عباس بهاری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص میزان خسارت وارده به مراتع و جنگلهایهای زاگرس در استان کرمانشاه و در اثر آتشسوزیهای رخ داده از ابتدای امسال تاکنون گفت: امسال با کاهش ۵۰ درصدی میزان مراتع و جنگلهای طعمه حریق شده در استان مواجه بودیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه افزود: میزان حریق های رخ داده طی امسال و تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر مساحت ۵۰ درصد و از نظر تعداد فقره حریق ۴۹ درصد کاهش داشته است.
وی اشاره ای به اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با حریق داشت و خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت آتش سوزی مراتع و جنگل ها، مسئولین ارشد استان آن را اولویت اول کاری خود قرار داده و در این خصوص با تشکیل جلسات شورای مدیریت بحران به کل فرمانداران ابلاغ شد که با تمام توان در این زمینه اقدام کرده و مانع از بروز خسارت به جنگلها و مراتع شوند.
بیش از ۷۰ درصد مساحت استان کرمانشاه منابع طبیعی است
سرهنگ بهاری، مساحت کل استان کرمانشاه را ۲ میلیون و ۴۴۵هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰هزار هکتار را مرتع و ۵۲۸ هزار هکتار را جنگل تشکیل داده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به آمار فوق ۷۰ درصد کل مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل می دهد که بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به کمبود نیروی حفاظتی برای حفاظت از منابع طبیعی استان گفت: بر اساس استانداردهای جهانی برای هر ۱۰ هزار هکتار جنگل و هر ۵ هزار هکتار مرتع یک محافظ باید در نظر گرفته شود اما در استان کرمانشاه اینگونه نیست.
متاسفانه در استان کرمانشاه برای هر ۲۱ هزار هکتار مرتع یک محافظ قرار داده شده است
سرهنگ بهاری تصریح کرد: متاسفانه در استان کرمانشاه برای هر ۲۱ هزار هکتار یک محافظ قرار داده شده و این فاصله با استاندارد جهانی فاصلهای تامل برانگیز است.
وی به بیان بسیاری از مشکلات مالی و امکانات اشاره کرد و افزود: جای بسی تاسف است که در سال بیش از ۱۰ نفر از نیروها بازنشست می شوند و این درحالی است که ما حتی یک نفر نیروی جایگزین نداریم.
وی جذب و گزینش نیروها را مستلزم صدور مجوز از سازمان برنامه و بودجه کشور دانست و اذعان داشت: متاسفانه در این زمینه هیچ گونه استخدامی نداریم.
توصیههای به گردشگران و کشاورزان در پیشگیری از آتش سوزی مراتع و جنگلها
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بخش اعظم آتش سوزی ها ناشی از بی توجهی عامل انسانی است، خطاب به گردشگران گفت: توصیه می شود از روشن کردن آتش در دامنه جنگل جدا خودداری کنند و در صورت روشن کردن آتش قبل از ترک محل از خاموش شدن آن اطمینان کامل حاصل کنند. چرا که در روزهای تعطیل آمار حریق ما بسیار بالا است.
وی همچنین به کشاورزان توصیه کرد: از آتش زدن مزارع(پس جارها) خودداری کنند چرا که بسیاری از موارد مشاهده شده است که آتش خواه ناخواه به جنگل و مراتع سرایت کرده است.
سرهنگ بهاری در پایان ضمن اعلام حضور شبانه روزی نیروها در «اتاق مرفوک» به عنوان مرکز اطلاع رسانی منابع طبیعی گفت: شماره تلفن ۱۵۰۴ به طور شبانه روزی آماده دریافت اطلاعات مردمی در زمینه تصرف، تخریب، قطع اشجار و هر مورد دیگری که مربوط به منابع طبیعی باشد، است و نیروهای ما در اتاق مرفوک پیام ها ثبت و بلافاصله نیروهای عملیاتی به محل اعزام می شوند.
نظر شما