به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد بطحائی در جلسه شورای اداری خراسان شمالی اظهار کرد: دولتمردان و کسانی که در قوای سه گانه در اداره نظام جمهوری اسلامی فعالیت می کنند باید نگاهی روشن به آینده بودجه ای منابع کشور کارهای خود را سامان دهند.
بطحائی تصریح کرد: در سال ۹۶ اعتبارات بودجه عمومی دولت که در مجلس تصویب شد ۲۲ میلیارد دلار فراتر از لایحه پیشنهادی دولت بود که بر همین اساس نیز دولت بودجه جاری خود را بست تنظیم کرد.
وی عنوان کرد: اما به دلایلی از جمله فروش نفت به قیمت ۴۳ دلار که در بودجه ۵۵ دلار پیش بینی شده بود، دولت در تامین هزینه های جاری خود با مشکل مواجه شد.
وی افزود: آنچه که اتفاق افتاده و چشم اندازی تا پایان سال داریم نشان می دهد که دولت باید از حیث ساختار و رویه های اداری یک بازنگری جدی در برنامه های خود انجام دهد.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: منابع کشور امروز صرف هزینه های جاری می شود و برای طرح های عمرانی پولی باقی نمی ماند چرا که این روند به سرعت رو به تزاید است.
بطحائی تصریح کرد: بیشتر درآمد کشور از طریق نفت، مالیات، صادرات است که عمده پول خرج هزینه های جاری می شود و برای امور توسعه ای و عمرانی پولی باقی نمی ماند.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار به طرح های عمرانی به شدت کاهش پیدا کرده است، گفت: در موارد غیر حاکمیتی پاره ای جز کاهش تصدی گری و سپردن کار به مردم نداریم.
وی عنوان کرد: باید هرکدام که سهمی در مدیریت بخش های مختلف کشور داریم در نحوه اداره مسئولیت خود بازنگری جدی انجام دهیم چرا که سیستم اداری ما به شدت تمرکز گرا است و این امر بهره وری منابع را کاهش داده است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تاکیدات رهبری مبنی بر نقش تنظیم کننده دولت، افزود: به شدت عادت کردیم کار باید توسط دولت انجام شود و به دلیل مقاومت بدنه دولت در برابر کاهش تمرکز، سیاست های کاهش تمرکز در دو سال اخیر موفق نبوده است.
بطحائی با بیان اینکه اشتغال یکی از اولویت های دولت است، تاکید کرد: برون سپاری خدمات و کاهش تمرکز از سیاست های جدی دولت دوازدهم است.
وی اظهار کرد: مشکل اشتغال زمانی حل خواهد شد که ایمان بیاوریم فعالیت ها را باید برون سپاری کنیم.
وی حوزه آموزش و پرورش را مورد اشاره قرار داد و گفت: بدون آموزش و پرورش توسعه یافته هیچ کشوری به توسعه نخواهد رسید.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به انتقادهایی که همواره به آموزش و پرورش می شود، تصریح کرد: مسئله ای که امروز در این حوزه داریم همان مسئله ۳۰ سال گذشته است از جمله کمبود فضای آموزشی و پایین بودن انگیزه که برای حل آنها نیازمند بازنگری در سیاست ها هستیم.
بطحائی اظهار کرد: مسیر توسعه باید با برنامه هایی که در آموزش و پرورش سیاست گذاری می شود با استفاده از بیانات رهبری، طی شود.
وی بر لزوم آشنایی دانش آموزان با مهارت های زندگی در مدارس تاکید کرد و گفت: در موضوع نداشتن مهارت های فنی اولیه از سوی دانش آموزان مقصر آموزش و پرورش است.
وی عنوان کرد: دانش آموزان در مدارس نحوه مقابله با هجمه های عظیم فرهنگی دشمنان را یاد نمی گیرند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: از جمله اصلاحاتی که در این نهاد دنبال خواهیم کرد، روش اداره و مدیریت است که باید توجه به مدرسه به عنوان کانون اصلی آموزش و پرورش مورد تمرکز برنامه ها قرار بگیرد.
بطحائی تاکید کرد: آموزش و پرورش باید در خدمت مدرسه نه حاکم بر مدرسه باشد اما اکنون اینگونه است که ما دستور می دهیم و مدرسه باید اجرا کند که این روند باید برعکس شود.
وی از آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه میان بخشی یاد کرد و گفت: آموزش و پرورش دستگاهی مستقل نیست و در تمام مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و غیره در جامعه می تواند دخیل و تاثیرگذار باشد.
نظر شما