به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، ارزش کالاهای ترانزیت شده از خاک ایران 7 میلیارد و 757 میلیون دلار بود که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 31 درصد افزایش یافت.
از کل کالاهای ترانزیت شده ازمسیر ایران بر اساس گروههای کالایی غیر کارنه تیر به لحاظ وزنی 5/10 درصد به مواد غذایی، 2 درصد به خودرو، 9/16 درصد به سوخت و مابقی به سایر کالاها اختصاص داشت.
در 7ماهه امسال ترانزیت خودرو از کشور با 6/10 درصد از بیشترین کاهش در وزن و ترانزیت گروه مواد غذایی با 5/40 درصد دارای بیشترین افزایش بوده است.
در این مدت 33 درصد از حجم کل کالاهای ترانزیت شده ازمسیر ایران از مبداء گمرکات شهید رجایی، 5/19 درصد از گمرک سرخس، 5/15 درصد از گمرک بازرگان، 7/7 درصد از گمرک بندر انزلی و 6 درصد از گمرک لطف آباد وارد کشور شده است.
در مجموع 7/81 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیت شده از خاک کشورمان از مبداء 5 گمرک فوق الذکر وارد کشور شد.
در 7 ماهه سال جاری همچنین 8/59 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی از مسیر ایران از مقصد های 5 گمرک شهید رجایی، گمرک دوغارون، گمرک آستارا، گمرک خسروی و گمرک بازرگان به خارج از کشور ترانزیت شد.
دراین مدت 4/17 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی از مقصد گمرک شهید رجایی، 12 درصد از گمرک دو غارون با 6/11 درصد از گمرک آستارا، 8/10 درصد از گمرک خسروی و 8 درصد از مقصد گمرک بازرگان به خارج از کشور ترانزیت شد.
در 7 ماهه سال جاری بیشترین میزان کالاهای ترانزیتی از مسیر ایران به لحاظ وزنی از مبداء، کشور ترکمنستان و به میزان 681 هزار تن بوده است.
پس از آن، امارات متحده عربی با 7/20 درصد، ازبکستان با 12 درصد، ترکیه با 7 درصد و آذربایجان با 6 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی از مسیر ایران بین کشورهای مبداء بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.
دراین مدت 67 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی از مسیر ایران از مبداء 5 کشور فوق الذکر بود.
در 7 ماهه امسال 7/16 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی از خاک کشورمان به مقصد کشور امارات متحده عربی بود که بیشترین میزان را در بین کشورها به خود اختصاص داد.
پس از آن، ترکیه با 6/16 درصد، افغانستان با 2/15 درصد از وزن کل کالاهای ترانزیتی به مقصد 5 کشور فوق الذکر ترانزیت شد.
نظر شما