۲۶ آبان ۱۳۸۵، ۱۰:۳۴

در گفتگوی مهر با مسئولان و کارشناسان عنوان شد:

ترویج مسائل فرهنگی در سال پیامبر(ص) مورد غفلت قرار گرفته است/ آموزش و پرورش و صداوسیما دو نهاد تبلیغی مؤثر در سال پیامبر(ص) هستند

ترویج مسائل فرهنگی در سال پیامبر(ص) مورد غفلت قرار گرفته است/ آموزش و پرورش و صداوسیما دو نهاد تبلیغی مؤثر در سال پیامبر(ص) هستند

خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: بی تردید نامگذاری سالی به نام پیامبر اکرم(ص)، فرصتی مغتنم به منظور ترویج آموزه های دینی است، در همین راستا مسئولان و کارشناسان فرهنگی در گفتگوهایی با تأکید بر اینکه تبلیغ مسائل دینی با توجه به آموزه های پیامبر(ص) مورد غفلت واقع شده است، آموزش و پرورش و صداوسیما را دو نهاد تبلیغی مؤثر برای ترویج سیره نبوی در فرصت باقی مانده از سال پیامبر معرفی کردند.

سال پیامبر(ص) نیازمند تبلیغات دینی مؤثر است

غلامرضا میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سال مزین به نام پیامبر اعظم(ص) فرصت مناسبی برای آشنایی هر چه بهتر و بیشتر به سجایای اخلاقی آن حضرت است، اظهار داشت: در نگاه عمیق به سال پیامبر اکرم(ص) آهنگ تبلیغی دین از منظر پیامبر اکرم(ص) مثبت بوده است و برای اینکه کارهای تبلیغی مثبت تری داشته باشیم نیازمند شیوه های تبلیغ دینی مؤثر در جامعه هستیم تا به ایده آلهای مورد نظر در زندگی پیامبر(ص) و در دین اسلام دست یابیم. 

میرزایی با بیان اینکه دستگاههای فرهنگی در تبلیغ دین باید به سوی بنیانهای دین توجه داشته باشند، تصریح کرد: در استفاده بهینه و کاربردی از سال پیامبر اسلام(ص) دستگاههای فرهنگی که قدری مسئولیت سنگینتری را در جامعه بر دوش می کشند لازم است بسوی بنیانهای دین اسلام آنگونه که مد نظر رسول گرامی اسلام است توجه کنند، بنابراین می توانند در چارچوب روابط داخلی و خارجی  برقرار کننده ارتباطی مثبت و منسجم باشند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امسال که مزین به نام پیامبر(ص) است بازتاب خوبی در جامعه داشته است، اظهار داشت: در سال جاری که چند ماهی نیز به اتمام آن باقی نمانده است حرکتهای اصولی مطلوبی در برقراری ارتباط با مردم انجام شده، البته این ارتباط باید از سوی همه دستگاههای فرهنگی بوده و مختص به مسئولان فرهنگی سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد نیست.

استفاده مناسبی از سال پیامبر(ص) نشده است/ بهره گیری ارزشمند از فرصت باقیمانده نیازمند تدوین طرحهای کاربردی است

حجت الاسلام میرتاج الدینی میرتاج الدینی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نامگذاری سال پیامبر اعظم(ص) در راستای تبلیغ دین از اقدامات مؤثر در دستگاههای فرهنگی است، گفت: متأسفانه از این فرصت ارزشمند استفاده مناسبی نشده و اغلب برنامه ها در حد همایش و ارائه طرح بوده است، برای استفاده از فرصت باقیمانده باید به طرحهای کاربردی اندیشید .

حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: با توجه به اینکه در نیمه دوم سال پیامبر اعظم(ص) قرار داریم در نگاهی به این چند ماه گذشته، متأسفانه استفاده شایسته ای از سوی دستگاههای فرهنگی نشده است، سال پیامبر آنگونه که مد نظر مسئولان فرهنگی دولت بوده است،  تاکنون که بیش از نیمی از سال گذشته است رویکرد مطلوبی نداشته، این وظیفه بر عهده مسئولان فرهنگی جامعه است تا از این فرصت باقی مانده از سال پیامبر(ص) با برنامه ریزی صحیح استفاده مطلوب را برده و در بکارگیری اثرات مطلوب آن در جامعه کوشش کنند.

وی با اشاره به فرصت باقی مانده از سال پیامبر(ص) اظهار داشت: برای استفاده مطلوب  و بهینه از این سال بزرگ که فرصت مناسبی است تا خانواده ها قدری بیشتر با خصوصیات اخلاقی و زندگانی پیامبر آشنا شوند کارهای اساسی می توان انجام داد، از جمله اینکه طرح هایی را جدا از حرف و شعار  برنامه ریزی و اجرا کرد تا ابعاد مختلف زندگی پیامبر را نشان دهیم.

تبیین اهداف پیامبر (ص) در حوزه سیاست خارجی ضعیف بوده است

جواد آرین منش عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت استفاده بهینه و مطلوب از فرصت باقی مانده در سال پیامبر اکرم(ص)، اظهار داشت: در این زمان نهادهای اجرایی باید با تدوین برنامه های منسجم کاستیهای موجود در تبلیغات بهینه دین اسلام را جبران کرده شیوه های اتخاذی را بر اساس شیوه زندگی نبی اکرم(ص) تنظیم و اجرا کنند.

آرین منش عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیامبر(ص) آئینه تمام نمای انسان کامل است، گفت: پیامبر اکرم(ص) در سیره و گفتار و در همه ابعاد و مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نهایت دقت و اعتدال را رعایت داشتند، لذا نامگذاری سال پیامبر بسیار شایسته و مناسب بوده است، در ضمن می بایست دستگاههای فرهنگی که مهمترین نهاد در ساخت و تربیت فضای جامعه هستند آموزه های پیامبر را با مسائل اجتماعی و در واقع تمام ابعاد جامعه انطباق داده و با دیدگاه نبوی در پیشبرد اهداف بکوشیم تا فاصله ها در رسیدن به اهداف جامعه اسلامی کم شود.

آرین منش با اشاره به اقدامات انجام شده در سال جاری، تصریح کرد: در حوزه فرهنگی اقداماتی صورت گرفت و قدم هایی برداشته و آثاری در رابطه با زندگی پیامبر اکرم(ص) منتشر شد البته در واقع خود انتشار این آثار گرانبها گام مثبتی است که دستگاههای فرهنگی به آن توجه داشته اند اما در حوزه سیاست خارجی به تبیین اهداف مورد نظر پیامبر(ص) کمتر توجه شد.

سال پیامبر(ص) فرصتی برای تبیین آموزه های اسلام است

حجت الاسلام سید محمود دولت آبادی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سال پیامبر اعظم(ص) فرصت بسیار مناسبی است تا آموزه های اخلاقی پیامبر در جامعه نهادینه شوند، اظهار داشت: برای استفاده بهینه و کاربردی از آموزه های اخلاقی پیامبر(ص) باید از این فرصت باقی مانده نهایت استفاده مطلوب از سوی دستگاههای اجرایی انجام شود .

حجت الاسلام دولت آبادی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با کارکردهای اجتماعی سال پیامبر اکرم(ص)، اظهار داشت: استفاده کاربردی و بهینه از سال پیامبر اعظم(ص) دلایل و شیوه های مختلفی دارد و البته این وظیفه هر انسان مسلمانی است که پیرو دستورات خدا و پیغمبر خدا است که عمل به این دستورات را در اولویت کارهای خویش قرار دهد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: عدم استفاده مطلوب از آموزه های مورد نظر پیامبر اسلام(ص) بیش از هر قشری در جامعه از سوی مسئولین فرهنگی کشور احساس می شود و این عامل نیز دلایل بسیاری از جمله عدم برنامه ریزی صحیح و اجرایی برای نهادینه کردن آموزه های پیامبر اسلام(ص) است.

آموزش و پرورش و صداوسیما دو نهاد تبلیغی مؤثر در سال پیامبر(ص) هستند

ستار هدایت خوا عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه از فرصت ارزشمند سال پیامبر(ص) تاکنون استفاده مناسبی نشده است، ضرورت بهره گیری مطلوب از فرصت باقی مانده را یادآور شد و گفت: آموزش و پرورش و صداوسیما به عنوان دو نهاد تبیلغی که با اقشار مختلف مردم در طیفهای وسیع مرتبط هستند، نقش مؤثری در تبیین آموزه های نبوی و مبانی دین اسلام دارند . 

هدایت خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، مهر اظهار داشت: نامگذاری سال پیامبر اسلام(ص) به این دلیل است که مسئولین و مردم در عملکردها و رفتارهای اجتماعی خویش  تجدید نظر، بر اساس آموزه های دین اسلام عمل کرده و فعالیت خود را با این آموزه ها جهت حفظ و تحکیم وحدت اسلامی منطبق کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نامگذاری سال پیامبر(ص) تأثیرات بسیاری در جامعه دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه نامگذاری سال پیامبر اعظم(ص) تأثیرات فراوانی از جهات مختلف برای تبلیغ دین و احیای فرهنگ تشیع در راستای آموزه های دین اسلام و آموزه های پیامبر در کشور دارد، مسئولین فرهنگی که مهمترین وظیفه را در تربیت و آموزش دارند باید از چنین فرصتهایی به خوبی استفاده کرده و آن را از دست ندهند .

هماهنگی بخشهای فرهنگی عاملی برای استفاده مناسب از سال پیامبر(ص) است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظیفه خطیر مسئولین فرهنگی در ترویج آموزه های اسلام در سال پیامبر اعظم(ص)، اظهار داشت: مسئولین و مدیران بخشهای فرهنگی که وظیفه مهمی در ارائه امور فرهنگی بر مبنای مباحث دینی در جامعه را برعهده دارند در این فرصت اندک از پایان سال باید با تدوین برنامه های منسجم میان بخشهای مختلف فرهنگی هماهنگی های لازم را ایجاد کرده و در اجرای آن اقدام کنند.

حجت الاسلام اختری وی افزود: مدیران فرهنگی کشور در سال منسوب به پیامبر اکرم(ص) می بایست بعد از نامگذاری سال جاری به این عنوان با برنامه ریزی های اصولی و صحیح در بخش های مختلف فرهنگی بتوانند اقدامات مناسب و درخور اسلام را انجام دهند که در این رابطه اقداماتی نیز صورت گرفته اما این اقدامات خیلی کمرنگ است و می توان گفت بی محتوا و محدود به برخی مسائل پیش پا افتاده فرهنگی است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده در سال جاری، یادآور شد: یکی از عمده ترین عواملی که در سال پیامبر مسئولان فرهنگی می توانند به آن توجه و عنایت داشته باشند اقدام به چاپ و انتشار کتابها و مقالات در مطبوعات و رسانه های همگانی است گر چه در سال جاری این طرح انجام شد و چندین عنوان از کتابهای مختلف با عناوین منسوب به پیامبر اسلام(ص) منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفت این مسئله خود بیانگر این است که اینگونه اقدامات مفید و مؤثر هستند.

تلویزیون تأثیرگذارترین نهاد برای تبلیغ اسلام در سال پیامبر است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه لحظات سال متعلق به پیامبر اعظم(ص) است فعالیتهای انجام شده در سال پیامبر اعظم را ضعیف اعلام کرد و گفت: با توجه به عظمت سال پیامبر (ص) بخشهای فرهنگی در راستای کاربردی کردن تبلیغات مؤثر دینی با جهت دهی ها و حمایتهای سازمان صدا و سیما می توانند اقدامات مطلوبی داشته باشند.

حجت الاسلام یحیی زاده با اشاره به ضرورت گسترش فعالیتهای تبلیغی در فرصت باقی مانده از سال پیامبر(ص)، یادآور شد: با توجه به اینکه در سال پیامبر(ص) اقدامات و طرحهای کمرنگی در برخی از نهادهای فرهنگی صورت گرفته، اما اگر بخواهیم جانب  انصاف را رعایت کنیم نه تنها این اقدامات مناسب نبوده بلکه در خور و فاخر نام پیامبر اعظم(ص) نیز نبوده اند .

وی یادآور شد: در فرصت باقی مانده از سال پیامبر اکرم(ص) نیاز است مدیران بخش های فرهنگی کشور با اتخاذ برنامه های مطلوب و کاربردی کردن اینگونه فعالیتها اقدامات مناسبی را در این رابطه انجام داده و فرصت را بیهوده از دست ندهند، در این بین مسئولین صدا و سیما با تهیه برنامه های درخور سال پیامبر(ص) می توانند موفق ترین نهاد در سطوح مختلف جامعه باشند و وعده های داده شده را عملی کنند.

ترویج مسائل فرهنگی در سال پیامبر(ص) مورد غفلت قرار گرفته است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در سال پیامبر اکرم(ص) از ترویج مسائل فرهنگی غفلت شده است، اظهار داشت: نهادهای فرهنگی باید با طرح و اجرای برنامه های فرهنگی مطلوب، از تئوری پردازیها کاسته و برنامه ریزیهای عملی را در تبلیغ دین جایگزین و اشاعه داده و در اجرای این برنامه ها که با توجه به اصول نبوی است عوامل نظارتی را مورد توجه قرار دهند.

پرویز سروری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سال پیامبر(ص) از ترویج مسائل فرهنگی غفلت شده است، یادآور شد: این غفلتها قابل جبران هستند اما چه خوب است در سالی که با نام پیامبر است اقدامات مؤثر و ارزشمندی انجام و اثرات مطلوب آن به گوش جهانیان برسد.

وی افزود: در فرصت باقی مانده از سال پیامبر اکرم(ص) که فرصت اندکی است، نهادهای فرهنگی باید برنامه های خود را در طرحهای کاربردی متمرکز کنند و از تئوری پردازی ها کاسته و برنامه ریزی های عملی فکری را در تبلیغ دین اشاعه داده و در اجرای این برنامه ها که با توجه به اصول نبوی است عوامل نظارتی را مد نظر قرار دهند.

بهره گیری مناسب از فرصت باقیمانده سال پیامبر نیازمند برنامه ریزی است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت فعالیتهای اجرایی نهادهای فرهنگی در سال پیامبر اعظم، تصریح کرد: در پی نامگذاری سالی به نام پیامبر (ص) می بایست دستگاههای اجرایی و فرهنگی فعالیتهای کاربردی خود را اصلاح کرده و در اصل با طراحی برنامه های منسجم، فعالیت امسال را تقویت و تأثیرگذارتر کنند .

فاطمه آلیا عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نکات و دلایل نامگذاری سال پیامبر(ص)، یادآور شد: در اساس و حکمت نامگذاری سال پیامبر اکرم که بیشتر مورد توجه نهادهای فرهنگی است، در واقع فلسفه سال پیامبر(ص) موضوعی فرهنگی است در اصل مطلب نامگذاری این سال  تذکری است از سوی مقام معظم رهبری به مسئولین فرهنگی تا با توجه به این اهمیت و حساسیت برنامه های پیشنهادی را ارائه دهند.

وی با بیان اینکه محتوای سال پیامبر بسیار قابل بررسی است، اظهار داشت: نهادهای فرهنگی با وارد شدن در بطن عنوان سال پیامبر اکرم(ص) به عنوان الگو در تمام لحظات سال و احساس وظیفه از سوی نهادهای فرهنگی از عملکرد خوب و مطلوبی بهره مند می شوند و البته بخش های فرهنگی این را مد نظر قرار دهند که این رویکرد محدود به یک سال معین و مشخص نمی شود در واقع این امر تذکر و مقدمه ای ادامه دار برای هدایت نهادهای فرهنگی است .

تاکنون استفاده مناسبی از سال پیامبر نشده است/ بهره گیری از فرصت باقیمانده نیازمند نگاه فرهنگی مسئولین است

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه هدف از نامگذاری سال پیامبر(ص) رفع چالشهای فرهنگی در جامعه است، گفت: با توجه به اینکه مسائل فرهنگی ریشه در اعماق جامعه دارند لذا مسئولین فرهنگی با اخلاص عمل و جهت گیریهای اصولی و نگاهی فرهنگی می توانند از فرصت باقی مانده از سال پیامبر اعظم(ص) به نحو مطلوب استفاده کنند.

حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی با بیان اینکه مسائل فرهنگی از ظرفیتهای بالایی برخوردار هستند، یادآور شد: در سال پیامبر اکرم این نکته را باید مد نظر قرار داد که هر میزان در این سال اقدامات مطلوب انجام دهیم، باز هم اقدامی در شأن مقام رسول اسلام نکرده ایم، چرا که پیامبر اکرم(ص) تنها بنده شایسته نزد خداوند هستند که تکمیل کننده پیام پیامبران پیشین بوده اند بنابراین اقدامات انجام شده در سال منسوب به نام رسول بسیار مهم است، در حالی که با گذشت بیش از نیمی از سال هنوز اقدامی در این زمینه مشاهده نکرده ایم.

وی با اشاره به نیازهای فرهنگی جامعه، اظهار داشت: ایجاد فضای فرهنگی و شکل گیری افکار عمومی در جهت مسائل فرهنگی دین اسلام و آموزه های نبوی  از اهداف مسئولین فرهنگی است که متأسفانه ضعف عمده نیز در همین بخش بوده است، نتیجه امر اینکه نهادهای فرهنگی و مدیران فرهنگی می بایست فرهنگی عمل کرده و افکار جامعه را نیز به این سمت هدایت کنند.

عدم برنامه ریزی مناسب از عوامل ضعف عملکرد در سال پیامبر است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف و اقدامات صورت گرفته در سال پیامبر(ص)، اظهار داشت: بخشهای فرهنگی با عدم برنامه ریزی اصولی مواجه هستند که این امر نیازمند تأمل و تعهد مسئولین ذیربط است.

حجت الاسلام علی بنایی در ادامه افزود: یکی از عمده ترین عواملی که در راستای عدم عملکرد مطلوب در سال پیامبر(ص) باید در نظر گرفت، برنامه ریزی نادرست نهادهای اجرایی و فرهنگی است، وقتی به سالی از سوی مقام معظم رهبری عنوانی خاص تعلق می گیرد، این موضوع مورد توجه نهادهای فرهنگی است و این بخشها هستند که با برنامه ریزی شایسته، به موقع و با عاقبت اندیشی عوامل اجرایی می توانند بهترین بهره ها را در سال مقرر شده ببرند.

وی با اشاره به اینکه مسئولین بخشهای فرهنگی در کشور برای بهره برداری از فرصت باقی مانده از سال پیامبر اکرم(ص) باید با برنامه ریزی دقیق وارد عمل شوند، گفت: مسئولین فرهنگی برای احیاء فرهنگ اسلام و تشیع مسئولیت و تعهد بزرگی بر عهده دارند که می بایست به درستی در راستای تحقق اهداف خود فعالیت کنند .

مشارکت نهادها عاملی برای استفاده از فرصت باقیمانده سال پیامبر(ص) است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر عدم بهره گیری مناسب از فرصت ارزشمند سال پیامبر اعظم(ص) به منظور تبلیغ دین اسلام و سیره نبوی، یادآور شد: برای استفاده مناسب از فرصت محدود باقیمانده دستگاههای فرهنگی باید با برنامه ریزی دقیق و مشارکت، فعالیتهای اجرایی مفید و مؤثری داشته باشند .

حجت الاسلام محمد هادی ربانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه ریزیهای مطرح شده در سال پیامبر، اظهار داشت: پس از نامگذاری امسال با عنوان پیامبر اعظم(ص) در واقع سال را با این هدف آغاز کردیم که همه برنامه های فرهنگی و اجرایی نظام در راستای توسعه و ترویج فرهنگ و سیره نبوی و احیای دین و تشیع در جامعه باشد.

حجت الاسلام محمد هادی ربانی با تأکید بر ضرورت استفاده بهینه از سال پیامبر(ص)، یادآور شد: در حال حاضر که نیمی از سال گذشته و تنها چند ماهی به اتمام سال باقی نمانده است، این پرسش مطرح می شود که در فرصت باقی مانده  چه باید کرد، بی تردید در چنین موقعیتی برنامه ریزی اصولی همراه با مشارکت نهادهای فرهنگی و اجرایی کشور بهترین و مؤثرترین راهکار برای بهره گیری مطلوب از فرصت باقیمانده است .

تلویزیون دستگاهی بسیار مؤثر برای بهره گیری از سال پیامبر است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از سال پیامبر(ص) استفاده مطلوبی نشده است، اظهار داشت: برای بهره گیری شایسته از فرصت باقی مانده، صدا و سیما با اجرای برنامه های مطلوب و با مشارکت دیگر بخشهای فرهنگی می تواند عملکرد بسیار مفید و مؤثری داشته باشد .

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در بررسی علل و عوامل استفاده بهینه از سال پیامبر(ص) نه تنها  نقش کمیسیون فرهنگی مجلس که وظیفه مهم و خطیری در ترویج فرهنگ بر مبنای سیره نبوی و آموزه های دین اسلام دارد در کوتاهی از استفاده شایسته در سال پیامبر(ص) قابل بررسی است بلکه همه بخشهای فرهنگی از جمله نهاد آموزش و پرورش و همچنین رسانه ها و مطبوعات نیز در کوتاهی این امر مسئول هستند.

حجت الاسلام رهبر با تأکید بر ضرورت استفاده مطلوب از فرصت باقی مانده سال، تصریح کرد: با توجه به حساسیت سازمان صدا و سیما در گسترش فرهنگ و تبلیغ دین در جامعه این نهاد مستلزم این موضوع است با برنامه های اجرایی با توجه به سیره نبوی آگاهی مردم را در این رابطه افزایش دهد، این عامل در روابط خارجی و برون مرزی بازتاب داشته و بازدهی مؤثری نیز در پی خواهد داشت.

کد خبر 407754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha