به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، مدير امور بين الملل شركت ملي نفت ايران در همايش بين المللي امنيت انرژي و چالشهاي نوين با بيان اين مطلب گفت: رفتار اجتماعي اوپك در آينده و تك تك اعضاي آن مي تواند در كنترل چالش هاي آتي تاثير به سزايي داشته باشد.
دكتر حجت الله غنيمي فرد، با اشاره به بازسازي و احياي سازمان اوپك، افزود: با نگاهي اصلاحي به ساختار داخلي و تعيين مجدد اهداف بلند مدت، اين سازمان قبل از آنكه از سوي توليد كنندگان غير اوپك و مصرف كنندگان جهاني به عنوان سازماني يكسونگر متهم شود، بايد به احياي خود بپردازد.
وي افزود: اگر چه توليد كنندگان درياي شمال سه كشور شرقي و غربي درياي خزر و مكزيك با استفاده از امكانات بالقوه توليدي خود در آينده مي توانند در ايجاد امنيت و چالش هاي نفتي موثر باشند اما قدر مسلم اين دسته از توليد كنندگان در مقابل گروه هاي قبلي كمتر خواهند بود.
مدير امور بين الملل شركت ملي نفت تصريح كرد: كشورهاي در حال توسعه و در راس آنان چين با فاصله زياد پس از هند و به شرط بهبود اقتصادي در كشورهاي شرق اروپا و آمريكاي لاتين، اين گروه از تقاضا كنندگان نفت با روند افزايش مصرف خود و ايجاد چالش در بازار نفت، افزايش قيمت ها به شرط عدم امكان تامين به موقع تقاضاي اين كشورها حتمي است.
به گفته وي بر اساس اطلاعات مودر تاييد موسسه هاي بين المللي انرژي، ايران تاكنون نتوانسته حدود 80 درصد از سرزمين خود را براي بررسي وجود و يا عدم وجود هيدروكربورها اكتشاف كند، با وجود اين نكته ايران حتي با آمارهاي يكسال گذشته يكي از بزرگترين دارندگان ذخاير نفت و گاز در جهان است.
وي افزود: توجه يا عدم توجه به آينده اي كه ايران در صنعت نفت براي خود برنامه ريزي كرده است مي تواند چالشي بزرگ در عرصه نفت ايجاد كند. ايران عضو و متعهد به تبعيت از تصميم هاي اوپك در عرضه نفت، قطعا نقش تعيين كننده براي اثبات قيمت ها خواهد داشت.
وي با اشاره به روند توليد نفت ايران در سال هاي 1990تا 1999 گفت: كشور ما به منظور همراهي با تصميم هاي اوپك و كنترل روند نزولي قيمت نفت از توليد خود كاست و در پي تصميم هاي بعدي اوپك در دسامبر 2002 ميلادي سطح توليد خود را در سقف سه ميليون و 200هزار بشكه در روز نگه داشت.
غنيمي فرد افزود: با اين وجود ايران با اكتشافات چند سال اخير، ذخاير قابل استحصال خود را در سال جاري 130 ميليارد بشكه اعلام و برنامه افزايش ظرفيت توليد تا سال 2020ميلادي هشت ميليون بشكه در روز است.
به اعتقاد وي، با سربار افزايش سقف توليد اوپك و بويژه عربستان حاضر به كاهش سهميه بندي اوپك شوند، عراق در زمان توليد بالا نيز چالش را در بازار ايجاد نخواهد كرد ولي چنانچه اين امر ميسر نگردد و عراق به شكل كنوني خارج از سهميه بندي اوپك عمل و مجبور به ترك آن شود ، افزايش عرضه در بازار روند نزولي قميتها را بدنبال خواهد داشت.
به گفته وي با ادامه افزايش توليد توسط عربستان ، روسيه ، عراق و برخي از اعضاي ديگر اوپك مانند ايران و ونزوئلا سقوط قيمتها قطعي خواهد بود.
نظر شما