به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت؛ مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در جلسه پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق که با حضور مدیران٬ روسا و کارشناسان ستادی و عملیاتی برگزار شد٬ با اشاره به میزان متوسط تولید تکلیفی این شرکت اظهار کرد: میزان متوسط تولید تکلیفی این شرکت طی زمستان امسال به ۶۶ میلیون متر مکعب در روز می رسد.
رامین حاتمی میزان متوسط تزریق تکلیفی در مخزن شوریجه دی طی هشت ماه اول سال را معادل ۱۰ میلیون متر مکعب در روز اعلام کرد و گفت: تا اواخر مرداد ماه امسال در مجموع ۹۸۶ میلیون متر مکعب گاز به مخزن شوریجه دی تزریق شده است و در چهار ماه پایانی سال بین ۱۳ تا ۱۶ میلیون متر مکعب از آن برداشت خواهد شد.
وی افزود : پیش بینی ظرفیت تولید از میدان های خانگیران و گنبدلی نیز در زمستان به مرز حدود ۶۶ میلیون متر مکعب در روز می رسد که این میزان تا سال ۱۴۰۰ برای چهار ماه سرد سال تا مرز ۶۷ میلیون متر مکعب در روز ثابت خواهد بود.طی مدت چهار ماه اول سال در مجموع ۷۶۸ مورد عملیات روی چاه های شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق (آزمایش تعیین میزان نمک در آب٬ اندازه گیری فشار سرچاهی٬ گریسکاری شیرهای سرچاهی٬ بررسی وضعیت فشار فضای حلقوی٬ آزمایش ممیزی فشار ساکن و تزریق دوره ای مواد ضد خورندگی) صورت گرفته است و در هشت ماه پایانی این میزان به ۹۱۲ مورد افزایش می یابد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق دارای دو میدان گازی خانگیران و گنبدلی مشتمل بر سه مخزن مجزای مزدوران، شوریجه بی و شوریجه دی است که هر سه مخزن مدت مدیدی است بهرهبرداری میشوند و گاز ترش تولیدی در مخزن مزدوران، پشتوانه اصلی تولید و تامین گاز مصرفی در شمال شرق کشور است. این گاز پرفشار با ۳,۵ درصد گاز سولفوره و ۶.۵ درصد گاز کربنیک، مزدوران را به یکی از نادرترین مخازن گازی جهان بدل کرده است.
حاتمی درباره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی طی سال جاری اظهار کرد: میانگین تولید روزانه گاز در این شرکت در پنج ماه نخست امسال با توجه به عدم دریافت گاز توسط پالایشگاه های گازی٬ تعمیرات اساسی مراکز و خطوط لوله انتقال گاز نارو کنگان و مجوز کاهش تولید طی ماه اردیبهشت، حدود ۱۴۸ میلیون متر مکعب در روز بود.
وی ادامه داد: در پنج ماه امسال، روزانه شش هزار و ۲۵۰ بشکه نفت نیز از میدان های سروستان و سعادت آباد تولید شده است. همچنین میانگین تولید گاز در ماه های مهر و آبان، ۱۶۷ میلیون متر مکعب در روز و در چهار ماه پایانی سرد سال به روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب (از میدان های آغار و دالان٬ نار و کنگان٬ تابناک٬ وراوی٬ هما٬ شانول و سرخون) خواهد رسید. با به مدار تولید آمدن میدان نفتی خشت در زمستان امسال تولید روزانه نفت زاگرس جنوبی به مرز ۱۶ هزار بشکه در روز می رسد و روند افزایش آن در سال های بعد تا ۲۵ هزار بشکه در روز طی سال ۱۳۹۸ خواهد رسید.
سال گذشته درمجموع ۶۲ میلیارد و ۱۴ میلیون متر مکعب گاز، ۱۹ میلیون و ۹۹۳ هزار بشکه میعانات گازی و دو میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت در شرکت زاگرس جنوبی تولید شده است.
برداشت ۲۳ میلیون بشکه ای نفت از شرکت نفت و گاز غرب در چهار ماه اول سال
حاتمی از تولید بیش از ۲۳ میلیون بشکه نفت طی چهار ماه اول امسال از شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب خبر داد و افزود : با تولید واقعی روزانه ۱۸۴ هزار بشکه نفت٬ در مجموع چهار ماه اول امسال ۲۳ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۵۴۵ بشکه نفت در این شرکت تولید شده است. همچنین در این مدت حدود ۶۱۶ میلیون متر مکعب گاز از میدان تنگ بیجار برداشت شده است.
وی تصریح کرد: طی چهار ماه اول سال نیز ۱۳۴ مورد عملیات مورد نیاز چاه ها شامل مواردی همچون عملیات دستگاه های لوله مغزی سیار٬ تعویض و تعمیر شیر ایمنی درون چاهی/ بررسی ستون چاه با نمونه پرداز اثر بردار٬ آزمایش ممیزی فشار ساکن٬ تزریق مواد بازدارنده خوردگی و آزمایش چاه با تفکیک گر سیار صورت گرفته است. در شش ماه پایانی امسال نیز ۹۷ مورد عملیات درخواستی پیشنهاد شده است.
حوزه فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب در استان های کرمانشاه، ایلام، لرستان و بخشی از استان خوزستان است و دارای شش میدان مشترک ۱۳ میدان توسعه یافته و ۱۲ میدان توسعه نیافته می شود.
جلسه پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با حضور مدیرعامل٬ مدیران٬ روسا و کارشناسان فنی ستادی و نیز مدیران عامل٬ مدیران و کارشناسان فنی شرکت های بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی٬ شرق و غرب برای نیمه دوم سال ۹۶ در ستاد تهران برگزار شد.
نظر شما