۲۴ آبان ۱۳۸۵، ۱۷:۱۲

قدرت‌اله عاقلی در گفتگو با مهر:

هنر مجسمه‌سازی به تحرک و پویائی رسیده است

هنر مجسمه‌سازی به تحرک و پویائی رسیده است

هنر مجسمه‌سازی از رکودی که در چند سال اخیر به آن دچار بوده به حرکت و پویائی رسیده و برداشتن گام‌های مثبت در این زمینه مجسمه‌سازی را از آتلیه هنرمند به اجتماع کشانده است.

قدرت اله عاقلی، مجسمه ساز معاصر، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت های اخیر خود گفت: "مدتی از برگزاری آخرین نمایشگاه انفرادی ام در مشهد می گذرد و بعد از آن دیگر نمایشگاهی نداشته ام. در حال تمام کردن مجموعه ای از نقاشی های خود برای برگزاری بی ینال نقاشی جهان اسلام هستم و در کنار آنها سه اثر حجمی خود را برای جشنواره هنر ملی مقاومت آماده کرده ام."

وی در ادامه افزود: "این روزها بیشتر درگیر طراحی و ساخت چهارمین تندیس بی ینال جهان اسلام نیز هستم. مضمونی که برای این تندیس در نظر گرفته ام به ادامه فعالیت های قبلی من در زمینه حجم برمی گردد. این تندیس پرنده ای را نشسته روی ستونی منقوش از هنر اسلامی نشان می دهد. سازمان زیباسازی شهرداری و کاخ موزه نیاوران هم روز یکشنبه 28 آبان ماه نمایشگاهی گروهی از آثار حجمی برپا می کند که سه اثر من نیز در این نمایشگاه حضور دارد."

این هنرمند درباره وضعیت مجسمه سازی امروز گفت: "برگزاری جشنواره ها و برنامه هائی چون هنر مقاومت، سمپوزیوم چوب و سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی حاکی از آن است که هنر مجسمه سازی ایران از رکودی که در چند سال اخیر به آن دچار بوده به حرکت و پویائی رسیده است. در واقع گام های مثبت در این زمینه مجسمه سازی را از آتلیه هنرمند به اجتماع کشانده است."

عاقلی گفت: "برخی معتقدند تاریخ مجسمه سازی ایران سپید است. اما باید گفت مجسمه سازی ما به لحاظ فیگور و روایت های فیگوراتیو عقب تر از سایر هنرهاست. اما این به معنای نبود غنای این هنر نیست. بعد از اسلام فیگورها به دلایل شرعی حذف شدند و جای خود را به حجم های کاربردی و هنر فلزکاری دادند. به طوری که با دقت در تاریخ دوره صفویه می توان آثار خوبی در این حیطه یافت."

این هنرمند درباره تندیس های موجود در سطح شهر و نازل بودن کیفیت آنها نیز گفت: "در هیچ جای دنیا نمی توان بر اساس یک بخشنامه آثاری را سفارش داد و انتظارداشت تمام آنها با یک شیوه صحیح ساخته شوند. برخی تندیس ها واقعا در قلب و روح اجتماع ما ملی و بومی شده اند و اگر یکروز آنها را حذف کنیم با واکنش مردم مواجه می شویم. مثل تندیس فردوسی که مردم با آن ارتباط برقرار کرده اند. گاهی هم شاهد نصب تندیس هائی هستیم که به لحاظ اجرایی و کاربردی در سطحی پائین قرار دارند و موجب آزار می شوند."

عاقلی درباره حضور اندک یادمان های شهدا در میادین و سطح شهر تصریح کرد: "این به ضعف سواد تجسمی برخی مسئولان برمی گردد که نگاهشان به این مسئله مقطعی است. این بی توجهی در حالی است که روسیه در سطح شهر و هر میدان یک تندیس از سربازان گمنام دیده می شود. البته اخیرا حرکت هایی در این زمینه شکل گرفته و انجمن مجسمه سازان با همکاری بنیاد شهید چند مجسمه برنز از شخصیت های برجسته نشیر شهید باهنر، شهید تندگویان و شهید رجائی ساخته است."

کد خبر 407349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha