۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۴۵

پژوهشگر مالزیایی مطرح کرد:

تایید سلامت محصولات تراریخته توسط ۲۰۰ مرکز معتبر علمی

تایید سلامت محصولات تراریخته توسط ۲۰۰ مرکز معتبر علمی

یک پژوهشگر مالزیایی بیوتکنولوژی از تایید سلامت محصولات تراریخته توسط ۲۰۰ مرکز معتبر علمی در دنیا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر،دکتر ماها لچومی آروجانان در دومین همایش بین‌المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، شرایط امنیت غذایی جهان را شکننده دانست و افزود: پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر برسد در حالی که هم اکنون نیز تامین امنیت غذایی جهان با مشکل روبرو است.

وی با بیان اینکه آفت‌ها و بیماری‌های گیاهی و تغییرات اقلیمی، موجب مشکلات زیادی در تامین غذای جمعیت جهان بوده است، افزود: بسیاری کشورها از نظر غذا و محصولات کشاورزی وابسته هستند. به همین دلیل است که بشر با موفقیت از تکنیک‌های مهندسی ژنتیک برای غلبه بر این معضلات استفاده کرده است.

لچومی با انتقاد از اتخاذ رویکرد یک بعدی درباره محصولات تراریخته افزود: توجه کافی و صحیح به عواملی چون اراده سیاسی، زیرساخت‌ها، موانع تجاری، سیاست‌های کشاورزی، سرمایه و قوانین تسهیل کننده در کنار حفظ رویکرد علمی به مسئله اصلاح ژنتیک می‌تواند به رفع شرایط کنونی کمک کند.

وی پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری را قابل توجه خواند و گفت: اصلاح ژنتیک نوین قابلیت‌های زیادی را به دانشمندان برای رفع نیازهای غذایی ارائه می‌کند. به نژادگری سنتی از جمله جهش‌زایی، تلاقی و بذرهای هیبرید محدودیت‌های زیادی دارند که موجب شده است نتوانند نیازها و اهداف مورد نظر را تامین کنند. به همین دلیل نیاز به فناوری‌های نوین و مهندسی ژنتیک داریم.

این پژوهشگر بیوتکنولوژی ادامه داد: چندین دهه از شکوفایی فناوری مهندسی ژنتیک نوین گذشته است و تحقیقات زیادی در این باره صورت گرفته است. اما راهیابی این تحقیقات به عرصه کاربردی و رفع نیازها و معضلات در برخی کشورها با کندی صورت می‌گیرد. در این شرایط کشورها باید توجه زیادی به قوانین و مقررات تسهیل کننده و رفع مقررات بازدارنده، برای حمایت از این فناوری داشته باشند و رویکرد علمی را به جای رویکرد رسانه‌ای و جنجال‌ها دنبال کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون تمامی سازمان‌های غذا و دارو در جهان و ۲۰۰ مرکز علمی معتبر، سلامت محصولات تراریخته را تایید کرده‌اند گفت: از سال ۱۹۹۶ یک تریلیون وعده غذای «جی ام» مصرف شده است بدون اینکه کوچک‌ترین آثار جانبی از مصرف این محصولات مشاهده شده باشد.

به گفته این پژوهشگر، در دو دهه گذشته تاکنون ۷۰ درصد دام‌ها از محصولات تراریخته تغذیه شده‌اند ولی هیچ اثر جانبی در آنها گزارش نشده است. از طرفی در اثر به کار گرفتن روش‌های دیگر تامین غذا و محصولات کشاورزی، آثار جانبی زیادی مشاهده شده است و حتی در اثر مصرف محصولات ارگانیک که آلودگی را راحت‌تر جذب می‌کنند ده‌ها نفر تاکنون کشته شده‌اند. بنابراین جنجال‌ها علیه محصولات تراریخته با اهداف دیگری صورت می‌گیرد.

کد خبر 4074234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha