به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله فرج اللهی ظهر امروز جمعه به مناسبت گرامیداشت هفته دولت در جمع مسئولان و قشرهای مختلف مردم شهرستان بناب در تشریح عملکرد دولت در ۴ سال گذشته در این شهرستان اظهار کرد: توجه به بحث کشاورزی و تغییر الگوی کشت جزو برنامه های مسئولان شهرستان بود و از آنجایی که کمبود آب شرب و کشاورزی دغدغه کل دنیا و کشورمان و در این شهرستان است، در ۴ سال گذشته یک منبع ۱۰ هزار مترمکعبی در بناب افتتاح و یک منبع ۱۰ هزار مترمکعبی دیگر با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست که تا پایان سال با بهره برداری از این طرح نیز شهر بناب از نظر ذخیره آب هیچ نگرانی و مشکلی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب شرب مصرفی شهرستان از محل انتقال آب زرینه رود تأمین می شود؛ افزود: میانگین مصرف آب شرب در کشور ۱۵۰ لیتر است که این رقم در شهرستان بناب ۲۳۰ لیتر بوده و در واقع مردم بناب ۸۰ لیتر بیش از سرانه کشوری آب مصرف می کنند که ضروری است مردم نسبت به صرفه جویی اقدام کنند.
نماینده عالی دولت در شهرستان بناب همچنین از اجرای ۹۰ کیلومتر کانال های بتنی در این شهرستان به جای کانال های سنتی در ۴ سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: با اجرای آن به میزان قابل توجهی از پرت و هدر رفت آب جلوگیری و ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای این طرح هزینه شده است.
۵۰ درصد اراضی کشاورزی بناب تحت پوشش آبیاری مدرن قرار می گیرد
فرج اللهی خاطرنشان کرد: از اول انقلاب تنها ۱۰۱ هکتار در سطح شهرستان آبیاری مدرن صورت گرفته بود که طی ۴ سال گذشته ۲ هزار هکتار آبیاری مدرن در شهرستان بناب اجرا شده است.
وی یادآور شد: ۸۵ درصد هزینه اجرای طرح آبیاری مدرن را دولت تسهیلات بلاعوض پرداخت می کند و فقط ۱۵ درصد توسط کشاورزان پرداخت می شود.
رئیس شورای اداری بناب اظهار امیدواری کرد در پایان برنامه ششم ۵۰ درصد اراضی کشاورزی شهرستان بناب تحت پوشش آبیاری مدرن قرار گیرد.
فرج اللهی تصریح کرد: ۲۰۲ واحد تولیدی و صنعتی در بناب فعالیت می کنند که خوشبختانه تمامی آن ها کار می کنند هیچ واحد تولیدی در بناب تعطیل نشده است.
وی اضافه کرد: احتمالاً برخی از واحدهای تولیدی به جهت بازار مصرف کمتر از ظرفیت تولید کار می کنند ولی واحدی تعطیل نشده است.
مقام اول بناب در صادرات آذربایجان شرقی
فرماندار بناب تأکید کرد: مجتمع فولاد بناب که تا آستانه تعطیلی رفته بود و با ۱۰ درصد ظرفیت کار می کرد، امروز با ظرفیت ۴۰ درصد مشغول فعالیت است.
وی با بیان اینکه هدف گذاری شهرستان بناب در ۴ سال گذشته قرار دادن بناب به عنوان شهر صادراتی در جنوب استان آذربایجان شرقی بود؛ گفت: با راه اندازی گمرک در این شهرستان در سال ۹۵ شهرستان بناب با ۴۲ هزار تن صادرات توانسته مقام اول استان در بحث صادرات را به خود اختصاص دهد.
فرج اللهی اظهار کرد: امیدواریم تا پایان سال جاری رقم صادرات از بناب به ۵۰ هزار تن افزایش یابد و در تلاشیم با ایجاد پایانه صادراتی در شهرستان بناب و اهتمام به موضوع صادرات در راستای ایجاد اشتغال در منطقه گام برداریم.
گفتنی است، شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و این شهرستان به لحاظ وجود حوزه علمیه بسیار قوی حضرت ولی عصر(عج)، دانشگاه های متعدد از جمله سراسری، آزاد و پیام نور، دانشکده های سلامت، علمی کاربردی شهرداری، آب و برق و سماء و واحدهای بزرگ و کوچک صنعتی و تولیدی با برخورداری از زیرساخت های ضروری از جمله راه دسترسی آسفالته و راه آهن، نیروگاه برق حرارتی، خط انتقال آب و گاز و صادرات بسیاری از کالاهای تولیدی صنعتی و خوراکی به خارج از کشور به شهر حوزه، دانشگاه، صنعت و صادرات معروف است.
شهرستان بناب تا رسیدن به یک شهر آرمانی فاصله دارد
این شهرستان پس از پیروزی انقلاب با حمایت های دولت و نظام جمهوری اسلامی و همت مردم کوشا و ساعی خود به شهرستانی مترقی و برخوردار از زیرساخت های مختلف شهری تبدیل شد و با اینکه شهری مهاجر پذیر بوده اما آهنگ رشد آن طی دهه اخیر شتاب بیشتری داشته است. به طوری که در بسیاری از پروژه های عمرانی، اقتصادی و فرهنگیرتبه های برتر منطقه ای، استانی و کشوری را به خود اختصاص داده است.
با این همه شهرستان بناب تا رسیدن به یک شهر آرمانی فاصله دارد و در مواردی نیز پروژه های عمرانی آن به علت بی مهری برخی مسئولان و کمبود اعتبارات مربوطه یا اصلاً پیگیری نشده اند و یا عملیات فیزیکی آن ها به کندی پیش رفته است.
عبور جاده کمربندی از داخل شهر و عدم احداث جاده کمربندی جدید از خارج شهر، عدم انتقال ساختمان پلیس راه بناب- تبریز به خارج از شهر، عدم تکمیل پل روگذر میدان معلم پس از ۷ سال، عدم اتمام پروژه فاضلاب شهری، مشکلات موجود در شهرک ولی عصر(عج)، وضعیت خراب و اسفناک آسفالت خیابان ها و معابر شهری، عدم اهتمام شهرداری جهت انجام خیابان کشی های جدید و به تبع آن قفل ترافیک شهری در مرکز شهر بناب، عدم اتمام خیابان های جدیدالاحداث در برخی مناطق، کمبود بوستان های محلی در محلات شهری و برخی کاستی های موجود دیگر از جمله مشکلاتی هستند که اهتمام مسئولان و تخصیص اعتبارات لازم را طلب می کند.
نظر شما