به گزارش خبرنگار مهر، کتابخانه شماره ۲ شهرستان پلدختر، پس از ۹ سال همچنان به علت کمبود اعتبار نیمه کاره مانده است تا مردم و مسئولان از این پروژه به عنوان «اثر باستانی» یاد کنند.
علی جهان آرا روز دوشنبه در حاشیه بازدید از کتابخانه شماره ۲ پلدختر در گفت و گو با خبرنگارمهر اظهار داشت: این کتابخانه در ردیف ۱۵ کتابخانه نیمه تمام در سطح استان است که در سفر به شهرستان ها از این پروژه ها بازدید می شود.
پروژه هایی که با گذشت ۱۵ سال همچنان نیمه کاره هستند
وی افزود: متاسفانه بعضی پروژه ها که زمان کلنگ زنی می بایست در طول دو تا سه سال تکمیل و اعتبارات آنها دیده می شد پس از گذشت ۱۵ یا ۱۶ سال با پیشرفت فیزیکی اندکی همچنان نیمه تمام مانده اند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان لرستان گفت: با توجه به این که در شهرستان پلدختر فضای کتابخانه ای کافی نیست و حداقل می بایست در سطح این شهرستان دو کتابخانه بزرگ وجود داشته باشد تا بتوان به استاندارد و شاخص ها و نرم کشوری رسید، هدف از این بازدید پیگیری این گونه پروژه ها است تا بتوان با برنامه ریزی بودجه اعتباری به آنها اختصاص داد.
وی با بیان این که شرط اصلی و اساس کار تنها اختصاص بودجه نیست، افزود: اختصاص این بودجه باید به طور حتم تخصیص پیدا کند تا بر اساس پیش بینی کمیته برنامه ریزی شهرستان میزان پیشرفت فیزیکی مورد نظر در ساخت پروژه پیش برود.
وی گفت: در بیشتر شهرستان ها درصد خیلی کمی از اعتباری که برآورد می شود، تخصیص پیدا می کند که کافی نیست و پروژه ها با این روند ۲۰ سال به طول می انجامند.
جهان آرا افزود: خوشبختانه با تمرکزی که استاندار لرستان روی این موضوع داشتند کمیته برنامه ریزی و سازمان برنامه بودجه استان را مامور رسیدگی به این موضوع کردند که به طور حتم با اعتباراتی که تخصیص پیدا می کند حداقل طی دو سال شاهد بهره برداری از آنها هستیم.
اگر تخصیص اعتبار شود، فاز اول کتابخانه مقداری پیش می رود
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان لرستان گفت: اعتبار مورد نیاز تکمیل پروژه کتابخانه شماره ۲ پلدختر مشخص نشده اما بیش از سه میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شده که اگر تخصیص اعتبار شود ساخت فاز اول آن مقداری پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به این سوال که پروژه کتابخانه شماره ۲ پلدختر به آثار باستانی تبدیل شده است، بر این اساس چه قولی به مردم می دهید و چه زمانی به بهره برداری می رسد، افزود: نهاد کتابخانه های عمومی استان لرستان دستگاه بهره بردار است و اداراتی مانند ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی متولی ساخت هستند، بنابراین نهاد کتابخانه ها به عنوان دستگاه بهره بردار موضوع را پیگیری خواهد کرد.
وی گفت: اگرمنتظر بمانیم تا ادارات متولی به این منوال کار را پیش ببرند کتابخانه شماره ۲ پلدختر به آثار باستانی تبدیل خواهد شد، بنابراین علی رغم این که دستگاه بهره بردار هستیم اما وظیفه خود می دانیم که به این موضوع ورود پیدا کنیم.
جهان آرا افزود: پیگیر می شویم تا از طریق فرمانداران به عنوان دبیر انجمن کتاب شهرستان اقدام کرده و مدیران شهرستانی خود را بسیج کنیم و فشار بیاورند تا تکمیل و ساخت این پروژه ها با یک روند کلی تر و فرصت زمانی کمتر صورت گیرد.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان لرستان گفت: نهاد کتابخانه ها به عنوان دستگاه بهره بردار مدام پیگیر می شود که مشکلات و معضل کار کجاست تا این موضوع به عنوان مطالبه جدی مردم از طریق مدیران و رسانه ها مطالبه استانی شود و مدیران در ساخت و تکمیل آن تسریع کنند.
مردم حس خوبی نسبت به کلنگ زنی پروژه ندارند
وی افزود: نتیجه این پیگیری موجب می شود که مسئولان پروژه های فرهنگی را به عنوان مطالبات عمومی مردم در اولویت قرار دهند چون همه می دانند با ارتقای حوزه های فرهنگی سایر حوزه های عمرانی، اجتماعی و سیاسی نیز ارتقا پیدا خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای شهر معمولان دارید خاطرنشان کرد: تا کنون برای شهر معمولان پروژه کتابخانه ای تعریف نشده و دغدغه اصلی پروژه های نیمه تمام استان است که ابتدا باید این پروژه ها تکمیل شوند و سپس به سمت تعریف پروژه های جدید رفت.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان لرستان گفت: مردم حس خوبی نسبت به کلنگ زنی ندارند، بنابراین باید ابتدا پروژه هایی که سال ها از کلنگ زنی آنها گذشته به سرانجام برسد تا حداقل این باور پذیری در مردم به وجود آید و ببینند که بعضی از این پروژه ها افتتاح می شود تا راه برای تعریف پروژه های جدید باز شود.
نظر شما