۲۵ آبان ۱۳۸۵، ۱۰:۳۳

/ جهان اسلام و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

مرکزی برای نظارت بر فعالیتهای شرق شناسان تأسیس شود / ارتقاء جایگاه مسلمانان نیازمند همکاری مؤسسات اسلامی است

مرکزی برای نظارت بر فعالیتهای شرق شناسان تأسیس شود / ارتقاء جایگاه مسلمانان نیازمند همکاری مؤسسات اسلامی است

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته ای که گذشت همایش قرآن در تحقیقات شرق شناسان، همایش وحدت امت مسلمان و عوامل بازدارنده آن و تدوین تقویم اسلامی به همراه گردهمایی های مختلف در کشورهای اسلامی برگزار و بر ضرورت تأسیس مرکزی برای نظارت بر فعالیتهای شرق شناسان به منظور جلوگیری از بروز اشتباه تأکید شد .

به گزارش خبرگزاری مهر، در همایش " قرآن در تحقیقات شرق شناسان" در مدینه شرکت کنندگان پیشنهاد تأسیس مرکز علمی تخصصی درباره شرق شناسان را ارائه کردند تا تحقیقاتی که از سوی شرق شناسان انجام می شود تحت نظارت سازمان کنفرانس اسلامی باشد.

مرکزی برای نظارت بر فعالیتهای شرق شناسان تأسیس شود

در همایش سه روزه "قرآن در تحقیقات شرق شناسان" که در مدینه برگزار شد، شرکت کنندگان با بیان اینکه در برخی از آثار شرق شناسان نظرات نادرستی درباره اسلام و مسلمانان وجود دارد، اعلام کردند که محققان با دلایل منطقی خود باید پاسخگوی آرای باطل شرق شناسان باشند و تأسیس مرکزی علمی و تخصصی زیر نظر سازمان کنفرانس اسلامی برای نظارت بر عملکرد شرق شناسان ضروری است . 

دکتر صدرالدین بن عمر کومش در همایش " قرآن در تحقیقات شرق شناسان" که در عربستان برگزار شد، با موضوع " منابع قرآن کریم نزد شرق شناسان" سخنرانی و تصریح کرد: قبل از نزول اسلام با توجه به شرایط آن دوره از وجود حضرت محمد(ص) خبرهایی داده شد، به طوری که در آراء یهودیان این مسئله به وضوح دیده می شود و در داستان راهبی به نام بحیرا که فعالیتهای تجاری انجام می داد به خوبی مشهود است که وی خبر از وجود حضرت محمد (ص) داد و  تعالیم قرآنی وی را بعدها از عمر بن خطاب اخذ کرد.

تلاش مسلمانان در پاسخگویی به نوشته های نادرست شرق شناسان قابل تقدیر است

در آخرین روز همایش " قرآن در تحقیقات شرق شناسان" شرکت کنندگان با بیان اینکه برخی از شرق شناسان با دیدگاههای افراطی و نامعقول، قرآن را بررسی کرده اند، اظهار داشتند: علمای مسلمان و محقق با پژوهشهای عمیق خود به ارائه مسائلی از قرآن پرداختند که دیدگاههای واقعی اسلام در آن جای گرفته اند.

دکتر حمید بن ناصر حمید با عنوان " قرآن در دایرة المعارف اسلامی" سخنرانی کرد و گفت: قرآن کریم ذهن تعداد زیادی از مردم را به خود مشغول کرده و این امر ناشی از اختلافات زمانی، مکانی و دینی آنها به شمار می رود. قرآن کریم از زمان نزول جایگاه بسیاری برای مسلمانان دارد و آنها برای بهبود بخشیدن به تحقیق، پژوهش، تفسیر و حفظ آن تلاش بسیاری می کنند، به طوری که این تلاش تا عصر فعلی ما ادامه دارد.

در این همایش دکتر اشتیفان فیلد از آلمان نیز سخنرانی کرد و افزود: شرق شناسان در جهان اسلام به عنوان جاسوس و یا به عنوان دعوت کننده به دین خود بودند که ادوارد سعید در کتاب شرق شناسی ضمن بررسی این مسئله، مستشرقان را وابسته به استعمارگران اروپا دانست. در دو قرن 17 و 18 میلادی تحقیقاتی درباره قرآن انجام گرفت که یا از جهل شرق شناسان نسبت به قرآن ناشی می شد و یا از ترس کلیساهای مسیحیان. از این رو آنها به راحتی و بی مشغله نمی توانستند قرآن را به زبانهای دیگر ترجمه و یا آن را بررسی کنند.

همایش سه روزه "قرآن در تحقیقات شرق شناسان" که به منظور بررسی اهداف شرق شناسان در تحقیق و بررسی قرآن کریم و بیان شیوه های این گروه در این زمینه، از 16 آبان ماه در مدینه منوره برگزار شد و روز پنجشنبه 18 آبان ماه به پایان رسید.

گردهمایی شورای مؤسسان انجمن جهانی مسلمانان برگزار می شود

سی و نهمین گردهمایی شورای مؤسسان انجمن جهانی مسلمانان به منظور بررسی وضعیت مسلمانان و انسجام آنها در دفاع از حضرت محمد(ص) 22 تا 24 آبان در مکه برگزار شد.

شرکت کنندگان در این گردهمایی ضمن بررسی وضعیت اقلیت مسلمان جهان، وضعیت ملت مسلمان فلسطین، لبنان، عراق، جنوب فیلیپین، افغانسان و سومالی را نیز بررسی کردند . 

شورای مؤسسان انجمن جهانی مسلمانان گزارشهایی از عملکرد فعالیتهای نهادها، شوراها، کمیته ها و انجمنهای وابسته به شورای مؤسسان را ارائه و به بررسی بیانیه و سفارشهایی که در سی و هشتمین گردهمایی شورای مؤسسان ارائه شدند، می پردازد. 

ارتقاء جایگاه مسلمانان نیازمند همکاری مؤسسات اسلامی است

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در سی و نهمین گردهمایی شورای مؤسسان این انجمن گفت: ارتباط و همکاری این شورا با سازمانها، مراکز اسلامی و نهادهای دینی در جهان ضمن محقق کردن اهداف اسلام، بهبود اوضاع مسلمانان و وضعیت اقلیت مسلمان در کشورهای غیر اسلامی را منجر خواهد شد.

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در ادامه برنامه هایی چون معرفی اسلام، گفتگوی تمدنها و فرهنگهای انسانی مختلف، همکاری با سازمانهای اسلامی و بین المللی را برای تحقق مصالح مسلمانان و بهبود اوضاع آنها مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: این انجمن، سازمانی اسلامی و جهانی است که دعوت به اسلام، شرح مبادی و تعالیم اسلام، از بین بردن شبهات موجود در این زمینه، فعالیت و تلاش به منظور همبستگی و همکاری میان مسلمانان را ضمن فعالیتهای خود انجام می دهد. 

شورای مؤسسان این انجمن از 60 عضو شامل علما، اندیشمندان و صاحبنظران درباره امور ملتها و اقلیتهای مسلمان در جهان تشکیل شده است تا در راستای تحقق اهداف اسلام گامهای مهم و اساسی بردارند.

وحدت امت اسلامی شکوفایی استعدادهای مسلمانان را به دنبال دارد

در همایش علمی" مفهوم وحدت امت اسلام و عوامل بازدارنده آن" که در اردن برگزار شد، شرکت کنندگان ضمن بیان این نکته که مسلمانان برای دستیابی به وحدت باید تلاش کنند، گفتند که اگر ملت مسلمان به وحدت دست یابد، بسیاری از استعدادهای نهفته ای که میان مسلمانان وجود دارند، شکوفا می شوند و به مراحل بالایی از دانایی و توانایی دست می یابند.

دکتر مصطفی حوامده رئیس دانشکده شریعت این دانشگاه با اشاره به مفهوم وحدت امت اسلامی و تواناییهایی که زیر سایه وحدت آنها به وجود می آیند، اظهار داشت: در راستای تحقق وحدت امت مسلمان، کرامت انسانی ملتها به وجود آمده و آنها براحتی می توانند با دشمنان اسلام و مسلمانان که در شرایط فعلی جهان بسیار شده اند نیز ایستادگی و مقاومت کنند و در همه سطوح و همه زمینه ها نوعی پشتوانه محکم برخوردار باشند.

این همایش سه روزه که از چهارشنبه 17 آبان ماه آغاز شد، 30 بحث در خصوص وحدت مسلمانان مطرح شد که از آن می توان به مفهوم وحدت امت در اسلام، بیان احکام و عوامل بازدارنده از وحدت امت اسلام، راههای غلبه بر آن، طرح وحدت امت اسلام در عصر معاصر در ترازوی شرع، تحولات سیاسی و بین المللی در این خصوص، مراجع فکری، جهانی شدن و تأثیر آن بر هویت اسلام، توجه به جوانان در ساخت و اصلاح فکر امت مسلمان اشاره کرد.

تقریب دیدگاههای فقها و منجمان برای تدوین تقویم اسلامی ضروری است

منجمان و فقها در نشست آغاز ماههای قمری مسلمانان در مغرب به ضرورت اهتمام به تقویم قمری و ثبت آغاز ماههای قمری با توجه به شریعت اسلام اشاره و اظهار داشتند: برگزاری همایش، گفتگو و کارگاههای علمی در ثبت ماههای قمری منجر به تقریب دیدگاههای فقها و منجمان می شود، چرا که توافق بر مسئله تقویم اسلامی بدون تفریط و کوتاهی در اصول، مبانی و محورهای اساسی اسلام چون قرآن و سنت نبوی ضرورتی غیر قابل انکار است.

در نشست آغاز ماههای قمری مسلمانان که از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی( آیسیسکو) در رباط پایتخت مغرب برگزار شد، کارشناسان نجوم به مسائل تقویم قمری و ثبت آغاز ماههای قمری با توجه به شریعت اسلامی اشاره کرده و اعلام کردند: ثبت این تقویم با عبادتهای انسان و مراعات احساسات مشترک میان مسلمانان به منظور ادای شعائر دینی خود در زمان مناسب ضروری است.

کارشناسان سازمان آیسیسکو و شورای جهانی دعوت به اسلام خواستار ارتباطهای عملی در میادین تحقیق در موضوع آغاز ماههای اسلامی با استفاده از همه مراکز علمی تخصصی شدند تا از نتایج همایشها و نشستهای اسلامی درباره این موضوع استفاده کنند، بنابراین تشکیل کمیته عالی اسلامی را به منظور رصد فعالیتهای این دو گروه و بررسی تلاشهای آنها ضروری اعلام کردند.

حمایت از منافع اقلیت مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در دیدار با رئیس علمای مسلمان جمهوری مقدونیه گفت: مسلمانانی که در کشورهای غیر اسلامی زندگی می کنند جدای از دیگر مسلمانان نیستند، بنابراین حمایت از منافع و مصالح این گروه و فراهم آوردن امکانات لازم برای پیشرفت و ترقی آنها ضروری است.

دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان با شیخ سلیمان افندی رجی رئیس علمای مسلمان جمهوری مقدونیه دیدار و به منظور افزایش همکاریهای بیشتر با یکدیگر گفتگو کردند.

در این دیدار شیخ سلیمان افندی ضمن بررسی اوضاع مسلمانان، مؤسسات اسلامی و فرهنگی مقدونیه گفت: شورای مسلمانان مقدونیه ضمن ارائه کمکهای مادی و معنوی به مساجد، مدارس، مؤسسات دینی، مبلغانی که در زمینه فرهنگسازی مسلمانان و آموزش دختران فعالیت می کنند، حمایتهای دیگری نیز به عمل می آورد. مسلمانان به منظور برقراری ارتباط با جهان اسلام و تبادل اطلاعات و اخبار مرتبط با مسائل مسلمانان نیاز به ادامه همکاری با انجمن جهانی مسلمانان دارند، به ویژه در زمینه ساماندهی ائمه مساجد و مبلغان به منظور خدمت رسانی، این نیاز بیش از پیش احساس می شود.

احترام متقابل ادیان مختلف عاملی برای صلح جهانی است

طی دیدار رهبران دینی آمریکا با مسئولان فرهنگی و دینی سوریه با تأکید بر اینکه صلح جهانی در سایه صلح میان ادیان الهی و بر اساس احترام متقابل به وجود می آید، عنوان شد: در کشورهای اسلامی تشریک مساعی و همزیستی مسالمت آمیزی وجود دارد که در کشورهای غربی وجود ندارد.

هیئتی از رهبران ادیان و مبلغان صلح آمریکا به ریاست کشیش جوآن براون کامبیل به سوریه سفر و با مسئولان فرهنگی و دینی این کشور دیدار و گفتگو کردند.

هیئت اعزامی ضمن تصریح بر تلاش شوراهای زنان جهان برای برقراری صلح، اظهار داشتند: این دیدار رسالت صلح را با هدف تحکیم گفتگو و ارتباط با مسئولان فرهنگی و دینی سوریه به منظور رفع مشکلات و ایجاد صلح جهانی محقق می سازد.
صلح جهانی بی صلح میان ادیان بر اساس احترام متقابل به وجود نمی آید، از این رو همه مسلمانان و غیر مسلمانان و کسانی که خواهان صلح بشر هستند باید تلاش کنند تا در سایه احترام متقابل، صلح جهانی و احترام به مقدسات پیروان ادیان الهی حاصل شود.

منشاء گفتگوی ادیان و تمدنها ارزشهای اخلاقی است

شرکت کنندگان در همایش "گفتگوی نمایندگان ادیان خاورمیانه و آسیا" در لبنان با بیان اینکه بازگشت به اصول ایمانی برای ایجاد تفاهم و برقراری صلح در کشورهای آسیایی و خاورمیانه ضروری است، ارزشهای اخلاقی را منشاء گفتگوی ادیان و تمدنها توصیف کرده و اظهار داشتند: این ارزشها باب گفتگو را برای همه ملتها، فرهنگها و تمدنها به منظور تبادل اطلاعات و استفاده از آنها باز می کنند.

در همایش "گفتگوی نمایندگان ادیان خاورمیانه و آسیا" که دوشنبه 22 آبان در لبنان آغاز شد، شرکت کنندگان اظهار داشتند: بازگشت به مبادی روحانی و ایمانی به منظور تفاهم و ارتباط عمیق و ایجاد صلح عادلانه و دائمی در کشورهای آسیایی و خاورمیانه لازم و ضروری است.

در این همایش یکی از اعضای کمیته گفتگوی اسلام و مسیحیت لبنان به نام مطران آرام اول با بیان اینکه این جلسه گفتگو دارای اهداف و چارچوبهایی است که برای دستیابی به آن باید تلاش کرد، گفت: اهمیت گفتگوی ادیان تا جایی است که همه دنیا از اقشار مختلف به آن روی آوردند، چرا که دستاوردهای ناشی از گفتگوی بین ادیان از مهمترین اهدافی است که مسلمانان و مسیحیان و دیگر ادیان الهی از آن بهره مند خواهند شد. 

جلوگیری از شیوع بیماری ایدز از ضرورتهای کشورهای اسلامی است

در گردهمایی 4 روزه "راههای مبارزه با بیماری ایدز" که از  16 آبان در قاهره آغاز شد، شرکت کنندگان ضمن بررسی خطرات ناشی از شیوع بیماری ایدز، خواستار ارائه راه حل مناسبی برای مبارزه با این بیماری و عدم انتشار ویروس آن به ویژه در کشورهای اسلامی شدند.

در این گردهمایی که با مشارکت بیش از 300 رهبر دینی و برخی از رؤسای سیاسی از 20 کشور اسلامی از دیروز 16 آبان در قاهره آغاز شد، عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب در مراسم افتتاحیه این گردهمایی با اشاره به تبعات ناشی از اشاعه بیماری ایدز خواستار جلوگیری جدی و سریع ویروس این بیماری شد. 

عمرو موسی با اشاره به اینکه این بیماری درآمدهای اقتصادی و مالی کشورها به ویژه کشورهای اسلامی را تهدید می کند، اظهار داشت: رهبران دینی از گروههای مختلف و از کشورهای اسلامی می توانند عامل مهمی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در سطح بسیار وسیع باشند. 

همایش" تصحیح چهره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا" برگزار می شود

دومین همایش "تصحیح چهره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا " به منظور ارائه چهره صحیح اسلام و ایجاد همکاری و تفاهم از 25 تا 27 نوامبر ( 4 تا 6 آذرماه) در مصر برگزار می شود.

شرکت کنندگان در همایش " تصحیح چهره فرهنگ در کتابهای درسی اروپا" که طی سه روز در مصر برگزار می شود، ضمن بررسی مسئله اسلام و مسلمانان، دیدگاهها و تعالیم اسلام را مورد بررسی قرار می دهند.  کارشناسان و محققان در این همایش سعی در تصحیح چهره اسلام در غرب دارند تا مفاهیم و آرای باطلی که درباره اسلام و مسلمانان وجود دارد، از بین برود.

تصحیح چهره اسلام، ازبین رفتن شبهات موجود درباره مسلمانان، تغییر چهره نادرست اسلام در کتابهای درسی، شیوه آموزش و اطلاع رسانی صحیح از محورهای پیش بینی شده برای همایش فوق خواهند بود. اولین دوره از این همایش دسامبر گذشته در مقر اتحادیه عرب در مصر برگزار شد.

استقبال بی سابقه از کتابهای دینی در نمایشگاه بین المللی کتاب الجزایر

انتخاب و گزینش کتابهای دینی امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب الجزایر نسبت به سالهای دیگر افزایش چشمگیری داشت، به طوری که بخش دینی این نمایشگاه طی روزهای آخر با ازدحام بسیاری مواجه و شهروندان مسلمان الجزایری که خود از خریداران اصلی کتابهای دینی بودند، به طور غیر محسوس دیگران را نیز برای دیدن از این بخش تشویق می کردند .

بو عبدالله غلام الله مشاور وزیر امور دینی و اوقاف الجزایر گفت: برخی از کتابهای عرضه شده در این نمایشگاه از کشورهای دیگری بودند و از نظر عنوان عادی به نظر می آمدند، اما از نظر مضمون و محتوا غیر عادی بودند و مسائل غیر اسلامی را بسط می دادند. بنابراین سه ماه قبل از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب الجزایر، کمیته خوانندگان وزارت اوقاف و امور دینی این کشور، کتابهایی که از کشورهای دیگر آمده بودند را خوانده و پس از بررسیهای لازم جایگاه آنها را مشخص کرده و از ورود کتابهایی که مروج مسائل غیر اخلاقی و دینی بودند، ممانعت به عمل آمد.

صاحبان حرفه های مختلف قرقیزستان احکام اسلام را آموزش می بینند

مجمع جهانی جوانان مسلمان دوره های آموزشی شریعت را برای ادیبان، فرهنگیان، استادان دانشگاه و صاحبان حرفه های مختلف جمهوری قرقیزستان طی 15 روز برگزار می کند تا آنها ضمن آشنایی با احکام اسلام در ارتباط با حرفه خود از این تعالیم بهره مند شوند .

این دوره ها شامل نماز جماعت، شب زنده داری، تلاوت قرآن کریم، خواندن ادعیه و استغفار است و دروسی چون تفسر قرآن، حدیث، فقه و سیره نبوی را نیز شامل می شود که سخنرانان درباره موضوعاتی چون ویژگیهای کلی اسلام، دین و زندگی، مؤلفه های شخصیت مسلمان، فضایل دعوت به سوی خدا، جوانان و روابط انسانی، آداب گفتگو و فوائد نماز در آن ارائه می شود.

نوجوانان مصری مبانی تربیت صحیح اسلامی را آموزش می بینند

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی( آیسیسکو) به منظور ارتقاء آگاهیهای دینی و بهداشتی نوجوانان مصری، کارگاههای آموزش مفاهیم تریبت اسلامی و بهداشتی را از 13 تا 17 نوامبر (22 تا 26 آبان) در قاهره برگزار می کند.

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با همکاری شورای ملی یونسکو در مصر کارگاههای آموزش مفاهیم تربیت صحیح اسلامی و بهداشتی را برای نوجوانان مصری برگزار می کند تا به جز نوجوانان، بیش از 30 معلم و کارشناس تربیتی از کارمندان سازمانهای غیردولتی و تنظیم کنندگان برنامه های دینی مصر از این کارگاههای آموزشی بهره مند شوند.

هدف از برگزاری این دوره، آموزش تربیت اسلامی و بهداشتی، برخورداری از شیوه های صحیح اسلامی در بهداشت فردی و اجتماعی، افزایش آگاهیهای بهداشتی همه جامعه، تشریک مساعی در توسعه مداوم بهداشت و تربیت اسلامی، تشویق در ترویج مفاهیم صحیح بهداشتی و اهمیت آن در مباحث اسلامی عنوان شده است .

نماز باران در عربستان اقامه می شود

با توجه به تأخیر در نزول باران در عربستان، مسلمانان این کشور روز دوشنبه 22 آبان ضمن اقامه نماز استسقاء ( باران) از خداوند طلب رحمت و بخشش می کنند تا هر چه زودتر باران ببارد.

این نماز که از سنتهای حسنه حضرت محمد (ص) به شمار می رود، زمانی که در نزول باران تأخیر افتد، خوانده می شود . در این روز همه مسلمانان جمع می شوند و ضمن توبه و استغفار، صدقه می دهند و با احسان و نیکوکاری، فرستادن صلوات و خواندن دعا از خداوند متعال نزول باران را خواستار می شوند و بر این مسئله بسیار پافشاری می کنند.

حضور کمرنگ مردم عربستان در اقامه نماز باران

به رغم اطلاع رسانیهای گسترده ای که به منظور اقامه نماز باران در عربستان شده بود، به واسطه عدم درک اهمیت این نماز، در برخی از مساجد این کشور نماز باران تنها با حضور دو یا سه صف اقامه و بسیاری از مساجد نیز خالی از نمازگزار بود .

روز موعود، در بیشتر مساجد این کشور مردم تنها 2 تا 3 صف آن تشکیل از نمازگزاران تشکیل و در بسیاری از مساجد نیز نمازگزاری حضور نداشت .

برخی از مسئولان علت این مسئله را به عدم درک اهمیت این نماز، عدم درک مسئله کم آبی و خشکسالی، عدم درک توبه و استغفار و انابه به درگاه خداوند، غفلت مردم و عدم خشوع و خضوع آنها در برابر خداوند اعلام کردند.

قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 خواهد بود

وزیران فرهنگی عرب اظهار داشتند که پس از الجزایر و دمشق در سالهای 2007 و 2008، قدس شهر مقدس مسلمانان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 خواهد بود.

وزیران فرهنگی عرب طی برگزاری همایشهای مختلف اعلام کردند، با توجه به شرایط فعلی جهان عرب و قدس، فعالیتهای گسترده ای در خصوص پایتختهای فرهنگی جهان عرب انجام خواهد شد، تا جاییکه بر اساس این توافق الجزایر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2007، دمشق در سال 2008 و قدس در سال 2009 پس از این دو شهر خواهد بود.

کد خبر 407632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha