به گزارش خبرنگار مهر، دکتر شهرام گیل آبادی مدیر رادیو جوان ظهر امروز سه شنبه 23 آبان در نشستی خبری با نمایندگان رسانه های گروهی جزئیات برگزاری جشن بزرگ تسنیم را تشریح کرد.
گیل آبادی در این نشست گفت: "ما می توانیم با توجه به بیانات مقام معظم رهبری طرح های خوبی را ارائه و کار کنیم. مدیریت تحول هم از دیگر برنامه های ما در رادیو جوان است که در آینده بیشتر به این مقوله می پردازیم. همچنین جشنواره طنز 18 کلمه ای را طراحی کردیم و با برگزاری مسابقه تسنیم هم قصد داریم قرآن را در راس کارهایمان قرار دهیم."
مدیر رادیو جوان با اشاره به دلائل انتخاب سوره مطففین افزود: "این سوره را می توان به دو فضای کلی یعنی جمالی و جلالی تقسیم کرد. همچنین به لحاظ موضوع می توان این سوره را به پنج موضوع کلی چون کم فروشان، رستاخیز و بی ایمانی به روز رستاخیز، سرنوشت فجار و بدکاران، مواهب عظیم نیکوکاران و استهزاء و مسخره کردن به واسطه فجار تقسیم کرد. بر این اساس حضور قهرمان و ضدقهرمان در این سوره باعث حرکت های بسیاری می شود."
وی ادامه داد: "کم فروشی یکی از مشکلات اجتماعی ماست. این مسئله فقط در نان نیست، حتی در فکر هم وجود دارد. علاوه بر آن ما شاهد کم فروشی های سیاسی هم هستیم. وقتی هنر از قرآن الهام گرفته باشد، تاثیرش دوبرابر می شود. زمانی که ما مسابقه تسنیم را برگزار کردیم، پیوندهایی خوب با موضوعات این سوره برقرار شد. فضای جشنواره تسنیم و استقبال از آن در اثبات این نکته می انجامد. البته ما قصد برگزاری یک جشنواره بزرگ را نداشتیم، ولی اکثر آثاری که برای ما ارسال شده بود، انگیزه ما را بیشتر کرد، حتی از روستاهای دورافتاده هم برای ما آثاری فرستاده بودند."
گیل آبادی خاطرنشان کرد: "این جشنواره قدرتی از پتانسیل قرآن است. البته ما اعلام نکردیم هر کس در چه قالبی شرکت کند. ما اشاره کرده بودیم هر فردی این سوره را می خواند، یک آیه را انتخاب کند و نتیجه فکرش را در یک جمله بگوید، اما در 22 قالب آثار برای ما ارسال شد و هر کس در حد توان خود کاری برای این مسابقه انجام داده بود. 100 اثر انتخاب شده و روز 25 آبان که اختتامیه و جشن این برنامه به نمایش گذاشته می شود و به مدت یک هفته آثار برتر هم در گالری به نمایش می گذاریم."
مدیر رادیو جوان با اشاره به اینکه 67 کشور از طریق اینترنت در این جشنواره شرکت کرده اند، گفت: "از آلمان، استرالیا، یونان، ایتالیا، کانادا، هلند، چین و کویت در این جشنواره شرکت کردند. از اسرائیل هم 10 اثر به جشنواره رسید. 16 بار به سایت ما حمله شد و سه بار آن را هک کردند، اما بعد از 45 دقیقه سایت را درست کردیم. یک بار هم از سوی آمریکا هک شدیم. در برگزاری این جشنواره سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و افراد ناشناس خیلی به ما کمک کردند، اما برخی ارگان ها ما را تنها گذاشتند، حتی وزیر [...] به حرف خود عمل نکرد. در مجموع افرادی بودند که با خلوص نیت برای برگزاری این جشنواره کار انجام دادند."
وی در پایان گفت: "بچه های دانشگاه هنر هم آبنمایی با این محور برای یک میدان فرضی طراحی کردند که البته ما پیشنهاد کتبی این آبنما را برای شهرداری می فرستیم. در پایگاه بسیج هم شش میلیون نفر سوره مطففین را قرائت کردند. آثاری هم در حوزه های تجسمی، صنایع دستی، آثار صوتی مثل فیلم، چندرسانه ای، وبلاگ و ادبیات ارائه شده و 15 استاد برجسته چون استاد محسن موسوی، دکتر صداقت جباری، دکتر ادهم ضرغام، سیدمسعود شجاعی طباطبائی و کیارش زندی آثار را داوری کردند. سعی کردیم اساتیدی انتخاب کنیم که آشنا به سوره باشند. دو بخش قرعه کشی و جایزه داریم. فرزاد حسنی مجری برنامه است و به برگزیدگان 15 لوح تقدیر می دهیم."
نظر شما