۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹

رضا غلامی در مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا:

علوم انسانی اسلامی را به‌عنوان نسخه شفابخش مطالبه‌گری کنید

علوم انسانی اسلامی را به‌عنوان نسخه شفابخش مطالبه‌گری کنید

رضا غلامی در کارگاه علوم انسانی در ساحت عمل خطاب به دانشجویان گفت: در کلاس درس و دانشگاه علوم انسانی اسلامی را به‌عنوان نسخه شفابخش مطالبه گری کنید تا بساط علوم انسانی سکولار جمع شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در دوره تابستانه مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا کارگاه علوم انسانی در ساحت عمل با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا و مسئول دبیرخانه کنگره علوم انسانی اسلامی صدرا برگزار شد.

وی در این نشست گفت: به لطف الهی در مباحث مربوط به علوم انسانی اسلامی در حال رشد است، هر سال ما چند قدم به جلو می‌رویم و در جا نمی‌زنیم و یک نشاط هم در بین اساتید و دانشجویان دیده می‌شود. در کل ما به‌عنوان خدمتگزاران شما در این حوزه از  رشد و تکامل   علوم انسانی اسلامی احساس رضایت می‌کنیم، هرچند با نقطه مطلوب فاصله زیاد است. مباحث نظری دارد حلقه‌های مفقوده را پوشش می‌دهد و تابه‌حال حدود یک‌ پنجم این نقطه‌ضعف‌ها پوشش داده‌ شده است، هم از طریق مقالات و کتب و کارهای خوب نظری  منتشرنشده که البته در ارتباط با فلسفه علوم انسانی اسلامی هستند.

رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا افزود: البته در هر رشته ما از فلسفه که عبور می‌کنیم با هزاران موضوع متفاوت سر و کارداریم  ولی کارهای علمی تمامی ندارد.

وی در ادامه به سه نکته اساسی در رابطه با علوم انسانی اسلامی اشاره کرد وگفت: اولا علوم انسانی اسلامی با علوم اسلامی مصطلح تفاوت دارد. هرچند علوم اسلامی انسانی هم در زیر بنا و هم در روبنا به علوم اسلامی تکیه دارد. شرط اسلامیت علوم انسانی اسلامی صرفا عدم مغایرت با علوم اسلامی است. بخشی از علوم انسانی اسلامی در ذیل علوم اسلامی قرار نمی گیرد هرچند زیر چتر جهان بینی اسلامی است. ثانیا از گذشته، علوم انسانی اسلامی را مجموعه دانش هایی می دانستیم که ضمن بررسی اوضاع و احوال انسان ها راهکارهایی جهت بهتر زیستن ارائه می کند ولی در یک تعریف دقیق تر و بدون رد تعریف قبل، علوم انسانی اسلامی عبارت است از کشف قوانین تکوینی و مناسبات اجتماعی حاکم بر زندگی انسان و  بهره گیری از شرع و علوم عقلی برای بهبود زندگی انسان و رشد بسترهای مناسب. در واقع علوم انسانی اسلامی علوم زمینی شده است که بر اساس قوانین حاکم بر زندگی ضمن بهره گیری از مواهب مشروع و معقول زمینه رشد و تعالی انسان را فراهم می کند.

وی افزود: آموزه ها و گزاره های صادره از طرف علوم انسانی اسلامی به سه قسمت تقسیم می شود: ۱-آموزه ها و گزاره های کشف قوانین که خبری هستند و صرفا از هست ها خبر می دهند و به دو دسته یقینی و ظنی تقسیم می شوند. ۲-آموزه ها و گزاره هایی که راهکارهای استفاده از قوانین را بیان می کند که این هم جنسش خبری است. ۳- آموزه ها و گزاره هایی که بر اساس ۱ و ۲راه را به انسان نشان می دهد که جنس عموم آنها انشایی است و جنبه تجویزی دارد.

غلامی در ادامه از دانشجویان خواست در کلاس درس و دانشگاه فقط تماشاگر نباشند و علوم انسانی اسلامی را به‌عنوان نسخه شفابخش مطالبه گری کنید تا بساط علوم انسانی سکولار جمع شود.

کد خبر 4072751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha