تلقی خواهد شد.
د) داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را خارج از کشور گذرانده اند و همچنین استان تولد ایشان نیز خارج از کشور بوده است استان بومی این قبیل داوطلبان شهر تهران خواهد بود.
۶) دانشجویان دوره روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که با استفاده از قانون آموزش رایگان تحصیل می نمایند در صورتی می توانند رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش را انتخاب نمایند که قبل از شروع ثبت نام در آزمون حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۵.۱۲.۱ انصراف دایم خود را به محل تحصیل اعلام نموده و فرم انصراف قطعی از تحصیل، مطابق فرم شماره (۳) مندرج در صفحه ۴۴ دفترچه شماره (۱) راهنمای ثبت نام در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ از دانشگاه و موسسه آموزش عالی ذیربط دریافت نموده باشد در غیر این صورت مجاز نمی باشد.
۷) برخورداری از سلامت کامل تن و روان و شرایط مناسب جسمانی برای حسن انجام وظیفه معلمی، با تایید پزشک معتمد واجد شرایط آموزش و پرورش با ملاک ها و معیارهای زیر:
۲-۷) توانایی گفتاری (توانایی در رعایت مخارج تمام حروف و ادای کلمات و عبارت به طور کامل و نداشتن لکنت زبان به هر میزان)
۲-۸) قدرت بینایی:
*(نداشتن دید کمتر از ۱۰/۱۰ در یک چشم، پس از اصلاح با عینک و نداشتن دید کمتر از ۱۰+۱۰.۱۶ در دو چشم، پس از اصلاح با عینک)
*هر نوع نقص میدان بینایی در یک یا هر دو چشم
*دوربینی غیرقابل درمان ونیستاگموس شدید هر دو چشم
*ضایعات وسیع، شدید و غیرقابل درمان در هر دو قرنیه
*کور رنگی (برای رشته های آموزش ابتدایی و رشته های گروه هنر و رشته هایی که شناخت رنگ و طیف نوری در آنها ضروری می باشد، ممنوع بوده و در بقیه رشته ها بلامانع است)
*نابینایی در یک چشم
۳-۷) قدرت شنوایی (کمی شنوایی داوطلب نباید بیش از ۴۰ دسی بل باشد داوطلب باید صدای نجوا را از فاصله ۶ متری به خوبی بشنود)
۴-۷) قد:
-با توجه به مقتضیات هر استان و متناسب با وظایف شغل معلمی به تشخیص اداره آموزش و پرورش استان مربوط طبق ضوابط و مقررات که در مرحله مصاحبه تخصصی و انجام معاینات پزشکی مورد سنجش قرار می گیرد.
-حداقل قد لازم برای داوطلبان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی مطابق ضوابط مربوط به داوطلبان ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی می باشد.
نظر شما